krpan in druščina postani član

Naslov teme: Dodatno delo - cene

806  28.01.2021 - 11:32h / Ostalo / Avtor: Brigitte / 420 / 6

Računovodje, kako vrednotite dodatno delo v času interventnih zakonodaj? Ali sploh in če, koliko zaračunate izjave za temeljne dohodke, vloge in zahtevke za čakanje, vloge za fiksne stroške,... v glavnem vse, kar moramo delati dodatno zaradi interventnih zakonodaj? 
Jaz sem do sedaj zaračunavala ampak čist odvisno od meseca in posamezne stranke. Ker izgleda, da se bodo PKP-ji vlekli še kar nekaj časa, bi preden izstavim januarske račune, želela izdelati cenik za vso dodatno delo, ki ga bom poslala svojim strankam z obrazložitvijo, da to, da zavezanec recimo dobi mesečni temeljni dohodek za nas ne predstavlja samo v izjavi obkljukati tri kljukice in oddati. Ampak predstavlja praktično že celo leto študiranje interventnih zakonov, spremljanje stalno novih pojasnil, lovljenje vseh rokov, in najpomembneje: skrb, skrb in skrb, da slučajno kaj ne zamudimo, koga ne oškodujemo, komu naredimo narobe kak izračun, kaj napačno označimo, izpolnimo, ... seznam je verjetno predolg, da to vse napišem. Vsako stvar preverim po trikrat, če ne večkrat. #paranoja

Vem, da so se podjetja znašla v težavah, ampak ali mora biti na naših plečih to, da podjetja dobijo pomoč po interventnih zakonodajah? Vem tudi to, da nekateri niti s pomočjo ne bodo preživeli ali komaj preživijo, vendar koliko pa mi moramo delati, da dobijo vsaj to?

Prosim za mnenja, razmišljanja, ... 

Joc - 28.01.2021 - 12:32

Z eno besedo.

Premalo!

Aar - 28.01.2021 - 13:22

Zveza računovodskih servisov  bi se lahko malo zavzela za nas, a mar jim je samo za članarino, sicer pa jin ni nikjer, verjetno imajo čakanje na delo, pa ne morejo mislit na člane.

 

vodja - 28.01.2021 - 17:23

Vse to, kar so (ZRS) letos poslali kot informacijo na moj mail, je prišlo z najmanj  3 dnevno zamudo, saj sem že vse morala sama poiskati in že tudi  uporabiti. Novice, ki so jih poslali pa so bile dobesedno  copy-paste. NEUPORABNO. A še plačujete članarino takšni organizaciji?

B - 29.01.2021 - 11:00

Zveza mora določiti enotni cenik z obvezno uporabo vseh servisov. Zakaj so pa odvetniki enotni.

g. - 29.01.2021 - 12:05

Če sprašujete za mnenje: vsaka frizerka zna strankam zaračunati svoje delo, ne vidim razloga, zakaj bi računovodje imeli s tem težave.

vodja - 29.01.2021 - 15:13

Naj se objavi tarifa. V pomoč vsem. Tudi "ta malim" servisom.