krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDD - popravek

1402  18.02.2021 - 18:31h / Dohodnina / Avtor: Sanja / 424 / 3

Pozdravljeni,

danes sem dobila e-mail za popravek DDD-ja. (sem normiranka) Pri prispevkih moram znesek, ki sem ga napisala, popraviti na celoten znesek minimalnih prispevkov. 

Jaz sem pri prispevkih seštela vse obračunane / plačane prispevke (imam pa še 30% subvencionirane) . Ko sem oddajala DDD dokument, sem tudi dobila oranžno opozorilo, da znesek prispevkov ni pravilen, in da naj vnesem pravilnega. Lani sem isto naredila, pa me niso opozorili za popravek. (lani je bil seštevek nekaj čez 2.000 €)

Ko sem klicala na Furs, sem tudi povprašala glede zneska prispevkov in mi je bilo naročeno da naj seštejem OPSVZ-je. 

Opažam pa, da si na Fursu niso ravno enotni glede določenih stvari.
Me samo zanima, je imel kdo tukaj tudi takšen popravek glede DDD? 

Sem pa oproščeni del prispevkov, vnesla med prihodke in jih nisem izvzela pod 2.6, ker se naj ne bi. Torej če na Fursu na hitro preletijo DDD obrazec, ne vidijo več oproščenega dela prispevkov, ker niso več izvzeti. 

Mitja - 18.02.2021 - 19:03

Ja to prispevki za izračun dohodnine. Morajo se vpisati obračunani ne samo  plačeni.  To sem jaz predlani narobe naredil pa so me klicali pa sem popravil. 

Sanja - 18.02.2021 - 19:09

Torej upoštevam znesek, kot se mi je izpisal pri odprtju DDD obrazca? Torej seštevek vseh minimalnih prispevkov, čeprav imam subvencionirane, in jih plačam manj? Zakaj sem potem dobila opozorilo pri odprtju DDD-ja, da znesek ni pravilen, čeprav je bil? Torej najbolje da tudi za leto 2019 popravim, ker tam imam tudi zapisane, tako kot sem jih plačala ( nekaj čez 2500€ ) pa me tedaj niso opozorili na napako, jaz sem pa tudi narobe razumela in mislila da samo seštejem vse OPSVZ-je..  

Mitja - 19.02.2021 - 07:04

za leto 2020 popravite , za nazaj pa najbolje da pokličete na furs pa vprašajte....