krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pojasnilo

5153  16.11.2020 - 17:14h / Dohodnina / Avtor: Lana / 133 / 5

Iz Fursa je dobila stranka poziv naj pojasni zakaj ima par let izgubo.
Gre za stranko, ki dobesedno krpa situacijo, ima dolgove in ze premisljuje da bi zaprla s.p.
Kaj napisati, prosim svetujte. Hvala.

Taja - 16.11.2020 - 18:07

Pikazati dejansko stanje. Če je stranka delala tako in ni karkoli prikrivala, ni težko napisat.

Simbi - 16.11.2020 - 19:40

Odvisno tudi od vrste dejavnosti in načina poslovanja (gotovinsko/negotovinsko).
Če je pri poslovanju vse bp, napišite kot je svetovala Taja, če pa veste, da je "šlo kaj mimo", bo treba uporabiti malo kreativnosti in domišljije.
Vztrajajte pri stranki naj vam napiše razlog v obliki opornih točk, vi pa to oblikujte v stavke in potem skupaj dorečete končno besedilo.
Pri nas je nekoč ena stranka na vprašanje banke zakaj ima d.o.o. izgubo, odgovorila, da je bilo en kup stroškov vzdrževanja in adaptacij, jaz pa nisem imela potem banki s čim to dokazati - dejansko ni bilo nobenih takih stroškov (smo prekinili sodelovanje, ker si gospa ni dala dopovedati, da račun firme ni njen osebni račun in da za nakup tamponov (in še 90% ostalih stvari za zasebno rabo) ni odbitka DDV in da to pač ne more biti strošek firme, ki opravlja dejavnost oddajanja nepremičnin). Z navedbo te zgodbe sem hotela povedati to, da karkoli že boste napisali, morate za tem stati in imeti v dokumentacij podlago za vaše navedbe v pojasnilu.  

B - 17.11.2020 - 08:26

Moram reči, da nekateri podjetniki vsrajajo pri knjigovodji, da morajo imeti izgubo. Zgodi se, da ima podjetnik izgubo, zaposleni pa solidne plače. Če je tovrstni podjetnik, bo težko opravičiti izgubo. Mislim, da je takih mnogo, ki pa istočasno gradijo  nepramičnine za prodajo in podobno.

Mat - 17.11.2020 - 16:14

Smo imeli enako, pojasnilu bo sledil temeljit inšpekcijski pregled za zadnjih 5 let, pred vsem iščejo vse čudne zadeve, ki je prav vse potrebno pojasniti. Pripravite se. 

Mopi - 23.11.2020 - 12:29

Ni nujno, da bo sledil temeljit inšpekcijski nadzor.... Mi smo imeli pri stranki podobno vprašanje s strani Fursa, sem inšpektorici že po telefonu razložila situacijo, potem mi je rekla naj vse skupaj dam na papir in jim pošljem preko e-davkov.