krpan in druščina postani član

Naslov teme: NAKUP RABLJENO OSEBNO VOZILO V DE

1312  15.02.2021 - 09:47h / DDV / Avtor: spela / 318 / 2

Slovenski davčni zavezanec je pridobil   rabljeno osebno vozilo  od davčnega zavezanca v  DE, ki ga bo uporabljal za  lastno  dejavnost. Na podlagi odločbe smo plačali DMV .  Na edavke je moral vložiti tudi obrazec DDV-PPS. Ali je potrebno obračunati tudi DDV, saj je  ta obrazec namenjen obračunu DDV ? Ni nobene RVC, saj kombi ni nabavljen od preprodajalca.

Uredništvo - 15.02.2021 - 10:20

Tudi DDV je treba plačati v Sloveniji, v kolikor je bilo vozilo predmet oprostitve v DE (pomeni, da ni bilo predmet posebne ureditve za obdavčljive preprodajalce, kjer bi prodajalec obračunal DDV od razlike v ceni).

23. člen PZDDV
(Pridobitev rabljenega prevoznega sredstva znotraj Unije)
(1) DDV se obračuna in plača od pridobitve rabljenega prevoznega sredstva iz druge države članice, če davčni zavezanec, ki je identificiran za namene DDV v Sloveniji, prevozno sredstvo pridobi pod pogoji iz drugega odstavka 93.a člena ZDDV-1.
[...]

93.a ZDDV-1
(2) Davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, ki pridobi rabljeno prevozno sredstvo in ga registrira v Sloveniji, od prodajalca, ki je rabljeno prevozno sredstvo dobavil pod pogoji, ki so enaki pogojem iz 1. točke 46. člena tega zakona, mora davčnemu organu prijaviti, v elektronski obliki, pridobitev rabljenega prevoznega sredstva v 15 dneh od dneva pridobitve. Za rabljeno prevozno sredstvo se šteje prevozno sredstvo, ki ne šteje za novo prevozno sredstvo v skladu s tretjim odstavkom 3. člena tega zakona.

Popolna davčna rešitev:
Paketna ponudba - http://www.superdavki.com/account/register/subscribe
 

spela - 15.02.2021 - 11:10

Hvala uredništvu. Torej moramo plačati še DDV, nimamo pa pravice do odbitka, ker gre za osebno vozilo.