krpan in druščina postani član

Naslov teme: Izvršba

3358  19.06.2020 - 10:55h / Ostalo / Avtor: sonce / 223 / 7

Delavec ima izvršbo. Ostalo mu je še nekaj malega za poplačat +  obresti. Naslednji teden dobi izplačan regres. Ali lahko jaz na kakšen način izvem, koliko delavec še dolguje? Vem koliko je glavnice, obresti ne znam izračunat, nekaj mu je trgala tudi banka, vendar tega podatka nimam. In sedaj sem v dilemi, koliko regresa gre v izvršbo in koliko ga ostane njemu.

anelija - 19.06.2020 - 12:22

V takih primerih je najbolje, da kontaktirate upnika. Povezati se bo potrebno tudi z banko, da ne bo tudi ona trgala zaposlenemu. Sicer pa obresti izračunate s pomočjo aplikacije Vrhovnega sodišča: 
http://izo.sodisce.si/izo-web/spring/izracun?execution=e1s1

 

Maja - 19.06.2020 - 14:18

Zdravo.

Jaz si pišem koliko smo že pokrili. In ko glavnico pokriješ, moraš najbrž kontaktirati FURS, da pošlje še strošek obresti, a kako je to?
Ima pa naš zaposleni vse izvršbe iz naslova FURS - neplačani prispevki pri s.p. ali nekaj takega?

Hvala za pomoč

anelija - 19.06.2020 - 15:01

Pri izvršbah se najprej pokrivajo obresti, nato stroški in šele na koncu glavnica. Tudi na odločbi FURS-a so navedeni stroški izvršbe. Obresti stroškov začnejo teči 9. dan po prejemu izvršbe. Vse lahko vnašate v prej omenjeni aplikaciji (dolgove in tudi plačila). Lahko pa tudi kontaktirate FURS, pa vam bodo referenti/tke pomagali pri izračunu. 

Dada - 19.06.2020 - 18:09

Lahko mu vzamete ves regres, ker to ni placa za prezivljanje. Ce so dolgovi od fursa pa pokličete in vam oni dajo podatek koliko je se potrebno poplacati z obrest.vred na dan ko boste pokrivali zadnje obveznosti.

Simbi - 19.06.2020 - 19:05

Pri nas od delavca zahtevamo podatek in dokazilo koliko in kdaj mu je trgala banka, da lahko obračunamo obresti.
Posebej bodite pazljivi koliko mu bo ostalo nakazila po zadnjem odtegnjenem obroku - upnika pravočasno obvestite o plačilu, da bo naredil umik, kajti banka ne bo nikogar vprašala koliko je že odtegnil delodajalec; ko bo denar v razpoložljivi višini na TRR, bo šel upniku..
Če ima zaposleni pri banki v čakanju več sklepov, naj vam prinese seznam 
in ja, cel regres gre v izvršbo

sonce - 19.06.2020 - 21:23

Delavec ima izvršbo že dlje časa, vsak mecec mu rubimo kar mu po zakonu lahko. Sedaj pa dobi izplačan regres, vendar je njegov dolg manjši od prejetega regresa. Ker mu je nekaj rubila tudi banka (dohodnina), ne vemo točno kakšen je še njegov dolg. Smo se obrnili na upnika in bo izračunal, koliko delavec še dolguje. V vsakem primeru pa bodo težave, ker mu bomo mi poplačali cel dolg, razliko nakazali na trr in mu bo potem verjetno še banka rubila, kar bo dobil na račun.

Sonček - 22.06.2020 - 08:01

sonce - ne rabite se sekirati zaradi tega, koliko bo banka trgala.
Vi trgajte toliko kot morate, ne obremenujte se zaradi banke, ni vaša dovžnost. Če bo še banka trgala, bo upnik vrnil ta denar.
Če delavci samo ne morejo poskrbeti za to, zakaj bi se vi sekirali. Jaz ko je zadnji obrok, trgam toliko kot je preostanek, včasih sem obveščala tudi sodišče sedaj ne več, ker sem ugotovila, da sodišča dajejo umik takrat, ko jih obvesti upnik.