krpan in druščina postani član

Naslov teme: zzzs

1663  03.03.2021 - 09:53h / Ostalo / Avtor: aar / 618 / 4

Dobila sem zavrnjeno refundacijo za januarsko bolniško. Bolj preverjam, bolj ugotavljam da imam na zahtevku pravilne podatke. Na ZZZS pa ponovno tako nedostopni in skrivnostni. res mi ni jasno zakaj. Prav zanima me, če kdo ve, zakaj ti noče na ZZZS nihče pomagat, da bi ugotovili napako, če le ta sploh je. Začaran krog in sploh ne vem več kje naj iščem in kaj sploh iščem.

zofka - 03.03.2021 - 10:23

Iz zanesljivih virov vem, da se podatki kontrolirajo šele takrat ko vnašajo našo refundacijo v svoje programe. Šele takrat tudi vidijo ali so naše osnove za obračun pravilne. Ne smejo nam povedati osnov, če nimamo podatkov. Tudi meni se je dogajalo, da sem se ukvarjala z eno refundacijo 4 mesece. Potem pa se najde dobra duša, ki ti pomaga, da prideš do podatka.

F.r.a.n.j.a. - 03.03.2021 - 10:52

Kot je napisala Zofka, se še najdejo dobre duše, ki ti pomagajo. Saj ne moremo vsega vedeti. Ti tudi kaj "uide iz glave" pri vseh teh spremembah. Tudi jaz sem dobila zavrnjeno, kljub temu,da sem upoštevala dohodnino 2020,glede na to, da je 1.zaposlitev. Ker se je začela bolniška v decembru, pred izplačilom novemberske plače (18.12.20), se november 2020 ni upošteval kot osnova za refundacijo. So mi pa povedali, koliko bi moralo biti (znesek in ure), pa sem takoj ugotovila v katerem "grmu tiči zajec". Mogoče bo kaj v pomoč.
Pa še vseeno poskusite poklicati, mogoče vam uspe dobiti podatke.
Lp vsem in uspešno bilanciranje.  A nam bo uspelo?

nekdo - 03.03.2021 - 10:53

ko so meni zavrnili refundacijo, so mi vedno zraven napisali razlog zavrnitve in kaj bi moralo biti tam vpisano (kje sem naredila napako).

Noel - 04.03.2021 - 08:41

Jaz čisto vsakič hitro rešim vse zavrnjene refundacije in sicer le zato, ker na ZZZS dobim vedno osebo, ki je pripravljena pomagati. Res je, baje ne smejo oni povedati podatkov, vendar povem jaz kakšne podatke imam. Oni potem samo povejo ali se ujema ali ne. Tako hitro ugotovimo, kje je napaka. Tudi z nasveti, kje iskati napako niso skopi. Vedno takoj doseglijivi.

Tako, da sem prepričana, da igra tukaj veliko vlogo (spet) človek s katerim rešuješ stvari. Kar je grdo in nelogično. Konec koncev, imajo tako tudi oni več dela.