krpan in druščina postani član

Naslov teme: odpoved pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove??

491  18.01.2021 - 17:56h / Ostalo / Avtor: ddkk / 389 / 2

Delodajalec nam je vsem delavcem z 31.12.2020 dal odpoved pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove pogodbe.
V novi pogodbi imamo vsi tudi poskusno dobo nekaj mesecev, čeprav smo vsi zaposleni v tej firmi že več kot 20 let in delamo isto delo naprej.
Ali je res, da če ti  delodajalec v času poskusne dobe odpove delovno razmerje, nisi upravičen do odpravnine in borze, čeprav si v tej firmi že več kot 20 let?

 

Dada - 18.01.2021 - 19:05

Malce premalo podatkov za sodbo. Sicer pa mora delodajalec dati razlog zakaj daje odpoved pogodbe in razlog za novo. Če je drugo delovno mesto potem je načeloma lahko poskusna doba. Je pa res, da vam lahko med poskusno dobo izroči odpoved samo mora postopati kot pri prekinitvi (odpravnina,regres ...)PAZITE da je nova pogodba za delo v isti delavni organizaciji, če ste za nedoločen čas ali določen čas. Najbolje da se obrnete za informacije na inspektorat za delo. Lahko poklicete in samo vprasate. S tem ni nic narobe saj se morate pozanimati za svoje pravice.
Srečno,

B - 19.01.2021 - 09:51

Za razumevanje vaše situacije predlagam branje 91. čl. ZDR. Za odpoved pogodbe mora jo biti navedeni razlogi. morebiti gre za statusno spremembo, da se delodajalec preoblikuje iz s.p. v D.o.o. To sklepam zato, ker ste ostali na enakem delovnem mestu. Poskusno delo je nepotrebno, očitno je kopiral pogodbe. V kolikor nadaljujete z delom ni panike, poskusno delo pa sigurno ne bo izvajal kot je potrebno in bo ob morebitnem sporu, zaradi odpovedi pogodbe kot neuspošno poskusno delo, izgubil tožbo. Toliko za pomiritev.