krpan in druščina postani član

Naslov teme: Druga vračila prejetih upravičenj po ZIUZEOP

5742  15.12.2020 - 12:12h / Ostalo / Avtor: lila / 108 / 0


Iz objave fursa:
FURS zgolj v primerih vračil upravičenj (plačilo oproščenih prispevkov po 28. členu ZIUZOEP in vračilo nadomestila plač) po 99. členu ZIUZEOP izda odločbo o vračilu upravičenj, v ostalih primerih pa mora zavezanec popraviti REK obrazec in predložiti REK obrazec brez upoštevanja oprostitve plačila prispevkov. V primeru nadomestil plač zavezanec hkrati s popravkom REK (vrsta dohodka 1004) izvrši tudi vračilo prejetega nadomestila plače Zavodu za zaposlovanje RS. Pripominjamo, da se  kot upravičenje upošteva povračilo nadomestila plače in oprostitev plačila prispevkov skupaj kot celota in zgolj vračilo prispevkov, ali pa zgolj vračilo nadomestila plače na ZRSZ, ni možno.
 
Celotno vračilo prejetih upravičenj zavezanec (delodajalec) izvede tako, da celotno prejeto povračilo nadomestila plače vrne na račun ZRSZ in hkrati predloži REK-1 obrazec za vrsto dohodka 1001 ter stornira predložen REK-1 obrazec za vrsto dohodka 1004.
 
Delno vračilo je možno v primerih, ko se naknadno ugotovi, da zgolj za posameznega delavca delodajalec ni izpolnjeval pogojev za uveljavljanje povračil nadomestila plače (primeroma nadomestilo plače višje kot določa zakon), kar zavezanec izvede tako, da povračilo  nadomestila plače (primeroma za tega posameznega delavca) vrne na račun Zavoda za zaposlovanje in hkrati predloži REK-1 obrazec za vrsto dohodka 1001 za ta del nadomestila plače, hkrati pa popravi predložen REK-1 obrazec za vrsto dohodka 1004 (popravek z zmanjšanjem) za ta del nadomestila plače.
Kako si razlagate?
lp
 
Bodite prvi, ki bo komentiral.