krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zavrnitev vloge-čakanje

5461  03.12.2020 - 13:39h / Ostalo / Avtor: KP / 92 / 7

Danes smo prejeli sklep o zavrnitvi povračila izplačanih nadomestil plače za delavca za katerega smo prejeli suvbvencijo ( preko Zaposli me). V prvi rundi smo za tega delavca prejeli povrnjena sredstva-čakanje. Nisem zasledila, da se v tem paketu sredstva ne dobijo.
Ima kdo podobne primer?

e.t. - 03.12.2020 - 15:25

Da . Z  nelagodjem čakam po vsej verjetnosti zavrnjen sklep. Že sedaj vem, da se bom pritožbil , saj je gostilna zaprta zaradi uredbe vlade. 

LUNatA - 03.12.2020 - 15:39

Skopirano iz Financ

Delavca, ki se je zaposlil s subvencijo, lahko pošljete na čakanje, a ne na račun države

Zavod za zaposlovanje je prejšnji teden med najpogostejšimi vprašanji objavil pojasnilo na vprašanje, ali lahko delodajalci izkoristijo oziroma kombinirajo ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa tudi za delavce, ki so se zaposlili s subvencijo (Zaposli.me, Trajno zaposlovanje mladih, Spodbude za zaposlovanje oseb iz Učnih delavnic):
»Delodajalci za delavce, ki so jih zaposlili v okviru programa aktivne politike zaposlovanja (APZ) in prejemajo subvencijo iz tega naslova, za isto obdobje ne morejo uveljavljati delnega povračila nadomestila plače zaradi napotitve na začasno čakanje na delo ali subvencije zaradi odreditve dela s skrajšanim polnim delovnim časom, ker se ukrepi razlikujejo po namenu. Namen subvencioniranja zaposlovanja v okviru APZ je novo zaposlovanje ranljivih skupin brezposelnih oseb, medtem ko je namen interventnih ukrepov ohranitev zaposlitve. Delodajalci lahko osebi, ki so jo zaposlili na podlagi pogodbe o subvencioniranju zaposlitve, odredijo čakanje na delo oziroma skrajšan polni delovni čas. Za čas trajanja pogodbe o subvencioniranju zaposlitve pa ne morejo hkrati uveljavljati tudi delnega povračila nadomestila plače za čakanje na delo oziroma subvencije za skrajšanje polnega delovnega časa.«

e.t. - 03.12.2020 - 16:56

Za delavko dobim 500 EUR mesečno iz programa zaposli me.DRZAVA mi je prepovedala delo zato mi je DOLZNA pokriti razliko 500 do bruto plače, oz bruto čakanja  delavke , se vam ne zdi.

 

Liza - 03.12.2020 - 17:00

Tudi meni se tako zdi, vendar vlada očitno ne misli tako... sicer pa vemo, da nimajo ravno dosti stika z realnostjo, zato so pa politiki...
država pa smo vsi mi, tudi vi in jaz ... ne države kriviti za to ...

Lili - 03.12.2020 - 20:48

Za trajno zaposlovanje mladih dobimo 208 eur. Pa smo tudi dobili zavrnjeno, ceprav je lokal po odredbi vlade zaprt. Obvezno oddati pritozbe. Do razlike bi morali biti upraviceni. 

Liza - 04.12.2020 - 09:51

Žal, mnenje ministrstva za delo je drugačno.
https://www.ozs.si/koronavirus-info/koronavirus-info/ce-ste-delavca-zaposlili-preko-apz-in-ga-dali-na-cndsdc-ne-boste-dobili-povracila-nadomestila-place-5f97b1a72114e01ffc677ef8

DaLi - 04.12.2020 - 22:34

Tudi mi imamo podoben primer (gostilna-zaprta-prepoved opravljajna dejavnosti zaradi odloka vlade COVID-19). Kot razumem pojanilo MDDSZ bodo poizkušali najti rešitve za bodočo politiko zaposlovanja mladih, za že sklenjene pogodbe pa "žal ni pravne podlage". Tudi mi  razmišljamo o pritožbi.
V  prvem valu smo za tega istega zaposlenega prejeli refundirano nadomestilo plače čakanje na delo doma, sedaj pa ne. Pomeni, da bomo morali prejeto iz prvega vala vračati?