krpan in druščina postani član

Naslov teme: kartica edavki

3254  11.06.2020 - 20:53h / Ostalo / Avtor: špela / 188 / 7

Na kartici sp na edavkih še vedno niso knjiženi prispevki za marec in april, izjava za oprostitev ali odlog prispevkov ni bila dana, ker ni zmanjšanja dohodka. Ali je pri sveh s.p. tako?

Katja - 11.06.2020 - 21:28

Nič ni še urejeno, le plačila so poknjižena. Obljubljeno je bilo, da bo urejo v drugi polovici maja, bo kmalu druga polovica junija. Nam pa dajo roke 3 dni za ureditev zadev

racunovodkinja - 12.06.2020 - 08:28

Simič?

racunovodkinja - 12.06.2020 - 08:55

pri tako enostavni zakonodaji, da smo računovodje označene kot nesposobne ženske, se FURS, kot krovna organizacija davčnega knjigovodstva, sklicuje na (citiram) "Zaradi interventne zakonodaje stanja na eKartici pri nekaterih zavezancih niso realna". Interventno zakonodajo smo me (mi) morali izvesti že v aprilu, v praksi, in z množico izplačil mnoožici zaposlenim. Sredi junija pa FURS še nima kartic urejeno.

Kdo je zdaj tu nesposoben?

Računovodkinje?
Referentke na FURS?
Oni zgoraj, ki si mastno talajo plačila, provizije in posle za svoja (ne?)sposobna dejanja.

Fuj in fej - le čevlje sodi naj kopitar! I In če bi ti čevlji bili tako dobri, kopitarji ne bi imeli dela!

Danja - 12.06.2020 - 11:17

In posledično temu Zavod za zaposlovanje zavrača e-račune za subvencije iz programov za nove zaposlitve Zaposli.me, z  obrazložitvijo, da nismo oddali REK-1 za marec, iz Fursa namreč dobivajo podatke samo do konca februarja, brez kakršne koli obrazložitve, da za marec še niso ažurirali vloženih REK obrazcev. Nesposobnost šefov, da ne morejo svojih referentov podučiti, naj do razrešitve tega njihovega problema ne dajejo podatkov. In sedaj naj vsa vesoljna Slovenija dokazuje oddajo REK in še enkrat pošilja e-račune. 

F.r.a.n.j.a. - 12.06.2020 - 11:49

Ga.racunovodkinja, z zgoraj napisanm se strinjam, v nobenem primeru pa referentke FURS niso temu krive. One so kot me, se trudijo kot je v njihovi moči. Ko bo vzpostavljen program, bodo tudi kartice urejene. Tudi programerji, ki se imajo za vsemogočne,verjetno še rabijo nekaj časa.
V kratkem času (dobre tri mesece) so usposobili vse programe, tu pa tam z rahlo zamudo,  deluje ZRSZ, tudi seznami prejetih dohodkov Furs (MTD)...., pa še kaj bi se našlo. Bodimo vsi skupaj malo bolj strpni, pa saj niso samo plače, tudi drugega dela je ogromno v računovodstvu, tudi to mora biti opravljeno. Tudi  nestrpne stranke sem postavila na realna tla. Bodimo veseli, da smo zdravi, proti stresu pa Persen Forte zelo pomaga, se ne sekiraš toliko. "Hiti počasi, pa ne bo napak in vse bo v roku narejeno", to je moj rek. Pa tudi proti brzini sem cepljena, haaa... 
Pa brez zamere in lp 

g. - 12.06.2020 - 12:27

Jaz zaradi nesposobnežev ne nameravam posegati po tabletah, me pa veseli, da vam pomagajo.

Kateri sekti pripadajo osebe, ki obstoječo situacijo hvalijo, je pa itak jasno.

racunovodkinja - 12.06.2020 - 12:37

Franja, sva na istem bregu, samo niste dovolj natančno prebrala mojega zapisa. Računovodje, referenke, računalničarji - vsi smo sedaj v istem d... in vsi smo naje... v tem času.
Moja jeza je pa uperjena proti tistemu, ki nas je označil za nesposobne. Nanj sem pa tako jezna, da raje ne razmišljam o tem. 
Pa lep vikend, Franja in ostale pridne mravlje, tudi ve na FURSu, in po raznoraznih programerskih hišah.
(no, tudi ostali :) )