krpan in druščina postani član

Naslov teme: Fiksni stroški - kdo bo sploh vlagal?

5767  16.12.2020 - 11:51h / Ostalo / Avtor: Maja / 241 / 5

Glede na to, da je za upravičenje potrebno precej poročil, ki se seveda nanašajo na pogoj "IZGUBA" in glede na to, da je potrebno to izgubo dokazovati z IPI-jem in DDPO-jem za 3 mesece, me zanima, koliko bo sploh tistih, ki bodo to subvencijo uveljavljali.
Ko že misliš, da ukrepov, ki se nanašajo na povračila države ne morejo bolj zakomplicirati, vidiš, da se to vsekakor da... In zato "sejejo" na vladi ure in ure... Verjetno ugotavljajo, kako bi zadeve zakomplicirali, na drugi strani pa jih zapakirali v "celofan". Ko jih poslušaš slišiš samo, kaj je država vse dala... NIČ ni dala. Za vsak cent se borimo in vlagamo takšne in drugačne vloge. Vsak ukrep je drugačen, vsak ukrep ima nove pogoje, vsak ukrep zahteva nove evidence... Meni se že meša!!!! In seveda pride do napak :-(. Vnesemo napačen datum na vlogo za čakanje. Mesec in pol ne duha ne sluha od Zavoda. Po 1 mesecu in pol pa pride samo zavrnitev vloge. Ja,... zmotili smo se pri datumu... groza.... Ne moremo popravljati vloge pravi gospa na drugi strani. Napišite pritožbo in se bo pritožba obravnavala kasneje. Mi smo morali zapreti!!!! Vi ste rekli, da moramao zapreti!! Nimam časa čakati na to, da vi obravnavate pritožbo. Ker ste mi poslali zavrnitev tako pozno (prepozno - seveda to za vas ni pomembno), sedaj ne moremo oddati vloge niti za november, saj smo sedaj zamudili rok. Groza!!! Zmotila sem se v datumu... obesite me!!!! Torej, ne govorite, kaj ste na dali... NIČ niste dali! Mi smo dajali vsa leta in futrali državo, sedaj pa naj država nekaj naredi za nas. Še enkrat... NIČ niste dali,... če bomo "pridni" in "poslušni" in, če se v blesavih obrazcih ne bomo zmotili, nam boste VRNILI, kar smo vam MI DALI. Mi smo delali za to, da smo vam lahko dali... Vrnite nam sedaj, ko to nujno potrebujemo, saj vam drugače ne bomo mogli dati ničesar več, ker bomo na zavodu!!!!

Uh,... sem se razjezila :-)

Brigitte - 16.12.2020 - 11:59

Draga, Maja. Kje naj podpišem?
Martin Krpan je pod eno objavo dobro zapisal: ''za 2.000 EUR potencialne pomoči ob izpolnitvi še vseh ostalih pogojev "doktoriraš" in še vprašanje, kdaj boš dobil denar.''

Jaz sem še komaj pred prvim korakom: kako naj to vse strankam sploh razložim?!?!?
''30% upada prihodkov, vendar ne na letni ravni, tokrat zadnji kvartal.''
''OK.''
''Potem številko zaposlenih.''
''OK.''
''Aja, pa to še ni vse. Še višino izgube morate predviditi.''

No ja, nam vsaj ne bo dolgčaš med prazniki, ko bomo računali predvidene izkaze. 

Grazija - 16.12.2020 - 12:48

Mene pa zanima ali bo potrebno IPI-je za izgubo okt.-dec. 2020 priložiti k obrazcu na e-davkih?

Brigitte - 16.12.2020 - 14:04

Mislim, da ne. Itak bomo morali predvidevati (lastna ocena) kakšna sploh bo izguba.
Nekje sem prebrala (to že po prvem valu), da bo FURS po interventni zakonodaji dal vsem, ki bodo vložili vloge, izjave, ... Kasneje pa bodo preverjali, če so zavezanci upravičeno prejeli pomoč. 



 

GSM - 16.12.2020 - 14:34

kulker se le da, delaj na črno, fušaj, ne plačuj davkov, ne plačuj v socialne blagajne.
ne deluje! za nas spodaj: ne, ne deluje.

Nekdo - 17.12.2020 - 07:31

Gre za pogoj EU. Glejte Sporočilo Komisije, točka 3.12. Niso to pogoji "naše države"...