krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kako v tem času organizirate delo

4844  29.10.2020 - 20:36h / Ostalo / Avtor: Jana / 115 / 10

Zanima me kako v tem Covid času v vaših računovodskih servisih/oddelkih organizirate delo.

Pri nas smo se za 1x trudili delati kar v pisarni. Delo od doma ni tako efektivno, prav tako je kar nekaj dela z logistiko dokumentacije ipd. 
V tem tednu pa sva v pisarni dve od petih. Nekaj okuženih, nekaj v stiku in v izolaciji.

Roki so jasni, delo ne počaka.
Zanima me kako v vaših računovodkih servisih/oddelkih organizirate delo?

Slavica - 29.10.2020 - 21:28

MI tudi delamo v pisarni in to v drugi občini, ker delo od doma enostavno ne gre. V našem primeru ne, ker večina strank normalno dela, račune jim pišemo (oni nimajo ne tiskalnika, ne skenerja), potrdila za prehod med občinami, vse delamo,...Če bi bili programerji bi lahko delali od doma, tako pa ne gre.  
Zaposlene smo tri, ena je že drugi teden v izolaciji, dve pa delamo od 6.00 pa do 18.00. Danes smo oddale vse ddv-je, pa statistiko, pa TD za nekatere s.p.,....Naslednji teden kolegica pride iz izolacije in bo uredila (poknjižila) še plačila, katera so ostala nepoknjižena, mi2 ki sva delale, bova za dva dni podaljšale vikend in se naspale:) :) Bo že, moramo potrpeti če hočemo preživeti.

ikra - 30.10.2020 - 08:43

tudi pri nas delamo v pisarni, ker bi potem morali vso dokumentacijo imeti doma, kar pa ne gre
 

Seny - 30.10.2020 - 09:05

tudi mi delamo iz pisarne (sva dve + direktor)
zanima pa me kako rešujete sprejemanje strank? imate kakšen poseben protokol, pleksi stekla, maske v pisarni za zaposlene in stranke? mi imamo namreč kar nekaj bosancev in njim še kar ni jasno da morajo nosit masko..

kkop - 30.10.2020 - 09:31

Vas smem vprašati, če ste povečali preventivne ukrepe, kakšne ukrepe izvajate?
- npr. maske 8 h gor ali samo izven delovne postaje ali na delovni postaji maska pod nosom a nad usti, nujno gor, ko se kdo približa tvoji delovni postaji
- odpiranje oken v pisarnah, hodnikih, WC- jih večkrat dnevno, še posebej, ko je več strank v prostoru
- razkuževanje kljuk vseh vrat in okenskih kljuk večkrat dnevno med delovnim časom, razkuževanje stikal za luči (v WC-jih)
- vsak posameznik razkužuje telefonske slušalke, mobitele, miško, tipkovnico dnevno
- uporabnike toaletnih prostorov se obvesti naj izplakujejo straniščne školjke s pokritim pokrovom, da se prepreči prenos kapljic v zrak
- previdnejše rokovanje s prejeto pošto
- malicanje zunaj skupnih prostorov (na svoji delovni mizi)
- zadolžitev oseb, ki so odgovorne za določene posamične zgornje ukrepe
- seznanitev vseh zaposlenih, z zgornjimi ukrepi
še kaj?

Želim, da se čimprej nehajo omejitve. Če ni možno delo od doma, kaj lahko vseeno konkretno naredim, prispevam, kaj stroka še priporoča?

teecna - 30.10.2020 - 11:07

Pri nas delamo večinoma od doma - vsa dokumentacija se odlaga/prevzema v elektronski obliki - predvsem v dokumentni sistem in deloma na mail.
Dostop do banke in računovodskega programa prek spleta, dostop do službenega računalnika z rdp povezavo..

DMS - 30.10.2020 - 11:19

kakšen dokumentarni sistem uporabljate in koliko vas stane?

teccna - 30.10.2020 - 14:28

https://pronet-kr.si/resitve/documentbox/
 

DMS - 30.10.2020 - 14:29

hvala.

Simbi - 30.10.2020 - 18:49

Pri nas delamo v pisarni, sicer sva dve, vsaka v svoji pisarni. Sama si nosim delo še domov, da delam še popoldan in ob praznikih, vendar si v pisarni vse prej pripravim. Delo samo od doma ne bi šlo, vedno se pojavi kakšna stvar, ki jo je treba preveriti tako, da prelistaš stare papirje.
Stranke nosijo masko ali pa tudi ne. Nekako čudno naključje je, da že dolgo ni bilo na vratih dveh ali več strank naenkrat.
Odprta imamo okna, kurjavo spuščamo ven, delamo pa v jaknah, ne vem kako bo takrat, ko bo zunaj mraz. Kljuke razkužujemo praviloma po odhodu vsake stranke, enkrat do dvakrat dnevno pa še ostalo v pisarni (tipkovnice, miške, luknjače, pisala, stikala za luči...) in v skupnih prostorih (hodnik stikala, WC ročka pipe, dozirnik mila, ročka WC kotlička). Dokumentacija (če je le pravočasno dostavljena, da je ni treba takoj vzeti v roke), gre za kak dan "v karanteno". Ne vem kaj bi se še dalo storiti, predvsem me je strah dni, ko bo zunaj bolj hladno zaradi prezračevanja.

Dada - 01.11.2020 - 23:16

Mi delamo od doma. Stranke nam posredujejo dokumente preko mailov in v posebaj za to pripravljen nabiralnik. Načeloma nimamo fizičnih stikov. Če je želja stranke po osebni obravnavi se dogovorimo za trmin in se primerno zaščitimo z masko , 1,5m distance in razkuzevanje.
Tako posopamo že od sredine marca in za enkrat ni pritozb.