krpan in druščina postani član

Naslov teme: Subvencija države do najnovejše minimalane plače za leto 2021

425  16.01.2021 - 05:38h / Ostalo / Avtor: Špekulacije / 860 / 4

V firmi smo delavcem z minimalno plačo, to velikodušno zvišali že z prihajajočim januarskim izplačilom. Torej v teoriji smo zvišali že decembrsko plačo.

Sedaj se je po medijih začelo govoriti, da bo razliko do nove minimalne plače verjetno subvencionirala država. "Več bo znanega do sredine prihodnjega tedna", je včeraj izjavil minister za delo.

Morda kdo že ve katero osnovo bodo vzeli za doplačilo do nove minimalne plače, ki naj bi se po novem raztezala od 736 neto pa vse do 859 € neto? Če se bo za osnovo vzelo zadnjo izplačano plačo, torej decembrsko, bomo mi, kakopak ostali brez pomoči. Tako kot smo se nasankali s kriznim dodatkom zaradi izplačila poslovne uspešnosti se še enkrat ne mislimo....

Menda je pred 10 leti bil podoben skok minimalne plače sredi recesije. Se kdo spomni kako je takrat pomagala država?

ALJA - 16.01.2021 - 10:08

Včasih je bolje malo počakati, ne na prvo žogo.Kar je bilo rečeno, še ni sprejeto in objavljeno. Upam samo, da bo pravočasno sprejeto do izplačila januarske plače, da ne bo poračunavanja.

B - 17.01.2021 - 09:00

Koliko delavcev pa je na minimalcu. ali ta sprememba lahko ogrozi vaše poslovanje? Sodeč po predčasnem izplačilu niste v krizi. Ali je  vam vamo do tega , da izkoristite državo do makimuma? Preživeti z minimalcem, je pa drugo vprašanje.

Jo?i - 17.01.2021 - 11:49

Kdaj si boste končno zapomnili, da ne hiti preveč. Samo škodo si delate, sicer pa delavci niso nič jezni. Vsaka šola nekaj stane.

Dada - 18.01.2021 - 18:50

Dvig minimalne plače bo za JANUARSKO plačo,ki jo bo v večini delodajalcev izplačevala v mesecu februarju. Če ste vi dvignili plačo že v decembru ni nič narobe in delavci veseli. Če bo razlika boste zvišali v tem mesecu. Kar se pa sofinanciranja tiče pa lahko nekateri samo molimo ker bodo v nasprotnem primeru morda tudi odpuščanja.
Srečno,