krpan in druščina postani član

Naslov teme: Boleznina

4381  28.09.2020 - 11:50h / Ostalo / Avtor: Delodajalec / 71 / 2

Zaposleni se odloči da ne bo več delal in gre kao na bolniško. Seveda bolniško plača delodajalec kar je OK če je nekdo res bolan. Vendar če se oseba sprehaja po mestu,.. kakšne možnosi ima tukaj delodajalec?

Neža - 28.09.2020 - 12:57

Hja, se ukvarjamo s istim problemom zadnje čase... In smo se odločili, da bomo začeli  delat kontrole. Najeli smo agencijo, ki se s tem ukvarja in ima za to pooblastila, pa bomo videli. Če se bo to obneslo. 
Drugače pa ne vem, kako bi to reševali... 

WTF - 29.09.2020 - 11:06

Se strinjam z Nežo, glede načina kontrole.
Drugače pa je tudi kar nekaj s.p.-jev, ki se "odločijo" za bolniško in farbajo zdravnike, da jim psiha trpi... Delajo normalno, prispevki in nadomestilo pa v breme ZZZS. Prometa seveda ne prikažejo :-)
Ne zagovarjam nikogar, vendar včasih se mora tudi delodajalec vprašati, zakaj je do tega prišlo. Ponavadi na tak način zaposleni kontrira delodajalcu, ker ali ni dovolj plačan, predvsem in največkrat pa zaradi ODNOSA. Ostali, ki delajo normalno, verjemite, da o takšnem šefu, ki nima pravega odnosa do zaposlenih, tudi nimajo kaj prida mnjenja. Pa je lahko plača vsaki mesec redna in na datum.