krpan in druščina postani član

Naslov teme: direktor plačuje hotele - ne dela potnih nalogov

4930  04.11.2020 - 11:15h / Ostalo / Avtor: BACIL / 95 / 8

pozdrav,
stranka d.o.o. - direktor in zaposleni veliko delata v ATU in tudi prenočujeta tam zaradi dela. Hotele in privat prenočišča plačuje direktor s firmino kartico ali pa kar iz poslovnega TRR firme, vendar ne izdela potnih nalogov, ker pravi, da je to nujen strošek za opravljanje dela in da potnih nalogov ne bo delal. kaj naj naredim? brez potnega naloga mu bo eventuelno knjižen strošek davčna vrgla ven iz osnove za obdavčitev ddpo in še boniteto mu bo obračunala na privat dohodnini. jaz pa ne vem, zakaj, kolikokrat in kam sploh hodi tja, torej potnih nalogov ne morem delat zanj (niti nimam interesa - to ni delo računovodje). KAJ SPLOH LAHKO NAREDIM, da bo prav? je pa šlampast in trmast kot BIK.

Molina - 04.11.2020 - 11:45

knjizite na terjatev 

bacil - 07.11.2020 - 13:28

to počnem...hvala

Saj - 04.11.2020 - 13:03

Na kakšni podlagi pa potem knjižite njegove hotelske račune v stroške? Na vas je da vztrajate pri tem, da vam vaš klient dostavi verodostojne knjigovodske listine. Če jih ne misli je to njegova odločitev, vendar pa je na vas, da temu ustrezno knjižite. V takšnem primeru bi tudi jaz knjižil v terjatve družbe do njega. Če se s tem ne strinja je bolje za vas, da gre drugam ali pa da si sam vodi računovodstvo po svoje.

bacil - 07.11.2020 - 13:23

ja, če ne dostavi, kar je osnova za knjiženje po pravilih, gre odliv na njegov kredit... on to ve, ampak se ne sekira prav dosti

x - 05.11.2020 - 10:51

Servis, ki nudi komplet storitev bi moral zadolžit nekoga, da temu direktorju piše potne naloge in to ustrezno zaračunat stranki na mesečnem računu.

bacil - 07.11.2020 - 13:27

če kaj, se ne bom ukvarjala s tem, kdaj, kam, zakaj hodi direktor nekam in kaj tam počne (niti ne pove tega) in koliko naj bi mu na tej osnovi pripadalo.... to je njegovo delo AMEN in vsak naj naredi, kar MORA narediti, sicer naj nosi svoje posledice; zato pa je naš poklic tako malo vreden, ker počnemo nemogoče, pa še to je za pričakovati, da bo zastonj.... se strinjam s Sajem, da naj tak sam nosi svoje posledice.... če je direktor, pač ni v posvečenem stanju, kot mnogi mislijo - tudi jaz sem direktorica, pa se zavedam svoje obveznosti in jih izpolnjujem...
 

x - 08.11.2020 - 10:42

Recimo, če gre za avto servis pričakujem, da lahko tam naredim nakup, registracijo, da mi avto servisirajo, menjajo gume in očistijo zunaj in znotraj. Če bi mi rekli, da moram za te zadeve posebej na občino, pa k vulkanizerju in še v avto pralnico bi rekel, da pač nismo za skupaj.

nekdo - 09.11.2020 - 11:44

jaz sem imela v preteklosti podoben primer (na srečo sedaj drugače ureja vse skupaj). Dostikrat mu takih računov sploh nismo poknjižili (ponavadi sploh ni bilo na računu podatkov o firmi).
Potnih nalogov tudi mi ne pišemo. To je naloga vsakega posameznika (dobil je vzorec od nas, tistih nekaj podatkov naj pa sam vpiše v obrazec).