krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nujno varstvo otrok 1. triletja.... kaj pa to?

834  29.01.2021 - 07:30h / Ostalo / Avtor: Zanimivo? / 429 / 1

Naslednji teden vlada uvaja t.i. 'nujno varstvo' otrok 1. triletja v črnih regijah. In grem jaz brat 4. člen Zakona o kritični infrastrukturi, kjer je navedeno: (1) Sektorji kritične infrastrukture so sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov.

Zdaj se meni postavlja vprašanje ali nismo računovodje tudi del sektorja financ? Mene resno ima, da bi otroka dala v šolo. Pa naj tam opravi šolske obveznosti (PAZI: na daljavo!!!) z učiteljem ki ni razrednik (pa si vseeno upam trditi, da je bolj kompetenten za pomoč pri učenju kot starši). Ne pa da jaz šibam v službo, pripravljam bilance, delam tekoče delo, šibam domov, učim otroka, delam z njim naloge.

Poleg tega najbrž tudi ne more biti upravičena refundacija za višjo silo zaradi varstva otrok, ali pač. Saj logike itak ne iščem, sem že ugotovila da je v vseh teh Odlokih itak ni.

Kakšen brainstorming bi mi prav prišel. Ali bo kdo od vas iz črnih regij, vendarle dal otroka v šolo v naslednjih dneh?

B - 30.01.2021 - 09:38

Moja ocena je, da spadate na področje financ, saj v kolikor zatajijo računovodski servisi bo močno oškodovana državna blagajna.