krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ali je kdo zasledil na TV

4239  12.09.2020 - 10:11h / Ostalo / Avtor: Upokojenec / 150 / 5

Menda je bil na TV prispevek, glede  za dokupljene zavarovalne dobe. Dokupljena imam študijska in vojaška leta in imam zato cca 150,00 eur nižjo pokojnino.  

Je kdo kaj zasledil in kje?

F.r.a.n.j.a. - 12.09.2020 - 11:05

Ja, je bilo na Dnevniku Lj-1, nekaj dni nazaj. Je bilo rečeno, da bodo popravili krivico pri tistih, ki so si dokupili leta.Mogoče  velja to tudi za vas.Spremljajte. Želim, da bo pozitivno rešeno.
Lp 

Upokojenec - 12.09.2020 - 15:57

Hvala!

b - 13.09.2020 - 09:03

Popravkov za nazaj sigurno ne bo, so pa nastavili to možnost dokupa študija in vojaščine s tem, da se je močno znižala pokojnina.
Sindikat v pogajanjih ni opazil te zanke.

faca - 13.09.2020 - 21:15

Polona Malovrh je 2.9. v Delu zapisala. Ljubljana – Kakšnih štiri tisoč upokojencev, ki so pokojninsko dobo dokupili do konca leta 2012 in ki zdaj prejemajo znižano pokojnino, se lahko veseli dopolnitev zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki naj bi jih izenačile z drugimi in jim s 1. januarjem 2021 prinesle za štiri odstotke višje pokojnine. Manj upanja do enake obravnave pa ostaja upravičencem do preživnine iz javnega preživninskega sklada.

Vlada spremembe pokojninske zakonodaje v nasprotju s preživninsko podpira. Novosti v pokojninski zakonodaji je »brez pretirane razprave«, z desetimi glasovi za in nobenim proti, po besedah podpredsednika parlamentarnega odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, poslanca Levice, Primoža Siterja, danes popoldne potrdil tudi omenjeni odbor. V državnem zboru bodo o njih razpravljali na redni seji, sklicani predvidoma v tednu po 21. septembru.
Zaradi sprememb, ki jih je bila pokojninska zakonodaja deležna v 2012, so bili oškodovani brezposelni delavci, ki so si po poteku nadomestila za brezposelnost sami plačevali prispevke za pokojninsko zavarovanje. Nihče jih namreč ni obvestil, da se čas plačevanja prispevkov ne šteje več v pokojninsko dobo brez dokupa. Od aktivnih zavarovancev, ki so bili po 1. januarju 2013 še naprej vključeni v prostovoljno zavarovanje, jih je danes v zavarovanju še dobrih štiri tisoč. Približno dva tisoč jih ni več vključenih v zavarovanje, okrog tri tisoč pa je že upokojenih.

S predlaganimi spremembami bi izenačili skupino upravičencev do pokojnine, ki so pokojninsko dobo dokupili po predpisih, veljavnih do 31. decembra 2012, s tistimi upravičenci, ki so jim dobo prostovoljnega zavarovanja priznali brez dokupa. Gre za osebe, ki so denimo dokupile mesece oziroma leta služenja vojaškega roka ali študija ...

Upanje tudi za kmete.........
Upam, da bo to veljalo tudi za vas.
 

xxx - 14.09.2020 - 13:58

Ob tem se ne sme nikoli pozabiti znamenita in neresnična izjava Anke Tominšek na TV: Dokup dobe je stal toliko, kot nekaj steklenic piva... Moj znesek dokupa je bil tako visok, da si nisem mogla plačat vse naenkrat,  drugo del sem kupila čez dve leti. Po  21.9. bo več znano.