krpan in druščina postani član

Naslov teme: TD in posledice

1244  11.02.2021 - 22:09h / Ostalo / Avtor: Meta / 744 / 12

Pozdravljeni,
Ima kakšen računovodski servis podoben problem, namreč s podjetnikom smo bili v dogovoru, da zanj oddamo na e-davke izjavo za pridobitev temeljnega dohodka za okt.nov.in dec.
Pri tisočih stvareh, ki jih moramo delati, sem pozabila oddati izjavo na e-davke, danes me kliče, zakaj ni dobil nakazila. Nisem mu še povedala resnice. Po tridesetih letih dela v računovodstvu se počutim popolnoma nesposobna in jezna sama na sebe. 
Nekomu sem se morala potožiti.....
Želim vam miren večer,

Meta

vika - 11.02.2021 - 23:44

Tudi najboljsim se lahko zgodi, ne izgubljajte vere v sebe. Ce ste toliko let uspesno krmarila v burnih racunovodskih vodah in ce vam je v cunamiju malce spodrsnilo, ste prezivela in to steje! Tudi mi smo samo ljudje, ki pregorevamo...Ni lahko, ampak koliko in kaksnih zrtev se je zgodilo v zdravstvu?  Kdo odgovarja zanje?  Zrtev covida in se veno zivi... 

Liza - 12.02.2021 - 05:59

Kot je napisala Vika, ljudje smo in delamo napake. Ne se preveč žret zaradi tega, stranki priznajte, da ste naredila napako in se poskusite dogovoriti, kako jo boste popravila. Jaz sem tudi pozabila v januarju oddati vloge za skrajšan delovni čas za dve stranki in sem se odločila, da jima nakažem izgubljeno povračilo. Če imate zavarovano odgovornost, bi mogoče lahko pri zavarovalnici kaj uveljavili?

Marjeta - 12.02.2021 - 07:01

Ja super, najbolje da predlagate da vse napake krijemo kar iz svojih žepov????‍♀️

Liza - 12.02.2021 - 10:50

Nikakor, jaz moje napake krijem, kako se odločite drugi, je pa vaš problem.

ZZZ - 12.02.2021 - 07:25

Če ste izvajalec računovodskih storitev in ste naročniku nekaj obljubili in tega niste storili ne glede na to ali bi prišlo do realizacije ali ne ste seveda odgovorni naspram svojemu naročniku. Če priznate svojo napako potem bi morali to svojemu naročniku tudi povedati. Če tega ne storite ste še toliko bolj krivi in nestrokovni. Seveda se vsak lahko zmoti, vendar pa morate v takšnih primerih biti bolj previdni in natančni. Če delate na pamet veliko različnih stvari obstaja velika verjetnost, da boste nekaj pozabili narediti.
Postavite se v kožo svojega naročnika in si rpiznajte kako bi se vi počutili na njegovem mestu.

Svit - 12.02.2021 - 07:47

Jaz vam predlagam, da se dogovite da mu v naprej nekaj faktur ne fakturirate. (Odvisno koliko mu fakturirate, tako smo mi naredili za eno vlogo za cakanje na delo, ko smo zamudili z oddajo reka). Napake se dogajajo ja, dejansko niso to nobene hujse napake, samo priznat jih pa moramo in dobit neko resitev.

meta - 12.02.2021 - 07:57

Imam zavarovano odgovornost. Ali ima kdo izkušnje s tem, da mu je zavarovalnica vsaj delno povrnila škodo?

 

ST - 12.02.2021 - 08:10

Na zavarovalnico kar pozabite. Imam praktično izkušnjo, ko so za tak primer utemeljevali, da je šlo pri delu za malomarnost in se je računovodja pod nosom obrisal za odškodnino. To zavarovanje je en sam nategnitis....

Metka - 12.02.2021 - 09:00

ST .. mislim, da bi vse nas zanimalo, kaj pravzaprav krije zavarovanje? Sem agenta povprašal, če mi lahko prisrbi primere, ko je računovodski servis naredil napako in kakšno in kako je potem zavarovalnica reagirala. Do danes mi ni prinesel še nobenega primera pa je že nekaj let od tega.
Če ima morda kdo izkušnje bodo dobrodošle.

Jerneja - 12.02.2021 - 09:05

Pozdravljeni,
razumem vas popolnoma, vendar ne jezite se nase, nikakor pa to ni razlog, da se počutite nesposobni. Naj bo to šola, da ne sprejmemo vseh stvari nase, sploh tistih, ki jih stranke lahko same opravijo. Meni je bila korona super šola za postavljanje meja. Enim strankam sicer ni bilo jasno, kaj se grem, ena je celo šla zaradi tega, pa še kakšen se bo verjetno našel tak... jaz pa se počutim super. 
Srečno!

Danja - 12.02.2021 - 16:48

Se strinjam z Jernejo. Tudi mi smo postavili meje. Na FURS smo za temelnji dohodke namesto strank zaprosili le za tiste s.p., ki so nam predhodko poslali pisne izjave. Prijave za delavce na čakanju smo prepustili njim, saj smatramo, da je to čisto kadrovsko delo. Itak smo nekate morali inštruirati, kje in kako se registrirati za ZRSZ, toda vsaj odgovornosti smo se izognili. Toliko dodatnega dela bi nam naložili, na koncu pa še moledujejo, da naj jim zmanjšamo račune, ali da jim sploh ne računamo. A kdo bo nam kaj  povrnil ali izplačal kake covid dodatke?

Anja - 12.02.2021 - 17:26

Se zgodi, preveč zadev v glavi, en klic zmoti in nekaj ni oddano. To se je meni zgodilo, sicer za čakanje za dve zaposleni, že poleti. Sem bila prepričana, da sem oddala, pa me je en klic zmotil, sem zaprla stran in je zadeva ostala neooddana. Tukaj je bila čisto moja krivda. Ko sem ugotovila napako sem rabila cel vikend da sem si upala povedati ( ja, cel vikend sem si delala dramo v glavi), sem stranki javila, se ji opravičila in takoj povedala, da bom krila jaz te dve plači, oz ker mi je bila precej dolžna, sem rekla da bom izstavila dobropis. Tukaj pa je nastal halo, da kako si dovolim, da bo dobropis, da ona rabi denar... Jo razumem, ampak glede na to,  da mi je precel dolžna, pa tudi tudi meni denar prav pride in mi je bilo lažje izstaviti dobropis, nisem odstopila od tega da dobi dobropis. In še isti dan berem v eni fb skupini kako jo je računovodja zafrknila, kaj lahko stori, da me bo tožila, zadeve je precej drugače obrnila, kot je bilo res. zadeva je bila precej enostavna, nisem oddala, krila sem  napako jaz. Sem ji potem napisala, da mi lahko sporoči, kdaj bi prevzela dokumente, da imam občutek, da bova težko še naprej sodelovali. Sicer tega ni želela, sva se pogovorili, jaz pa sem se naučila, da raje kašen klic, pa tudi če je od fursa, sprejmem kasneje, pa da delam dan pred rokom še dodatne kontrole. Imela sem zavarovano odgovornost, agent se je mi je javil ko pa sem povedala, kaj želim, pa da bo preveril, potem pa ni bilo več odziva. Sem se obrnila še na odvetnika za mnenje, pa sem potem videla, da nima smisla, da zavarovalnica vedno obrne v malomarnost. Mogoče  nasvet, zadihajte in stranki čim prej povejte, škoda vikenda, da se obremenjujete stem. Prej ko boste povedali in našli skupno rešitev, prej boste lahko zadihali in šli z delom naprej. Vse bo ok.