krpan in druščina postani član

Naslov teme: poslovna uspešnost iREK

170  07.01.2021 - 10:37h / Ostalo / Avtor: sdgsd / 331 / 1

Kaj je mišljeno s prisotnostjo delavca pri Ireku za poslovno uspešnost? Pri nas imamo pogoj: zaposleni z bolniško nad 5 dni/mesec ne dobi poslovne uspešnosti za ta mesec (1/12 manj posl. uspešnosti od drugih, ki delajo; ne odštevajo pa se nege otrok, spremstva otrok, očetovski dopusti). Ali je pravilno da damo v iREK P01/ M01?
Hvala

Na iRek obrazcu se mora po navodilih Furs-a v primeru, da izplačujete poslovno uspešnost, ki je vezana na prisotnost delavca, tak dohodek zapisati v polju A062 z uporabo oznake P01, v rubriki M pa se tak dohodek poroča v rubriko M01.Če izplačilo dela plače za poslovno uspešnost ni vezano na prisotnost delavca, se dohodek poroča v rubriki M05/P04.

Lena - 08.01.2021 - 09:36

Pri poslovni uspešnosti morate biti pozorni kaj imate napisano v svojem aktu, na podlagi katerega izplačujete. Vendar pozor: v decembru ste lahko zasledili, da je bila zaključena tožba zagovornika načela enotnosti - kot kriterij neizplačil ne sme biti bolniška ali porodniška, saj je to diskriminacija. preberite si:
https://www.gzs.si/skupne_naloge/pravni_portal/Novice/ArticleId/77611/odlocitev-zagovornika-nacela-enakosti-in-upravnega-sodisca-rs-glede-kriterijev-za-izplacilo-poslovne-uspesnosti
in še
http://www.zagovornik.si/diskriminatorni-kriteriji-za-upravicenost-do-izplacila-delavcem-za-poslovno-uspesnost-druzbe/
lp