krpan in druščina postani član

Naslov teme: Neumnost, da ni večje

305  12.01.2021 - 11:14h / Ostalo / Avtor: vodja / 2436 / 8

ZRSZ je objavil spodnje obvestilo. Razmišljam. Mogoče je še kdo istega mnenja, ali pa česa ne razumem prav.
A imamo krizo, al je nimamo?
Imamo krizo, OK.
Potem rešujmo pametno in z efektom. Rešujmo tiste, ki so v KRIZI.

A se pri nas res ničesar ne da racionalno narediti, na primer, s par kliki na enotni vstopni točki za vse covid ukrepe, zahtevke, vloge, utdje ...(zrsz, furs, .... ) s čim manj papirja in dodatnega dela. Tako pa se javne službe še kar bohotijo, da bodo obdelale goro papirja-nepotrebnega.
Čim bolj enostavno, nezapleteno, za navadne ljudi, ne da za vsak člen potrebujem pravnika.
Pa da naše vloge rešujejo 60 dni, potem pa ne moreš nič za nazaj popraviti, tudi, če je šlo za 1 dan in podobne floskule.
Neumni 8 dnevni roki. ČE MI PRIPADA.
Da bo  s.p. dobil 460 € so na ZRSZ in posledično v drugih ustanovah, v podjetjih za programe . .  zapravili 2x več in podobno. Ni problema, bomo vzeli kredit. Da kredit, ki ga bodo odplačevali tile naši otroci, ki sedaj igrajo igrice na računalnikih, ker niso v šoli. Pa še njihovi otroci.

Torej, moje razumevanje in strpnost so izgubili že spomladi.

Evo, sem napisala.

OBVESTILO ZRSZ :
"Veliko prejetih vlog za karanteno in višjo silo

Do 11. januarja prejeli več kot 7 tisoč vlog iz tega naslova

Obveščamo vas, da na interventnem ukrepu povračila nadomestila plače delavcem odsotnih zaradi odrejene karantene ali iz razloga višje sile zaradi izredno velikega obsega prejetih vlog ne moremo vseh zadev obravnavati v predvidenem času, zato prihaja do zamud pri reševanju vlog in pripravi pogodb za tiste, katerim je bila z odločbo že priznana pravica do povračila. 

Od sprejetja PKP 4 smo za povračilo nadomestila odrejene karantene oziroma uveljavljanja višje sile prejeli približno 54.000 vlog, samo v mesecu januarju (do 11. januarja 2012) smo na podlagi PKP 7 prejeli 7.202 vlog za 14.044 oseb iz tega naslova.

Prizadevamo si, da bi čim prej rešili prejete vloge, saj se zavedamo, kako nujno je za vas čim prejšnje izplačilo, prav zato organizacijo našega dela vsakodnevno prilagajamo obstoječim razmeram.

Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in strpnost.

Marjetka - 12.01.2021 - 12:34

Se povsem strinjam z vami.

Mi v računovodstvu nimamo krize in nimamo karantene, nimamo staršev ki imajo otroke doma, .... mi moramo vse oddati do roka (3 dni, 8 dni,...) pa pazit da se ne zmotiš, ker v vsakem od navedenih primerov si ob subvencijo, s tem da spreminjajo navodila za nazaj ali pa tik pred zdajci, Da programerjev, ki nam poporavljajo programe ne omenjam, ker njim se verjetno tudi že meša od vseh sprememb. Medtem ko na zavodu, skladu,... , so pa preobremenjeni in za njih ne velja rok 15 dni. Torej zakon velja SAMO V ENO SMER.

Potem pa še skrčene novice v javnih medijih, ki si jih zaposleni razlagajo kot jih prejmejo in imaš še št. zaposlenih kratnik več dela, da vsakemu razložiš zakaj mu nekaj ne pripada,... Da bi pa v medijih raje sporočali prebilvalstvu do kdaj morajo kako vlogo kam oddati in kako jo izpolniti, to pa ne.
 

Lara - 12.01.2021 - 14:21

Očitno imajo vsi krizo in vsi lahko imajo zamude  samo mi v računovodstvu ne. Joj, se mi smilijo. Mi pa če bomo rok zamudli za en dan pa bomo že dobili zavrnjene zahtevke.  Res žalostno. Ali pa če ne boš do 15 oddal intrastat že dobiš opomin. Da  drugih rokov niti ne omenjam. Ne. Nam pa je dolgčas od "ne-dela ". 

jakica - 12.01.2021 - 16:08

Se več kot strinjam z napisanim.
Za nas nima nihče razumevanja, zavračajo vloge za 1 dan zamude.
Tukaj ni kaj razumeti in podpreti. Naj uredijo v 8 dneh. Amen.

reva - 12.01.2021 - 18:36

Vse je res. Kar na bruhanje mi gre vsak dan. Koliko popisanega samo zaradi kriznega dodatka? Zakaj za računovodje ne posije sonce že eno leto?
 

ZDENKA - 13.01.2021 - 07:31

Ali res nihče ne vidi tega, ali smo mi računovodje res vedno tazadnji v vrsti, da se jim kaj olajša ali slučajno podaljša kaki rok. GROZA, samo to lahko rečem, nihče nas ne upošteva, samo pritiske vršijo na nas, tako iz strani vseh možnih zavodov, agencij, FURSA in še iz strano strank, ki mislijo, da smo vedeževalci, da vemo stvari pred tek, ko naš slavni Janša kaj izusti. 
kje je združenje računovodskih servisov, ali tudi oni niso na naši strani. Nikjer nič ne omenijo, nikjer se nič ne pritožujejo.
Mi delavci v računovodstvu delamo od prvega spomladanskega vala epidemije vse skozi kot norci, nobenega dodatka nam nihče ne da, samo pritiske vršijo iz vseh strani. Res ne vidim več izhoda iz tega tunela. 

marjeta - 13.01.2021 - 08:44

Trenutno oskrbujem 4 korona bolnike, tako ali drugače (dostava do vrat, kuhanje, pranje, telefoni, lekarna). Zraven pa še komplet v računovodstvu. Sem kot ratrak. Ne vem, kolko časa bo še šlo. Sploh ni ocije, da zbolim. In tako že 25 let. Smo programirani. Neuničljivi in potrpežljivi. "Plače pa morajo ljudje dobiti". Farsa.

Nika - 13.01.2021 - 10:00

Ko tako vsaki dan hitimo, sledimo kaj bo jutri, da kaj ne pozabimo oddati, ali pravilno obračunati. 
In ko odpreš stran o javni objavi plač policistov, smo lahko resnično jezni na vse skupaj.
Očitno ni pomembno koliko denarja se "zapravi" za določene.. 
Človek študira do 25 leta, odpre računovodski servis, ali katero drugo dejavnost. Srečen je če ima za poslovanje in za "normalne plače" cca 1.800), pa poiščem na seznamu policajko-bivšo sošolko (ki ji v šoli ni šla ne matematike, ne slovenščina, zgolj telovadba), s končano V. stopnjo, potem še nekaj večernega in že ima 3.480 EUR plače. 
Kdo je tu nor?
 
 
 
              

marjeta - 13.01.2021 - 11:25

KDO je tu nor?

Se ve. Ne bom napisala.