krpan in druščina postani član

Naslov teme: ZZZS Zavrnjen sklep

5467  03.12.2020 - 14:43h / Ostalo / Avtor: sac / 161 / 2

Ali imate kaj izkušnej z zavrnjenim sklepom, zaradi ne oddanih REk-ov. Zadnji REK je bil resnično pomotoma oddan 3 dni po oddani vlogi za ZZZS. Ker so toliko časa izdajali sklepe sedaj izgubimo okotober in skoraj cel november ( ker je potrebno oddati v 8 dneh) povračil, če oddamo novo vlogo. Ima kdo kaj izkušenj za s pritožbo, če priložimo poleg še potrdila s Fursa, da je vse plačano in oddano. Imamo še kaj možnosti za uspeh. Podjetje namreč nima denarja, saj so zaprti in je to posledično zelo hud udarec.
Hvala za nasvet vnaprej.

Brigitte - 03.12.2020 - 16:19

Jao, mene res boli glava, ko to čitam. Jaz sem mela podobno izkušnjo v prvem valu. Sem takrat govorila z odvetnikom, ki mi je svetoval tožbo, ker so pojasnila prihajala iz strani ZRSZ tako počasi, da sem zamudila rok. A na srečo smo potem po spremembi lahko vlagali za nazaj.
Popolnoma vas razumem, a kaj storiti vam žal ne znam svetovati. 

Maja - 04.12.2020 - 08:42

Zgodilo se mi je enako. Ne zdi se mi fer, da zaradi napake zaposlenega, ne dobi pomoč podjetje. Kot da zaposleni  ne moremo narediti napake.... Zdaj je kaznovano podjetje... In v vseh teh predpisih, ki jih moramo spremljati, opravljati vso tekoče delo, zmotiti se pa ne smemo. Brez besed....