krpan in druščina postani član

Naslov teme: DILEMA

5782  16.12.2020 - 21:15h / Ostalo / Avtor: Boštjan / 105 / 2

Jaz sem 100 procentni lastnik podjetja. Ali lahko sin od moje žene (ni moj sin) dela pri meni kot družinski član? Hvala za pojasnila.

F.r.a.n.j.a. - 17.12.2020 - 00:42

Imate koga zaposlenega? To je prvi pogoj, ostalo sem prilepila spodaj. Lp

Kratkotrajno delo ureja Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki določa kratkotrajno delo kot izjemo, ki se ne šteje kot zaposlovanje na črno in pomeni nekakšni pomoč družinskih članov v primeru, ko se v podjetju srečujejo s povečanim obsegom dela.
 
Za kratkotrajno delo se šteje brezplačno opravljanje dela v mikrodružbi ali zavodu z najmanj enim in največ desetimi zaposlenimi ali pri samozaposleni osebi z največ desetimi zaposlenimi, kadar ga opravljajo:
zakonec ali zunajzakonski partner ali partner v partnerski zvezi lastnika ali solastnika mikrodružbe ali zavoda ali samozaposlene osebe,
zakonec ali zunajzakonski partner ali partner v partnerski zvezi enega od staršev lastnika ali solastnika mikrodružbe ali zavoda ali samozaposlene osebe (mačeha,očim).
oseba, s katero je lastnik ali solastnik mikrodružbe ali zavoda ali samozaposlene osebe v sorodu v ravni vrsti do prvega kolena( oče,mati hči, sin),
starši in otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja ali partnerja v partnerski zvezi lastnika ali solastnika mikrodružbe ali zavoda ali samozaposlene osebe( tašča, tast, pastorki).

Boštjan - 17.12.2020 - 08:38

Super, torej spadam v zadnjo kolono.

Zaposlena sta 2, kar pomeni da je vse ok?

Hvala