krpan in druščina postani član

Naslov teme: https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/podrocja/davek_od_dohodkov_clanov_poslovodstev_in_nadzornih_organov_v_casu_financne_in_gospodarske_krize/

643  24.01.2021 - 21:00h / Drugi davki in takse / Avtor: Findus / 400 / 1

Mogoče kdo ve, ali se ta davek še plačuje?

Med dohodninskimi pdoatki najdem za poročanje VIR***dat datoteko za to vrsto dohodkov.

Ha?
Zakon še velja:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5667

stari - 25.01.2021 - 08:00

13. člen
(veljavnost zakona)
(1) Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in velja do 31. decembra 2010.
(2) Ne glede na prvi odstavek tega člena ta zakon za primere iz drugega odstavka 3. člena tega zakona velja do konca davčnega leta, v katerem se iztečejo poroštva oziroma jamstva in ukrepi za blažitev posledic finančne in gospodarske krize.
(3) Ne glede na prvi odstavek 4. člena tega zakona se ta zakon uporablja tudi za obdavčitev dohodkov iz drugega in tretjega odstavka 4. člena tega zakona, prejetih po davčnem letu, v katerem se iztečejo poroštva, jamstva ali drugi ukrepi za blaženje posledic finančne in gospodarske krize, če so povezani z vodenjem poslov ali nadzorom poslovnega subjekta, vključno z letom, v katerem se iztečejo poroštva oziroma jamstva in ukrepi za blažitev posledic finančne in gospodarske krize.
(4) Ne glede na prvi in drugi ter tretji odstavek tega člena se ta zakon uporablja tudi po prenehanju veljavnosti tega zakona za odmero davka po tem zakonu.