krpan in druščina postani član

Naslov teme: Karantena in delodajalci

4966  05.11.2020 - 17:29h / Ostalo / Avtor: Verica / 113 / 3

Pozdravljeni, imam vprasanje. Moz je bil v stiku z sodelavcem, ki je covid pozitiven. Karanteno je delodajalec dovolil le enemu sodelavcu. Mojemu mozu ne. Vendar je vztrajal, da ostane doma teden dni. V gospodinatu zivimo vec generacin, zato se je moz umaknil v zgornje nadstropje. Odlocbe nima. Danes pa je prejel klic od dwlodajalca, da v drugih firmah tega sploh ne delajo. Da tudi ce so bili v stiku z okuzenim hodijo na delo. In da le moj moz glede tega komplicira in da se mu verjetno samo ne da delati. Jaz sem samozaposlena. In si odsotnost tezko pricoscim. Povejte mi ali moz res komplicira ali je delodajalcu vseeno. Hvala

Pia - 05.11.2020 - 17:42

Če je vaš mož upošteval ukrepe in navodila delodajalca, potem ni potrebe po karanteni. 

Hellma - 06.11.2020 - 06:39

Ljudje smo si različni, nekateri zaskrbljeni, drugi vso situacijo prezirajo. Ravno tako delodajalci. Zato ne glede na to kako se je vaš mož odločil je prav. Upam, da v službi ne bo imel posledic.So pa navodila NIJZ, vlade, ... zmedena oziroma se spreminjajo po vetru glede takih primerov.

Srečno in vse dobro. Ostanite zdravi 

ana a - 06.11.2020 - 07:26

Res je, totalna zmeda glede tolmačenj v takih primerih. Poznam kar nekaj podobnih primerov, ko je NIJZ in zdravnik dejal, da naj gredo delat dokler se ne pojavijo znaki covida, potem šele na bolniško..... In potem se čudimo da je toliko ljudi bolnih. Je pa res, da bi bilo pol slo odsotne, če bi ravnali drugaće. 
Srečno in ostanite zdravi.