krpan in druščina postani član

Naslov teme: ROKI ZA ODDAJO

1832  10.03.2021 - 07:22h / Ostalo / Avtor: ZDENKA / 1404 / 20

Dragi naš Krpan!
Spoštovani, ponovno se obračam na vas. Danes je 10.marec (40 mučenikov), ampak nas v računovodskih servisih je ne vem koliko krat 40, pa to res pravih mučenikov, ki smo mučeni, že od lanskega marca dalje in razmere so vedno hujše. Ali res ni nobene možnosti, da nam kdo prisluhne in nam te roke že podaljša in nas naj več ne mučijo, ker enostavno ne zmoremo. Smo bolani, psihično in fizično, enostavno ne zmoremo. Delamo napake, ker hitimo samo, da bi zadostili nekim ne vem komu namenjenim rokom, kot da bo to kaj spremenilo, če oddamo 31.3. ali pa 31.5.
 
Lepo vas prosim, dajte pritisnit na ustrezne organe in nam pomagajte. Smo že tako daleč, da res ne zmoremo več. Delamo cele dneve, se zastrupljamo s kavo in pomirjevali, pa je to normalno. Lepo prosim.
 
Zdenka Maurič

TIBA - 10.03.2021 - 07:26

Gospa Zdenka, tudi jaz sem na robu zmogljivosti. Sama za 23 strank...svetujem vam, ce cutite da ne boste zmogli, da vlozite na Furs ze zdaj prosnje za odlog oddaje za tiste stranke, za katere veste da jih ne boste zmogli pravocasno oddati. 
Na vse nase pozive ni posluha, se najmanj pa je Martin Krpan tisti, ki ima moc danam pomaga, cetudi bi nam rad.
Drzite se, niste sami!

Marija - 10.03.2021 - 09:17

Ga.Tiba ali je ta vloga bila tudi že odobrena pri fursu ? Mogoče kakšna zakonska osnova..prosim, če lnas ahko usmerite.Hvala!
Tudi mi delamo v dobri veri, da bomo uslišani s podaljšanjem roka oddaje..vsaj 1 mesec , bi nam vlada lahko dala z odlokom.Ne vem ali se moramo kar na G.Janša  obrniti ?

dasa - 10.03.2021 - 09:48

Ali nihče ne pozna kakega novinarja, da bi prišlo v medije?

Marjana5 - 10.03.2021 - 10:00

Samo to je še edina pot, kot izgleda.
Če kdo pozna  kakega novinarja, naj mu pošlje izpise teh klepetov. 
Mogoče bo kaj uspeha. 

biba - 10.03.2021 - 10:02

Iz latnih izkušenj.....vloga  - prošnja za odlog dsvčnrga obačuna ni bila odobrena....razlogov na njen kar nekaj... ni šlo skozi

Reši vas samo potrdilo iz UKC, da ste pol leta ležali pri njih....

biba - 10.03.2021 - 10:03

p.s. slovnične napake -  se vidi, da sem že zmozgana in v stresu :(

Marjana5 - 10.03.2021 - 10:14

Draga Biba, slovnične napake so zdaj še najmanjši problem.......

muca - 10.03.2021 - 10:38

Naslov teme: Podaljšanje roka za oddajo bilanc
TEMA : 1774  
07.03.2021 - 12:31h / Ostalo / Avtor: meta /  1235 /  37 komentarjev

Tonka - 10.03.2021 - 21:32

Ni normalno. 
Niti smel ne bi toliko ur buljit v računalnik. 

Marjeta - 11.03.2021 - 07:58

Tudi sama sem že 27 let računovodja. Pa mi tole vsakoletno jokanje za prestavitev rokov gre močno na živce. Če ne bi imeli preveč strank, in bi jih vzeli toliko kolikor jih lahko obdelate, če bi postavljali normalne cene računovodskih del in ne dumpinških, torej je zmožnost obdelave podatkov mogoča v enem mesecu cca 25-30 strank, seveda če sta zaposleni vsaj 2 osebi, bi vsako leto kvalitetno lahko zaključili vse obveznosti do Fursa in Ajpesa do postavljenih rokov. Zato NE PODPIRAM teh izjem ker niso potrebne. 
Pa brez zamere

SVIT - 11.03.2021 - 08:14

Velika škoda je, da v vseh teh letih delovanja niste doumela, da lahko zboliš  v tem obdobju (Covid) in kako lahko primerjati obdelavo vseh strank enako. Stranke so lahko majhna, srednja ali velika podjetja. 

aaaaaaaaaaaa - 11.03.2021 - 08:16

Brez komentarja, gospa Marjeta! Bravo za vas, če imate vse obdelano in kvalitetno rešeno. ČE! 
Vsaj tiho bi bili! In - ne gre za vsakoletno prestavitev rokov, gre za izredne razmere, če tega še niste dojeli! Cene, kot jim pravite, dumpinške, s tem nimajo nič! 
Bog ne daj, da vas v vaši vzvišenosti doleti kakšna bolezen!
Empatije vam manjka, do drugih, ki jih je morda kaj takega doletelo, ste pomislili na to?!!
Pa lep pozdrav!
 

Marjeta - 11.03.2021 - 11:47

Draga aaaaa, dumpinške cene imajo še kako velik pomen. Poznam računovodske servise, ki zaračunavajo s.p. 50€ na mesec imajo pa sto strank. Torej je to posledica tega o čemer pišem. Obdelati je potrebno veliko maso podatkov v kratkem časovnem roku, zaradi kvantitete računovodskih servisov. Posledično se jim je za bati, da je tudi kvaliteta šibka.
Brez skrbi za ostale, mi imamo stranke, ki imajo več kot 50 zaposlenih in imamo tedensko, urejene dokumente.
Potrebno je prepoznati smisel posla. Še enkrat poudarjam, podaljševanje rokov je za lenuhe.

barbara - 11.03.2021 - 08:55

@Marjeta - a sva midve sodelavki?
V osnovi vas podpiram, zdaj se kaže kapitalizen in prepuščenost divjemu trgu tudi v naših branži.

Hkrati močno sočustvujem z vsemi, ki so v težavah zaradi rokov, epidemije, dodatne birokracije, administracije, neurejenosti poklicne skupine...

Držim pesti, da uspete brez bolečin (v smislu kazni, napak, tožb...)

Marjana5 - 12.03.2021 - 09:39

Takole bom rekla.

Zdaj, v tem obdobju se pokaže vsa naša čustvena inteligenca in čut za sočloveka.
Tudi v našem servisu bomo, kot kaže, vse oddali v roku.
Vendar to še nič ne pomeni. 
Danes so drugi v stiski, jutri smo lahko mi. 
Kljub temu, da nam delo kar teče, aktivno pišem na vse možne insitucije in organizacije, da bi nekako podaljšali tale rok za oddajo bilanc. Veliko računovodkinj in računovodij  je v izjemni stiski in prav je, da si pomagamo, kolikor je v naši moči.
In predvsem, da se ne hvalimo s tem, da "mi pa imamo že vse narejeno" , ker to ne pomaga nobenemu. Kvečjemu se nam dviga ego.

In zelo lepo  bi bilo, da bi se držali načela: "Če že pomagati ne morem, vsaj ne škodim."

In na tem mestu  želim pogumno in srečno vsem , ki komaj še dihate. 

Liza - 12.03.2021 - 10:07

Bravo!
Jaz sem že hotela ponoreti na tisto o lenuhih, pa sem raje preštela do 1000.
Marjeta, želim vam vse dobro, vendar z vso to zlobo v sebi ne boste preveč dobro, se mi zdi.

Marjana5 - 12.03.2021 - 13:06

Dobro se z dobrim vrača.
Ali na kratki ali na dolgi rok. 

 

aaaaaaaaaaaa - 12.03.2021 - 15:04

Bravo ga. Marjana5! 
Me veseli, da se je še kdo oglasil na včerajšnji odgovor spoštovane ge. Marjete.
In res je - dobro se z dobrim vrača, vedno! 

In, ja, gospa Liza, tudi jaz sem preštela do 1000 in se raje sploh nisem več spuščala v debato s spoštovano go. Marjeto (in njenim napihnjenim egom).
Ni vredno. 

Pošiljam vsem dobre misli in upanje, da zdržimo tole stresno obdobje, brez, da bi zboleli, pa naj bo fizično ali psihično!

Lep pozdrav!
 

Marija - 12.03.2021 - 07:53

@Marjeta, ne glejte samo sebe, vi lahko že v januarju oddate, ker imate že vse narejeno, drugi pa naj imajo možnost oddati, ko lahko. To bi bil razumni rok! Škoda, da ni tako, kot na sodišču, da bi naša obveznost oddaje zastarala, pa nikomur nič...ali se bolje sliši "nikome ništa"

olga - 12.03.2021 - 16:43

Saj se sedaj že računovodje obnašamo tasko kot politiki. Če poveš svoje mnenje, te potolčejo takoj. Ja, ga. Marjeta, ne boste verjeli ampak se strinjam z vami. Sama sem v več kot 20 letih v računovodstvu imela priliko spoznati delo v različno velikih računovodskih servisih. Že v letih, ko ni bilo nobenih posebnih novosti, nekateri niso "sfolgali" korektno obdelati strank in oddati zadev v roku. Pri nekaterih je dobesedno metanje podatkov v programe, pa pade kar pade. In če v normalnem letu (kar letošnje zagotovo ni) niso bili v stanju korektno in pravočasno opraviti svojega dela, ga letos zagotovo ne morejo. Se mi je zgodilo, da sem v servisu najprej delala pogodbeno, je pa bila lastnica zainteresirana za redno zaposlitev. Ko mi je pripravila pogodbo, je bila v njej zapisana plača 800 eur neto, pri delovni dobi 20+ - 20 dni dopusta in pa, da nadurnega dela ni, delo pa mora biti opravljeno. Seveda sva se razšli že na začetku. Pri drugi smo delale praktično vsak dan preko polnega delovnega časa, del plače je bil v gotovini, ki pa je seveda nisi dobil, ker je vedno kaj našla, da ti je lahko zbijala plačo... Od zjutraj smo norele, da bi lahko vsaj kot zadnje dvignile otroke v vrtcu, pa še to večkrat ni šlo. Potem je pa še pribila, da pogreša našo zainteresiranost za izobraževanje, ker da so IKS-i na polici, pa nobena nobenega ne nese domov. Tako da se taki servisi meni v današnji situaciji nič ne smilijo ( jaz se takrat njim kot mlada mamica tudi nisem). S tem ko so nas poleg vsega še slabo plačali, so res lahko imeli kopico strank in pa nižje cene, kar se še danes negativno odraža na trgu.
Je pa res, da bi ob utemeljenih razlogih (npr. bolezen) lahko imeli kakšno olajševalno okoliščino, da kakšno stvar kdaj oddaš čez rok. Tudi sama sem imela Covid konec januarja in sem se kar konkretno namučila z oddajo vseh DDV obračunov do roka. Skratka želim si, da bi v določenih primerih lahko s soglasjem zamaknil kakšno poročilo ne samo v obdobju bilanc ampak tudi sicer tekom leta. Res nismo roboti, ampak tisti, ki so že lani "packali" bilance do maja, morajo tudi sami kaj postoriti znotraj svojega servisa in ne samo zahtevati prilagajanja....