krpan in druščina postani član

Naslov teme: Stanovska solidarnost- dober štos

1921  12.03.2021 - 18:55h / DDPO / Avtor: Arčid / 645 / 2

hvala, vsem ki se trudite in pišete na vse možne naslove, da se prestavi rok za oddajo DDPO.  Mi bi odgovarjalo zeloooo.
Smo v EU...? ha ha danes sem dobila  informacijo, da  ima Nemčija  rok za oddajo obračunov za 2020 do konca 2022 ja prav ste prebrali. ( razen če gospod Buchalter ne laže...)
Pri nas pa ni niti stanovske kolegialnosti in složnosti ter enotnosti  med  samo stroko. 
(kot berem na tem forumu eni  veselo oddajo bilance, eni imajo težave z Ajpes ker, da  gre vse prepočasi, drugi že čakajo pozive  FURS  k dopolnitvi..oddanih obračunov... halooooo 

 Kako bo nekdo nekaj naredil, če sami med seboj ne zmoremo  biti SLOŽNI stopiti skupaj ter reče NE  ali nič ne reči le
- oddati  vse obveznosti  zadnji dan čeprav končano čaka...
 Če bi vsi zmogli tako, bi sem jim morda sesula  elektronika, server, sistem... kar koli pač.
Saj pravzaprav niti ne vem če je vse skupaj smiselno,  
malo mi je lažje. lp vsem
 
 

Brab - 12.03.2021 - 20:19

Se strinjam zelo. Berem poziv stranke LMŠ, ki se je edina potrudila in skozi politiko nekaj poskuša - zahteva sklic odbora za finance. Že vnaprej vem, da pozivom opozicije ne bo uspelo. Je pač tako. Imamo pa druge institucije, strokovne, ne politične. Tem je pa očitno malo mar. Sprašujem se, kaj dela GZS - sekcija računovodskih servisov. Smo že razmišljali o včlanitvi. Še dobro, da smo počakali z odločitvijo. Ne morem verjeti, res. Niti opredelijo se ne.

F.r.a.n.j.a. - 13.03.2021 - 00:21

Arčid, se popolnoma strinjam z vami. Na žalost je to  prostovoljen forum vseh, ki potrebujejo pomoč, ali potrditev, razmišljanje...itd V tej malhi smo združeni vsi, računovodski servisi-po vsej verjetnosti manjši, ter podjetniki, ki se trudijo sami izdelati rač.izkaze in davčne napovedi in  jih je trenutno največ, glede na postavljena osnovna vprašanja.
Saj bi nekako šlo, če  ne bi bilo toliko dodatnega dela: pa fiksni stroški 1-3/21, pa refundacija minimalne plače, pa zahtevki za izplačilo nadomestila, pa javljanje na delo delavcev na čakanju, pa javljanje karantene,  pa ponudba Zaposli.me  (rok poteče 31.3.21),...itd.
A se  ti, ki se odločajo o podaljšanju, oz.nepodaljšanju sploh zavedajo, da je časa za vse, kar moramo do 31.3.2021 "servirati" državnim inštitucijam   PREMALO.  Še konjem dovolijo počivati, ko se utrudi! 
Sprašujem se kako dolgo bom še zmogla od 10,00 ure do 02,00 naslednjega dne?
Lp vsem