krpan in druščina postani član

Naslov teme: e-stranke

3161  05.06.2020 - 22:28h / Ostalo / Avtor: mimica / 256 / 3

Ojla,
Ne, ne bo tole čez 10 let, to je že zdaj.

Pripravljam rebalans finančnega načrta ( corona popravek), tokrat v plus =)                 Stare stranke itaq poznam u nulo, eni , kot iz kamene dobe, komaj da imajo telefone, brez meilov, brez pametnih mobitelov, drugi so kar primerni, imajo mejle, faxe in tako z njimi komuniciramo, izmenjujemo podatke in dokumente.  

So pa tudi nove, urejene, uglajene stranke, kravata sistem, gel frizura, lakasti špičaki, angleški izrazi namesto lepe slovenske besedice, polni upanja, prepričljivi, z veliko denarja in svetlim pogledom na bodočnost. Audi e-tron na parkirplacu ( ker vozijo tak avto, mislijo, da sedijo na tronu).  S pametnim telefonom v roki, se za majhne kinte sploh ne menijo. Kalkulacijo imajo v mezincu. Gledajo zviška. To so pravi poslovneži, take imam rada! E- stranke =)

Imam občutek, da sem danes spoznala ravno tako stranko preko spleta in sicer na spletni strani »delo da j- delo dam«. Zaradi  te nove stranke, lahko korigiram rebalans za dobrih 20%, kar ni malo. Spoprijateljili smo se preko Facebooka, ter pogovarjali preko Whatsappa. Zaradi zmanjšanja stroškov telefona (o tem skoz teži naš šef) , smo si na Viberju izmenjali naslove in podatke, osebni stik pa vzpostavili direkt preko Skypa. Zmenili smo se, drži kot pr'bito:  pogodbo bomo podpisali z e-podpisom, skenirane račune pa si bomo pošiljali preko Meila, fotke morebitnih reklamacij pa prek Instagrama. Računovodske novičke si lahko preberejo na našem Twitterju. Na njihov predlog in po njihovem pooblastilu (zaupali so nam kodo za dostop), lahko račune sami sprintamo kar iz Ebaya in Amazona. Plačali bodo preko Paypala, ali z bitcoini, ali preko Google Pay-a, ali preko Money Grama ( prvič slišim…) ali preko mobilnega telefona…  
Glede na to, da poslovanje z bitcoini je vprašljivo iz davčnega vidika, se sprašujem ali jim lahko verjamem?

Lep vikend!

Lp, mimica
 

Mojca - 06.06.2020 - 12:34

Še malo pa bodo vsi takšni, seveda za nas..vsaj za mene staro gardo  je to kar zahtevno.Ampak se bomo prilagodili.
So pa seveda tveganja prisotna, tako kot  nastane E stranka...tudi izgine lahko. Za sedaj vem, ko nekako ne hodi več v pisarno je
nekaj v zraku in ponavadi ni pozitivno ! Da ga pa sploh ne vidiš ?

Jana - 06.06.2020 - 16:32

He he ;) sem se nasmejala...odgovor hm...upam da se sef ni prevec razveselil....malo z rezervo vzemite. .pa porocajte cez 6 m kako bo ;)

IO - 06.06.2020 - 16:36

Saj poznate tisto, da osel nikoli ne gre dvakrat na led. Ampak v praksi je veliko takšnih, ki ledu sploh ne vidijo in ga tudi  nočejo videti. Če merite stranko po tem, kakšen avto vozi, kako se oblači, kakšen telefon ima  in kakšno ceno vam obljubi potem ledu pred sabo ne vidite. Pohlepnost se ne izplača. Sploh pa ne v računovodstvu. Pa saj res vi ne morete biti prava računovodja, ker pravi računovodja oceni tveganja in nevarnosti na pravi način s pomočjo strokovnega znanja in strokovne drže.