krpan in druščina postani član

Naslov teme: Cena storitev in premo/sorazmernost odgovornosti našega dela

336  13.01.2021 - 09:22h / Ostalo / Avtor: pm / 437 / 3

Na srečo ni naš primer, ampak verjetno se je/bo zgodilo marsikomu in me zanima vaš pogled na situacijo.

Primer:
"računovodkinja" ni pravočasno oddala vloge (ali vloga ni bila dobro izpolnjena) in nisem upravičen do temeljnega dohodka.

Zanima me vaše mnenje o premo/sorazmernosti odgovornosti za opravljeno delo in ceno naših storitev.
Primer, da bi/bomo za oddajo naših vlog računali po nekaj evrov. Glede na Ivanov komentar tako ali tako obkljukamo 3 kljukice in oddamo vlogo. Kaj pa premo/sorazmernost z odgovornostjo, da so stranke obveščene pravočasno, jim tolmačimo slabo spisane zakone in pojasnila, oddajamo od enostavnih vlog do bolj kompleksnih vlog, skrbimo, da so vloge oddane pravočasno in delamo trojno kontrolo, da so bile vse vloge oddane in oddane pravočasno.

Kako bi ravnali v primeru ne oddane vloge, ali napačno izpolnjene vloge in stranka na ta račun ni upravičena do temeljnega dohodka (3.300€) ali morda do enega mesečnega temeljnega dohodka (1.100€)

Ali bi bilo bolj pravilno za oddajo vloge računamo 10€ in ne jamčimo za pravočasno oddajo in pravilno izpolnitev vloge in kontrolo plačanih davkov. 

Ali bi bilo bolj pravilno, za oddajo vloge obračunamo 100€ in jamčimo za pravilno tolmačenje zakona, dobro kalkulacijo, pravilno in pravočasno oddajo vloge in prejem temeljnega dohodka. Če zaradi naše napake temeljnega dohodka ne boste prejeli vam povrnemo odškodnino v višini izgubljenega dohodka.


Nisem bral drobnega tiska, ampak menim, da bi v zavarovanju odgovornosti zavarovalnice vse take zahtevke zavrnile z obrazložitvijo, da gre za našo malomarnost.


 

B - 14.01.2021 - 12:17

V kolikor ste se z pogodbo obvezali opravljati tudi te storitve za stranko in se dogovorili za ceno, morate za tem stati tudi z odgovornostjo, kjub nejasnim zakonom in navodili. V kolikor nimate to zapisano v pogodbi je zadeva odprta, glede na vašo korektnost v odnosu.

frfa - 15.01.2021 - 12:25

Moj primer:
kot računovodja sem po pomoti pozabila odkljukati december 2020 pri vlogi za TD. S.p. moj narčnik) posledično ni prejel 1100 eur TD. Oddaje vloge nisem zaračunala.
Včeraj smo mu nakazali 1100 eur povračila.
Z Zavarovalnico tega ne bom urejala, čeprav premija pokriva vsako mojo napako, če je bila storjena nenamerno, se pa črpanje zavarovalne police pozna pri bodočih premijah in pri lastni udeležbi, tako da se mi niti ne izplača.
Nauk: ne oddajam več tovrstnih kljukic in NIČESAR ne delam, če ne zaračunam. Moja napaka pri s.p.ju, k ije sicer normirec in mi letno prinese 70 eur za obračun doh-dej, je preprosto predraga. Usluga me je veliko stala in ne delam jih več.  

pm - 15.01.2021 - 19:57

frfa

Smem vprašati kakšna bo vaša cena za oddajo tovrstne vloge v prihodnje?
Bo to 5 ali 10 EUR. Je to dovolj za primer odgovornost, ki jo nosite, da  v primeru nesrečno nepopolno oddane vloge lahko krijete "odškodnino"?