krpan in druščina postani član

Naslov teme: Davčne blagajne - kaj narediti

4750  26.10.2020 - 11:04h / Ostalo / Avtor: Brigitte / 107 / 2

Eno vprašanje (ki ni covid-vprašanje) :D
Zavezanec je v juniju in septembru pozabil davčno potrditi račune. Gre za 6 računov. 
Večinoma mu kupci plačajo preko TR. Da je v prekršku mi je jasno. Kako naj čim bolj 'elegantno' popravi to napako? Program ne omogoča, da bi račun, ko ga enkrat izstaviš, nato naknadno potrdil. Lahko samo storniraš račun oziroma izdaš dobropis, pa nato nov davčno potrjen račun. 

Grazija - 26.10.2020 - 12:37

Prek Mini blagajne račune potrjujete tisti, ki sicer blagajne nimate oziroma vam vaša blagajna ne omogoča naknadnega davčnega potrjevanja. Mini blagajna omogoča tako izdajanje računov kot njihovo naknadno davčno potrjevanje. Ali naknadno davčno potrjevanje računov iz VKR omogoča tudi vaša blagajna, pa vam bo povedal dobavitelj programske opreme, pravijo na Fursu.

Mr_x - 27.10.2020 - 10:46

Taka blagajna ni v skladu z zakonodajo. Čimprej jo zamenjajte! Se pravi če nimate internetne povezave, račun izpišete in ni davčno potrjen vam blagajna omogoča, da ga stornirate brez da bi izbris davčno potrdili in to je za blagajno ok?? Ne omogoča naknadno davčnega potrjevanja  omogoča pa storno že izdanega davčno nepotrjenega računa .. (haha)?? Me zanima kdo je proizvajalec ????
Podatke blagajne z vašim cert. prenesite na drug program, ki to omogoča. Prenos iz drugih programov je mogoč s txt datotekami, ki vse te podatke vsebujejo in jih mora zakonsko vsaka blagajna zgenerirati na željo uporabnika oz. Furs ????