krpan in druščina postani član

Naslov teme: PKP 7

6  02.01.2021 - 13:04h / Ostalo / Avtor: sarža / 1019 / 3

Zdravo,
najprej srečno, zdarvno in uspešno novo leto.
Gledam novi PKP 7 in bi imela dva vprašanja in sicer glede kriznega dodatka, kakor razmeme pripada samo delavcam, ki delajo, se pravi tisti ki so dama zaradi višje sile ne pripada... seveda poleg omejitev 2x minimalne plače.

Potem pa še nekaj, glede na št. zaposlenih bomo po novem PKP dobili 3.000€ več na zposlenega kot sicer... vendar izgubo smo predvidevali nižje, nikjer pa nisem zasledila ali lahko popraviš tudi pričakovano izgubo, saj smo prej upoštevali le določene stroške, vendar jih bo več v tem obobju in posledično bo tudi višja izguba, upam, da se bo tudi to lahko popravili, najbrž je potrebno narediti storno obrazca in še 1x oddati, vendar na ta način se bo upoštevalo povprečno št. zalposlenih in ne več na dan oddaje vloge...pri tem mi ni jasno ali se upošteva tudi delavce, kateri so bili na čakanju oz. doma zradi višje sile... 
Prosim za pomoč.

Hvala in lp

Felicity - 02.01.2021 - 15:31

Še enkrat naredite preračun, če ste res na boljšem - mnogo jih ni. Povprečje zaposlenih po novem se izračuna iz ur, ki jih je plačal delodajalec, kar pomeni, da odpadejo vse odsotnosti iz čakanja, refundiranih bolniških itd. Popravki so odvisni od tega, kdaj ste vlogo oddali - do 30.12. ali od 31.12.2020 - obrazci so bili isti, kdaj bodo novi, bomo videli, glede popravkov bi naj bilo nekaj avtomatizma, ostalo pa z dopolnitvami (za oddane po PKP6), kolikor razumem, se bo pri slednjih mogoče odločiti za popravek ali ne, glede na to, kaj je za podjetje ugodneje. Ali bo možen popravek tudi drugih kategorij, se ne bo vedelo do objave novega obrazca, upajmo, da ja.

Alija - 03.01.2021 - 07:51

Cakajte- podjetje ima dekavnost, ki je z ukrepi covid zaprta, vse tri delavce ima od 16.10. na cakanju, pred tem dva na cakanju en dela. Hocete reci, da ima zdaj v oktobru 0,5 delavca, v nov in dec pa 0 delavca? Ali ni ta subvencija v prvi brsti namenjena predvsem tistim, ki opravljajo z odlokom zaprte dejavnosti?

sonček - 04.01.2021 - 12:17

Vsi delavci ki so zaposleni za nedoločen čas na dan oddaje vloge