krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obvezna uvedba posebne pomoči vsem računovodskim servisom

809  28.01.2021 - 11:43h / Ostalo / Avtor: vodja / 971 / 10

KRPAN JE ŽE SPOMLADI ZAPISAL :
2.  Obvezna uvedba posebne pomoči vsem računovodskim servisom (ja, prav ste prebrali!)
 
Tako, kot so zdravniki in ostalo medicinsko osebje na prvi bojni v boju proti virusu za prebivalstvo, tako so računovodski servisi v prvi bojni vrsti za gospodarstvo. Trdno sem prepričan, da sta stres in obremenitve zdravnikov primerljive s stresom in obremenitvami računovodkinj in računovodij. Glede na to, da sem sam nekoč imel računovodski servis in sem (iskreno) sprejel odločitev, da raje grem na zavod za zaposlovanje kot pa da opravljam ta poklic še naprej (z vsem spoštovanjem do tega poklica), lahko utemeljeno trdim, da so ti subjekti v tem času celo pomembnejši od samega FURS-a! Če se le-ti »zrušijo« (finančno, mentalno, psihološko …), njihovi klienti ne bodo mogli plačati dajatev v proračun, pa čeprav bi to želeli (večina naročnikov računovodskih storitev niti ne ve, kaj je konto, kaj šele, kako izgleda obrazec DDV-O ali kako vstopiti na eDavke).
 
Računovodski servisi so v tem trenutku vez med pretežno malimi gospodarskimi subjekti - podjetniki (cca. 100.000 le-teh) in državo, so neke vrste zdravniki, medicinske sestre, reševalci in gasilci za pritekanje sveže infuzije (denarja) v državni proračun in za pritekanje ustrezne strokovne podpore gospodarstvu.
 
Dejstvo je, da računovodkinje in računovodje v tem času ne morejo na začasno čakanje na delo, da bodo imeli velik osip plačil s strani svojih naročnikov (v tem tempu bo cca. 30% malega gospodarstva »izginilo« - likvidacija, stečaj, nelikvidnost …), da so oni za svoje naročnike »vse« (računovodje, pravniki, strokovnjaki za delovna razmerja, »psihologi« …).
 
Zato menim, da bi morali računovodski servisi za vsakega zaposlenega + »nosilca dejavnosti«, kateri dela, prejeti dodatno nepovratno pomoč v višini vsaj polovice povprečne letne plače leta 2019, preračunane na mesec, za vsak mesec trajanja razglašene epidemije. Ta pomoč ne sme izključevati ostalih potencialnih ugodnosti, ki izhajajo iz zakonodaje.

Anja - 28.01.2021 - 11:46

In kam je bilo to posredovano?

vodja - 28.01.2021 - 11:59

Ne vem, če kam. Žal. Je pa za naslovnico na Odmeve in Tarčo in 24 ur in . . . .. Tudi gospa Fikfak bi imela kakšen komentar na to temo.

Našla sem v Blogu.
ŠE NEKAJ SOLI ZASTONJ/ KRPANOV BLOG

NE IZGRAJTE SE Z NAŠIM DENARJEM - Izboljšajte "mega paket" za gospodarstvo! (07.04.2020)
 

Kapo dol Krpan.
 

Silva - 28.01.2021 - 12:14

Iz te moke ne bo kruha....
Jaz enako razmišljam. Kdor od nas še vedno vse sam naredi, se nam meša. Kdor pa je zaposlil dodatno pomoč, se mu pa meša, ker se po vsej verjetnosti niti ne pokrije. Zato sem se odločila zaračunati popolnoma vsak premik z roko tudi vsem strankam, ki dobivajo vse možne subvencije in so ostali brez prihodka, da vsaj na tak način dobim svoj kos. Lepo ali pa grdo, tako bo. bodo že plačali, ko bodo lahko.

Anja - 28.01.2021 - 12:23

Pogrešam nekoga, ki bi v našem imenu znal stisko računovodij povedati naprej, ker tisti, ki bi se morali v imenu računovodij pogajati naprej, trenutno še spijo. Pa tudi v preteklosti problematike, ki so se pojavljale v računovodstvih, niso reševali, tako da tudi zdaj nimam kašnega upanja, da bodo kakr koli uredili na trenutni problematiki. Bi bil pa že čas, da se tudi nas sliši.

kristina - 28.01.2021 - 13:26

Zakaj se tole ne pošlje na 24 ur. ali siol?
 

Simbi - 28.01.2021 - 17:04

zato, ker bodo novinarji imeli za sogovornike spet razne Ivane, ki zadevo obvladajo z levo roko in pri katerih je vse briljantno, mi nesposobneži pa bomo lahko tiho oz. nas ne bo nihče poklical za sogovornika, samo spomnite se Odmevov s Tanjo Starič in gostom 14. aprila

pika - 28.01.2021 - 20:18

Simbi........o kot bi mi prebrali z jezika.

 

B - 29.01.2021 - 10:57

Silva ima pravo strategijo, o kateri sem že pisal. Zaračunati vsa dodatna dela strankam, ki dobivajo vse možne subvencije in bonitete. Vsi servisi pod enakimi pogoji, samo tako bo uspeh in ne izguba stank.

vika - 29.01.2021 - 15:25

Da, ampak vsi. Tako pa nekateri zaračunamo in potem gredo stranke stran, k servisu, ki je cenejši.
Ko ugotovijo, da je to napačna odloćitev, je zame že prepozno. Ker me ni več na sceni.

Hubert - 30.01.2021 - 20:18

In potem mi pade v oči oglas računovodskega servisa, ki v teh časih objavlja reklamo za 50% popust na računovodske storitve za vse nove stranke v letu 2021.