krpan in druščina postani član

Naslov teme: Podaljšanje roka za oddajo bilanc

1774  07.03.2021 - 12:31h / Ostalo / Avtor: meta / 2286 / 48

Naj že nekdo pritisne na našo zbornico, ali pa na OZS in naj nekaj koristnega naredijo za nas, če se že imajo za našega predstavnika.
Prosim, da se vsi, ki imate bilance že narejen, ne oglašate na ta predlog in se ne znašate na tem portalu. Bravo, če ste uspeli.
Nas je pa kar nekaj, ki nam ne bo šlo čez do 31.03., ki ne spimo, ki delamo na tako sončno nedeljo, skoraj vsaka bilanca se dela 3x dlje, kot običajno.... Ne bom povzemala vsega, kar se tako že da razbrati iz naslovov in tem tega foruma. Vedno je več vprašanj, kot odgovorov. Čas pa teče. Da na bolezen sploh ne pomislim...

F.r.a.n.j.a. - 07.03.2021 - 21:31

Meta, imam občutek, da se je vse zarotilo proti nam.Tudi računovodje, ki bodo do roka naredile napovedi.Rada bi, da so napovedi "kot je treba", z vsemi dokazili, ki bodo potrebni  pri dokazovanje FURS-u. Za to pa je potrebno več časa.    
Spoštovani Martin Krpan, že celo leto se opiram na lastne moči, po svoji vesti in pameti,čeprav sem na robu zmogljivosti. Ni bilo časa pričakovati pomoči, npr.:od države, ki z vsakim PKP-jem samo dodaja delo nam računovodjem, mi pa izpolnjujemo "ukaze" v dobro podjetnikov.  Imam občutek, da se nihče  od pristojnih  predstavnikov računovodske stroke noče zameri.Komu??? Vladi? Svetovalcem? Kaj pomeni, da se Vlada na podlagi  "drugih mnenj" ni odločila za podaljšanje?
Nekdo je na tem forumu napisal: Izkoristite ukrep podaljšanja!  Razen skladno s ZDavP ne poznam drugih zakonskih podlag. To pa ne prihaja v poštev, saj je potrebno  utemeljiti   vzrok. Bi to "pilo vodo" pri FURS in AJPES?
Upajmo, da bo prevladala zdrava pamet in bomo uslišani ! 
Ne vem več, kaj naj delam. Plače, subvencije za MP, nekrite stroške 1-3/21, zahtevke za vračila opravičenj, pobote za že plačane dajatve za marec 2020, intrastat, VIES, DDV 3/21, PD-O (76a člen), odredbe za čakanje na delo in skrajšani del.čas, javljanje ZRSZ, vlaganje REK-ov na e-davke...(verjetno sem še kaj pozabila). In kje so tu napovedi? Za izdelavo zmanjkuje časa.
Lepo prosim, ne ignorirajte nas! Smo samo ljudje, ki pa kljub epidemiji izpolnjujemo svoje obveznosti do države in strank. Ki izpolnjujemo vse ukrepe Vlade in se ne družimo, smo v karanteni in ne širimo epidemije.
Nič bolje se ne počutim, čeprav sem se "izprsila" , seznam je še vseeno prazen, kup map pa se ne manjša.
Lp, pazite se, ostanite zdravi in upajte, upam da ne zamanj. 

Marjana5 - 08.03.2021 - 14:13

Meta in Franja. 
Točno tako je. 
Zdaj se vidi naša stanovska povezanost in sodelovanje. 
Ko ti kolega računovodja zabrusi, da on je pa že oddal bilance, in da ne ve, kaj mi "motovilimo". Takrat veš, da sodelovanja ni, kvečjemu naslajanje nad kolegom, ki ne zmore vsega .....
Ta Covid je snel še zanje maske. 

simona - 08.03.2021 - 08:21

100% podpišem pod zgornje napisano - KJE STE OSTALI?? 

Lili - 08.03.2021 - 08:34

Ga Franja 
Z vsem spoštovanjem do vaših komentarjev , ki so nas optimistično dvigovala skozi ta leta In če VI ne veste več, kje se lotiti dela , potem je skrajno zaskrbljujoče , da ne zmoremo več.....    

Hvala 

Ingrid - 08.03.2021 - 10:32

Računovodje definitivno nosite največje breme pri teh covid ukrepih. Zame ste super ženske (in super nekaj moških), zato danes še posebej iz srca: Srečen osmi marec!! 

meta - 08.03.2021 - 10:39

Oprostite izrazu, take "riti" smo.
Ni nas, pa se nam čudno zdi, da nas nihče ne opazi.

Delamo, delamo , hitimo do roka, tiho hiramo in postajamo asocialna bitja, saj se z ljudmi sploh ne znamo več pogovarjat, ker imamo polno glavo bilanc in vsega tega covid sranja.....
Ko zadeve oddamo, smo po eni strani srečni, da smo oddali, takoj potem pa tako utrujeni, da še živet več ne znamo in ne zmoremo. IN KDO SE BO POTEM BORIL? Prej ni časa, potem pa smo utrujeni in brezvoljni. Radi bi čim prej pozabili.
Drage mlajše kolegice in kolegi, samo za opombo. Tudi mi smo bili stari 25 in 30 let, polni intuziazma in vere in zagona za delo, ker  po vseh naravnih zakonih, si za dobro delo nagrajen, a ne? IN PRAV JE TAKO . . . . Ampak, pri nas pa ni tako! Samo se učimo, vsako leto več, brišemo iz spomina podatke, ki niso več aktualni, hitimo z delom, čakamo na furs na pojasnila, na navodila in obrazce, preverjamo, se zbujamo sredi noči, podnevi hodimo kot roboti, družina nas ne pozna več . . . starši tiho molijo za nas, da zdržimo....
Vse vas čaka isto, telo veliko zdrži, dokler zdrži, um tudi, ko pa ne zmore več, se upre, pa če se vi strinjate s tem, al pa ne. Upre se vam sredi bilanc, 1 dan pred plačo . . . Verjemite, ničesar ne morete. Zato, pamet v glavo danes, ko ste še gospodarji svojih teles in ste tudi odgovorni zase in za vse ljudi okoli vas, ki vas imajo tako radi, da trpijo z vami tole nenormalno računovodsko agonijo. Mislim, da je čas, da tudi mi lahko po 8 urah dela odidemo domov in nadaljujemo naslednji dan normalno, kot ostali. Da imamo čas in pravico za vikende, čas in pravico za dopust, čas in pravico za bolniško...čas in pravico za pogovor s prijateljico, ki je super in res izvrstna učiteljica, pa nama zmanjka nit pogovora, ker preprosto na razume, o čem govorim, jaz pa razumem njo, kako je obremenjena, ker mora na cepljenje v nedeljo.
Torej mladina, razmislite in ukrepajte pravočasno. Mi bomo že preživeli še teh nekaj bilanc.

Drage kolegice, danes je dan žena. Preživite čudovit dan, s soncem obsijan in z rožicami postlan.
Čestitke vsem.
(koliko vas je pozabilo na dan žena?) :):)

 

Smoki - 08.03.2021 - 11:54

Jaz pa se ne strinjam s podaljševanjem roka za oddajo bilanc. Zakaj? Tako ker potem niso na voljo bonitetne informacije (posledično napačne poslovne odločitve) in ker niso na voljo agregatni makro podatki o poslovanju podjetij (posledično prepočasno sprejmanje zakonskih sprememb v podporo gospodarstvu.

Če je preveč dela, najamite pomoč.  In prosim lepo... POVRNITE ČAST RAČUNOVODSKEMU POKLICU s tem, da delate za mikro cene in mikro dobičke.

Tardis - 08.03.2021 - 13:04

Pa ja, res je. Tako kot kaže boste imeli  razpoložljive bonitetne podatke. Imam pa slabo novico.... Poslovne odločitve bodo še vedno slabe, ker ti bonitetni podatki zbrani do 31.3. zagotovo ne bodo imeli takšne verodostojnosti ,kot so jih imeli v preteklih letih. Pa dobro, mogoče bo pa naslednje leto boljše :)

Marjana5 - 08.03.2021 - 14:08

Grozljiv komentar.
Nož v hrbet vsem nam , ki se mučimo, da bi vse izpeljali.  
V predpisanih rokih in kvalitetno.

j.. - 08.03.2021 - 12:00

Dragi Smoki kdaj lahko pridete, takoj vas vzamem v službo. Jaz bom delala bilance, vi se boste ukvarjali s tekočim delom in predvsem BOSTE ZARAČUNALI POŠTENO CENO IN LE-TO TUDI IZTERJALI, po tem si boste pa ves zaslužek lahko tudi izplačali. TAKO BOSTE POVRNILI ČAST RAČUNOVODSKEMU DELU. In ja kar v avto, pisalna miza in računalnik vas že čakata.

Tinka - 10.03.2021 - 10:58

In poskrbeli, da zaradi vaše nove politike JAZ NE IZGUBIM nobene stranke. Saj napisala je kot da je to simpl
 

Marjeta - 08.03.2021 - 12:12

Ja kje pa naj snamem nekoga, da se bom ubadala še z učenjem in popravljanjem napak za njim. To ni tako kot cvetličarka je danes za 8. marec po podjemni pogodbi dobila še tri punce, da stojijo pred lokalom in prodajajo. Pa bognedaj, ne podcenjujem tega poklica in ne povišujem mojega.  

miha - 08.03.2021 - 12:33

Čisto hipotetično, za tiste, ki ne razumete (bodite srečni, da imate takšen nabor strank) :
Če smo bilanco računali na primer 400 €, je pač letos ne spravimo v ta okvir, z veliko podjetji je do 3xveč dela, zaradi covida, plus nenormalna izguba časa z iskanjem informacij in pojasnil in razumevanja KAJ SO TO PRIHODKI !!!???.
In zdaj naj zaračunamo bilanco 1000 €? Komu?
Mogoče državi, podjetniku sigurno ne. Vsaj dokler Zbornica molči.

Pomlad - 08.03.2021 - 12:45

Vedno govorimo, kako je naše delo malo cenjeno. Na žalost se je zopet pokazalo, da je to res. Imam občutek, da smo že kot roboti. Vse kar se sprejme, mi samo tiho prenašamo, delamo, vse ukrepe sprejemajo tako samo teoretiki, ki pojma nimajo
kako je potem v praksi.
Mislim, da ne bi bilo neke velike škode, če bi se roki prestavili vsaj za en mesec. Lani so prestavili kar za dva, pa sploh
nio bilo primerjave z tem, kar je sedaj.
Vsem želim veliko sreče.

 

Marjana5 - 08.03.2021 - 14:07

Lani so prestavili za dva meseca, pa niti slučajno ni bilo tako noro stanje , kot je letos. 
Izgorevamo, v našem servisu sploh ne vemo več, kaj so socialni stiki. Kaj je prosta sobota, kaj se dela na nedeljo, razen, da se pride v pisarno ....
Ko pridemo pozno zvečer domov, se ne pogovarjamo, samo pač sobivamo na nek način.
Sodelavki je mož rekel, da vzdrži samo še en mesec, potem pa da bo sprejel odločitve. 
Tretja ima dva mala otroka, šoloobvezna ,ki nazadujeta iz dneva v dan, saj nima časa, da jima pomaga pri obveznostih.
Četrta je pač enostavno povedala, da brez tablet ne zmore več. 

V službi pa pritiski strank: Kdaj bo končana moja bilanca?  Kaj je novega? Ste vložili to ? Ste vložili ono ? 
In še  na pripombo: "vzemite si pomoč". S čim jo bomo pa plačali ?  Kot vodja delam najmanj  po 12 ur na dan sedem dni v tednu, Cen strankam ne morem povečati, saj še osnovne račune komajda plačujejo .....
------------------------------------------------------
In vsi tisti, ki imate po nekih čudežih pač že vse končano: Lepo prosim, vzdržite se komentarjev, ker tukaj res niso na mestu.

SANJA - 08.03.2021 - 13:02

Pozdravljeni,  tudi jaz upam, da podaljšajo rok,...  oddajam vloge  na ZRSZZ za karanteno , višjo silo,..  ipd,...  knjižim tekoče  podatke za leto 2021  ,... zaradi fiksnih stroškov,...  Težko je sedaj dobit kader za pomoč,  ki sploh hoče študirati te novosti, da bi ti pomagal,...
Zavod  za zaposlovanje rešjue eno vlogo za karanteno oz. višjo silo, da lahko oddamo vlogo za povračilo nadomestila več kot 60  dni ,... mi bi pa morali  vse oddati  v rokih,.... res ni fer,.... 

Mimo - 08.03.2021 - 13:43

Podaljšajte rok

Metka - 08.03.2021 - 14:28

Oh, vidim, da nismo edini, ki se sprašujemo, kaj je narobe z nami, ker vsak dan več delamo in vsak dan manj naredimo, nekako tako.
Hvala sotrpinom, da delite stisko z nami , vsaj vemo, da je pri vas tudi tako. IN DA NI Z NAMI NIČ DRUGEGA NAROBE, kot to, da smo pridni in mislimo, da moramo pač vse narediti v (tudi kratkih) rokih in pravilno.

Marjana5 - 08.03.2021 - 14:50

Problem je v tem, ker vsakdo trpi v svoji pisarni, ko je pa delovnega dne konec, ni več niti trohe energije, da bi se še med sabo poklicali , pogovorili in nekaj ukrepali v tej smeri..... Ampak res upam, da bo nekdo, ki ima moč , da bo uredil tle podalšanje. Jaz sem napisala pismo že na vse možne institucije, nisem prejela odgovora .

In ne , nič ni narobe z nami. Upam samo , da ohranimo zdravje v glavi.  

Nataša - 08.03.2021 - 19:26

Mislim, da mi bo kljub vsemu uspelo vse oddat v roku. Za ceno tega, da nimam prostega dneva, da ponoči ne spim in razmišljam, kaj in kako naredit, da bo najboljše za stranko, še če grem na sprehod, gledam v telefon, kaj je novega, kakše so razlage fursa, tukaj na forumu...
Povrnit čast računovodstvu? Kako? Podjetniku, ki je bil pol leta zaprt, ne morem računat 3x več, čeprav sem ves čas preračunavala, sledila, opozarjala, oddajala,...vsaj 3x več dela za manj denarja. 
Potem pa mi gospa na ZZZS reče, da naj kar sama najdem odgovor na vprašanje v enem izmed PKP, ker ona ima rednega dela dovolj in se nima časa ukvarjat še s temi ukrepi, ker popoldan je pa ona fraj. In Zavod za zaposlovanje si vzame 60 dni za odgovor na vlogo. Mi pa imamo rok 3 dni...
In tisti, ki računajo bonitete - njim ni treba preračunavat, iskat odgovore in razlage za vse sprejete zakone. Podatke,ki jih mi pripravimo, vnesejo v svoje programe in objavijo oceno. 60 dni dela????
In ja, tiho sem in delam svoje delo. Ker če ga ne bom naredila, bo kaznovan nekdo, ki mi zaupa.

KP - 08.03.2021 - 22:12

Moj delovnik trajak od ponedeljka-nedelje. Vstanem ob 5 zjutraj, tečem v pisarno in tam ždim do 19 zvečer in tako vsak dan. Doma imam 6 let starega otroka, ki svoje mame ni vidi skoraj nič. Še takrat ko zvečer pritečem domov jo preganjam,da gre spat, da mama spet vsede za računalnik in dela...... Ne to ni življenje. Mislim, da je edina reštitev računovodska tarifa, tako kot jo imajo npr. pravniki, zobozdravniki..... tako bi lahko tudi mi zaračunale po predpisani tarifi. Tako pa je enostavno boj za 5 eur... zadnjič mi je ena stranka rekla... v tistem računovodskem servisu dobim za 10 eur nižji pavšal..... PA PEJDI TAM!!!! Zadnje čase poslušam samo še o tem kako so cene padle in daj naj znižamo.... Dajmo tukaj kaj naredit!!

F.r.a.n.j.a. - 09.03.2021 - 00:26

Spoštovana KP, naredite nekaj, da vam ne bo otroček enkrat rekel: Kaj si pa naredila zame?. Jaz to še danes poslušam pri 40 letnem sinu, čeprav sem ga (čeprav malo kasneje) pripeljala do ustrezne izobrazbe in upala, da me bo nadomestil. Pa mi ni uspelo. Zdaj dela v javni upravi in sem srečna, da je  8 urno delo, pa sobote in nedelje proste.
Ne vem iz kakšnega testa smo narejeni vsi, ki delamo v računovodstvu? Saj ne zaslužimo toliko, da bi vztrajali? Več so nam papirji in stranke, kot družina. Zakaj niso drugi tako odgovorni, kot  mi? Imamo znanje in izkušnje, zase se pa ne znamo postaviti. 
Nič ne moremo narediti. Imam občutek, da nas imajo že vsi "poln kufer s tem jamranjem". Ta veliki so "stisnili rep med noge",  "ta mali"  pa smo prepuščeni svoji iznajdljivosti.
Lp

Neža - 09.03.2021 - 06:24

Iz kakšnega testa smo ? Računovodje smo prav posebna vrsta ljudi, to je dejstvo. :) 

lev - 09.03.2021 - 07:39

Naj podaljšajo rok.

PC - 09.03.2021 - 09:24

Drage kolegice in kolgi sotrpini. Ne boste verjeli, vse sem prebrala. Solze mi tečejo po obrazu. Takšnega obupa zbranega na kupu, pa da nas ne bi nihče slišal. Tole bom izpisala, ne bom poslal na državne inštitucije, temveč na POP TV, RTV, tudi Nova 24, pa na imena vseh predsednikov političnih stank osebno.

Marjana5 - 09.03.2021 - 09:28

Dragaq PC.
Hvala v mojem in veretno tudi "našem" imenu in upam, da bo se bo kaj zgodilo.
Jaz sem obupala, razpošiljala sem na vse možne institucije, pa niti da bi mi odgovoril....
Res smo za našo državo "manj-kot-nič".
 

PC - 09.03.2021 - 09:45

samo lin na forum sem poslala glavnim medijem, kot je zgoraj navedeno in v glavne politične stanke: v SDS, NSI, SD, LEVICO.
Če to ni krik prekarnih delavcev, potem ne vem kaj je.
Preko foruma sem se večkrat obrnila na g. Simiča, pa je bil to le krik vpijočega v puščavi. Ne vem, kakšen je njegov namen.

meta - 09.03.2021 - 10:40

Mislim, da je NUJNO in zadnji čas, da se začne javno govoriti o izčrpavanju in izkoriščanju računovodskih delavcev in da se ta agonija ustavi. Tudi meni so pritekle solze, več nas je, ki še komah dihamo.

muca - 09.03.2021 - 10:49

Vse bolj sem se pogrezala sama vase, saj me nihče ne razume. Vsi mislijo, da pretiravam in da sem nesposobna organizirati si čas in delo v normalen delovnik. Tako kot ste rekli, ta veliki so stisnili rit, skupaj z zbornico. Imajo bogate stranke (LJ) in mnogo zaposlenih. Ostala Slovenija pa, znajdi se.
Računovodski servisi bi morali biti plačani ali vsaj delno subvencionirani iz državne blagajne, saj smo podaljšana roka države. Za njih zbiramo in pripravljamo podatke, da jih oni samo obdelajo. Za podjetnika bi potrebovali drugačen pristop, potem bi bil večji interes tudi podjetnika, da za dobro informacijo tudi dobro plača.

PC - 09.03.2021 - 11:39

V dobrih starih časih so poslovni partnerji dobivali pozive v papirni obliki. Vedeli so, kaj delamo zanje. Danes imamo pooblastila na vseh državnih portalih in nase prevzememo vso delo, ne da bi parnerji sploh vedeli, kaj vse naredimo zanje.
Izpolnjevanje obrazcev poteka po elektronski poti. Vse naredimo mi, kar so včasih delali pooblaščeni uslužbenci s specifičnim znanjem. Naše znanje se je moralo razširiti tudi na področja, ki so jih prej obvadovale strokovne službe. Naše delo se s tem neprenehoma povečuje, mi pa vse sprejemamo na svoje hrbte.
Sedaj pa je prišel čas, ko dan nima več dovolj ur in teden nima dovolj dni. Skrivamo svojo plačo, ker nas se sram povedati, koliko zaslužimo za opravljene ure dela.
Ustanovimo sindikat, ki nas bo zastopal proti državi. Če se javni sektor zaradi elektronskega poslovanja krči, nas naj za naše delo plača država. Saj je ogromno dela preložila na naša pleča.

Nataša - 10.03.2021 - 07:52

Vse tiste službe, ki so včasih delale to, kar smo zdaj prevzeli mi, niso nikogar odpustile,samo še zaposlujejo, ker jih je premalo. In ob 15h zaklenejo vrata svojih pisarn in odidejo domov.

muca - 10.03.2021 - 10:45

katastrofa

Maja - 09.03.2021 - 11:50

Res je prav krizno, vsi si zdravje uničujemo in sploh ne prosimo za denar, ki ga nekaterim, kar delijo , prosimo samo za
malo časa , da bomo zmogli. Ampak datumi grejo... 

muca - 09.03.2021 - 12:49

Res je, gre za naše zdravje in to je nedopustno.

Besni - 09.03.2021 - 13:35

Enako kot v šoli. 3/4 razreda je prosilo, da bi prestavili test, ker se nis(mo) uspeli naučiti... le nekaj "pridnih" se ni strinjalo. Tudi sedaj nekaj računovodij prav po piflarsko želi "tradicionalni" rok konec marca. Cel svet se je ustavil, samo računovodstvo zmore delati še več kot prej. 

opica - 09.03.2021 - 13:37

Draga PC in vsi ostali.  Sama sem poslal dopis vsem pristojnim inštitucijam. VSEM - FURS, MF,  AJPES; vlada RS, DZ, OZS, Zveza računovodij... Pa ne samo enkrat. Dvakrat.  Odgovorov ne bom rekla koliko sem dobila. Za razjokat.  Pa kakšni so bili ne bom niti napisala. Delamo od jutra do večera. Pa ne samo  en mesec. In dobimo kakšno nadomestilo?? Kot samozaposlena dobimo  super, nagrado: "Delo 24 ur na dan 7 dni v tednu."  V dopisu sem točno napisala kako poteka delo, kaj  vse delamo  v servisih, kaj bi bilo, če nas ne bi bilo. Servisi imamo različno strukturo strank in nekateri pač imamo pravo jeb.. in sran.. na tem področju, ker delamo popolnom vse. VSE.  Vsi imamo interes oddat bilance do roka. Komu pa je za to, da jih dela še aprila ??  Vsi imajo dodatke. Takšne in drugačne. Za delo in nedelo. 25 let sem v računovodstvu, vedno sem rada delala to kar delam, vendar v  tem trenutku sem izredno žalostna nad doganjanem in pritiskom, ki se vrši direktno nad nas.  Ja, še veliko več bi lahko napisala. Vem, samo to, da država nikoli ni nič dala brezplačano. In tako bo tudi sedaj zahtevala in dobila nazaj vse z obrestmi. Ura, je 13.30. Utrujena sem tako, da komaj gledam. Vstala ob 5.00 zjutraj in kje je še ura 23.00 zvečer.  Doma samo rečem "Zdravo" in "Adijo ". In kje je še 31.3.2021 in s tem vse bilance, preračuni, nove vloge za fiksne stroške in seveda tekoče delo ter vse ostalo. KATASTROFA ! Za medije pa nismo dovolj zanimivi. 

 

Tinka - 10.03.2021 - 11:02

Kdo pa je odpisal? Meni vlada "da ni pristojna" in min za gospodarski razvoj - ostali tišina
 

opica - 10.03.2021 - 11:28

Odpisal samo FURS in MF - da ni predvidenega podaljšanja. Zveza - da se bodo vključili. Ostali pa tema. Poslala sem tudi g. Širclju. Pa še komu. 

Simbi - 10.03.2021 - 16:45

MF vam je odpisal?

16. februarja sem poslala prvi dopis in potem čez 14 dni ponovno, s tem da sem jih izrecno zaprosila, naj na ta drugi mail odgovorijo, minister Gregor pa nič....

Tonka - 09.03.2021 - 17:04

V medije je potrebno. 
 

Simbi - 09.03.2021 - 17:22

Pred kakšnim mesecem sem že napisala, ko je bilo govora o medijih, in zdaj ponavljam:
mediji bodo v goste povabili priznane strokovnjake in svetovalce vlade, ki bodo v dveh besedah potolkli vse tisto, o čemer mi tukaj govorimo in opozarjamo, pa bodo spet "gospe" izpadle nesposobne, tako kot aprila lansko leto

opica - 09.03.2021 - 18:15

Se strinjam s Simbi. Bi pa povabila vse te  strokovnjake k meni od ponedeljka do nedelje od 5.00 do 23.00.  Najmanj. Pa da vidim njihovo strokovnost. Bolano. Še taksistom več uspe kot nam.

val4 - 10.03.2021 - 11:52

Dopis poslala na ZDS. 
Srčno upam, da se rok podaljša. 
Lep dan želim,     

muca - 10.03.2021 - 15:57

Ga. prof. dr. Metoda Dodič Fikfak bi bila tudi pravi naslov , Sodni izvedenec MEDICINA-Medicina dela prometa in športa
če že imate sestavljen dopis

institut.kimdps@guest.arnes.si


 

miha - 10.03.2021 - 16:37

Predlagam, da sestavimo dopis in ga množično pošiljamo na vse možne naslove (tudi stranke), da jih zasipljemo z maili.  Naj vidijo, kako je, ko je res gneča.

Zato so računovodje vlado prosili za:
-jasno zakonodajo,
-plačilo za izjemno povečan obseg dela in
-razumne roke za zmanjšanje birokracije.

»Strankam, ki so po več mesecev zaprte na podlagi uredbe Vlade, strankam, ki že več mesecev niso ustvarile niti enega evra prihodka, svojega dela ne moremo zaračunati, saj nam ga nimajo od kje plačati. Država pa enostavno ne ve, da smo računovodski servisi tisti, ki smo dejansko samo še državne služkinje in delamo samo še zanjo.«

To je citat iz dopisa obupanih računovodij, ki so zaradi povečanega obsega dela v času epidemije na robu svojih zmogljivosti Prejeli smo ga – tako kot so ga že prej tudi na gospodarskem ministrstvu in v kabinetu predsednika vlade – tudi v poslanski skupini LMŠ.
A prepričani smo, da ga ne bi, če vlada ne bi znova, kot že tolikokrat poprej, pokazala svojega ignorantskega odnosa do nekaterih družbenih skupin, panog, dejavnosti …

miha - 10.03.2021 - 16:38

Iščem sledi zmanjševanja birokratizacije, pa je nikjer ne najdem . . .

ZDAJ JE ČAS!!!

Jozi - 17.03.2021 - 05:57

Nujno potebno podaljšati roke zaključnih računov, kajti ne moremo več delati kot delamo... niso v mesecu marcu samo zaključni računi. Temveč vse ostalo delo katerega je trikrat več kot leta nazaj... ne gre več... 

nnnnnnn - 17.03.2021 - 15:14

Spoštovani člani ZRS,
 
Obveščamo vas, da je Vlada na današnji dopisni seji soglašala s predlogom amandmajev k noveli Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022.
S predlogom amandmajev se med drugim podaljšujejo roki za oddajo poročil in davčnih obračunov do 30. aprila 2021.

Vlada je soglašala s predlogom amandmaja k 2. členu, ki ga je predlagalo Ministrstvo za pravosodje, in s predlogom amandmajev za 5.a, 5.b, 5.c, 5.č in 5.d člen, ki jih je predlagalo Ministrstvo za finance. Skladno z amandmaji se bo zasebnim subjektom za en mesec (do 30. aprila 2021) podaljšal rok za predložitev poročil Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, prav tako za en mesec (do 30. aprila 2021) se bo podaljšal rok za predložitev davčnega obračuna, rok za priglasitev davčne osnove pa se bo uskladil z roki za predložitev davčnega obračuna. Dodatno amandmaji določajo, da zahtevi za spremembo predhodne akontacije oziroma akontacije dohodnine in akontacije davka od dohodkov pravnih oseb ni treba prilagati davčnega obračuna za tekoče davčno obdobje, temveč zgolj oceno davčne osnove za tekoče leto ter podatke, ki dokazujejo spremembo davčne osnove, podaljšuje pa se tudi rok za predložitev nove zavarovalne osnove (prestavlja se na maj).