krpan in druščina postani član

Naslov teme: Vsi dobivajo dodatke

3038  30.05.2020 - 19:09h / Ostalo / Avtor: Metka / 219 / 9

Vsi dobivajo dodatke, samo glas računovodskih servisov je preutrujen. Ga ni.
Naši predstavniki ?
Aja, imajo lepo plačo in to je to. Proste vikende, normalen dopust, normalen delovnik ..... 
Kaj je že to?

PC - 31.05.2020 - 10:13

Ja, zopet ste odprli temo, nad katero smo že kar obupali. Pokazali so svoj obraz in svoje sposobnosti. V kriznih časih vidiš ljudi v pravi luči in ta slika, ki se je pokazala danes mi prav gotovo ni všeč. Ostale so nam samo naslednje volitve, tako v politiki kot tudi v zvezi računovodskih servisov. Upam, da ne bomo pozabili in jim ne bomo odpustili.

Sonccek - 31.05.2020 - 21:21

Najslabše je obupati. Zelo smo pomembni. Samo na glas ne povemo, ne povedo, tisti, ki so bili za to izvoljeni. Tisti, ki so zato plačani. Samo pomislite, koliko davkov poberemo, koliko plač obračunamo, koliko prispevkov odvedemo . . .  . A si predstavljate, da računovodstva za  samo 1 mesec pavzirajo.
Moje mnenje je, da bi  morala tudi država v nas videti zelo pomembnega partnerja in se tako tudi obnašati.

Martin Krpan - 31.05.2020 - 14:38

Brez skrbi, tudi vi boste sedaj dobili dodatek :) in sicer - dodatna pojasnila FURS na cca. 57 straneh (3 x dnevno dopolnjena., preklicana, anulirana, spremenjena) na nov zakon http://www.superdavki.com/article/19671
Če pa druga ne, vsaj stranke so vam hvaležne, a ne? :)

P.S. Vedno pravim, in to še za vas v računovodstvu najbolj velja - pomagaj si in ... si boš pomagal ... Vse interesne institucije v povezavi z gospodarstvom v SLO pa so tako brez j.... (pa to ni naš glavni Janez :)).

Parodija pa je, da bo zdravstveni sektor, ki je delal na 10% svojih zmogljivosti, izšel iz te zgodbe kot "heroj", čeprav so posledično glavni krivci za moralni razkroj zdravstva (saj veste - korupcija je lahko le-ta, če je nekdo prejemnik), da ne govorim o naših asih iz šolstva (izobraževanje na daljavo so ocenili kot ultra dosežek, zahtevajo celo dodatke ...), pa še kdo bi se našel ...

In kot vedno - brez dlake na jeziku - moram pa vseeno reči, kakšna štala bi šele bila, če bi npr. naš humorist "Šmarnica" ostal PM (po slovensko - PV) v teh časih.

Sonccek - 31.05.2020 - 21:16

Mislim, da bi pod okriljem Obrtne zbornice več dosegli, kot dosegamo z GZS - ZRS. Za njih mi mali sploh ne obstajamo. Ukvarjajo se z velikimi in s samim seboj.

racunovodkinja - 01.06.2020 - 08:58

:( 

zelo sem zalostna zaradi tega, kar se dogaja z nami, v našem poklicu. in tako je bilo od nekdaj (govoril o letih 80 in naprej) in dvomim, da bo kdaj kaj drugače.

mimi - 01.06.2020 - 09:17

Bravo Krpan, spet si opozoril na bistvene probleme. Na žalost pa to vemo že leta, se pa kljub temu še vedno dogaja enako. Priviligirani sloji ostajajo .. Kdo je delal v času korone - trgovci, smetarji, poštarji.. - brez zaščite, brez navodil za minimalna plačila .
Ja tudi zdravstveno osebje je hodilo na delovna mesta, (so pa poprej  izpraznili vse kapacitete in se "odpovedali" običajnim bolnikom in postopkom zdravljenja) in čakali na Covid, kolikor vem jih je bilo pošteno dolgčas, so pa sedaj dobro plačani heroji, kot pravi Krpan.
Da ne omenjam vse javne uprave in sodstva, ki so bili "posebej ogroženi"  in niso delali nič, dobili pa so vse kar so zahtevali.. Tak je moj pogled na preteklo obdobje .
V združenja, pa naj si bodo pod okriljem GZS, OZS   pa ne verjamem,  to je vse kot piramidna igra, korist imajo le tisti v strogem vrhu, ostali pa plačujete članarino za nič. Tudi sama sem bila članica dolgo in predolgo, sedaj pa nič več. 
Računovodje pa še to - dokler boste zadnje dneve marca sprejemali  nepopolno dokumentacijo od neplačujočih strank in jim pod nujno(tudi v nedeljo in ponoči) delali zaključne račune brez popolnih podatkov in potem še čakali na plačilo kot na miloščino (berem teme v klepetalnici) , se kar postavimo v vrsto k ostalim minimalno plačanim. 
Pa lep dan in več odločnosti vam želim

Mojca - 01.06.2020 - 11:04

Tudi jaz sem zelo razočarana,ker so nas dejansko pozabili v vsem tem cirkusu, ampak brez nas pa res ne bi ljudje dobili plač,ne bi bilo oddano ničesar nikamor v zvezi z davki itd....Torej za nas je samo dodatno delo in dodatna poročanja itd....
Pa lep dan!

Mrož - 01.06.2020 - 11:37

Če računovodstvo zapavzira 1 mesec, tudi javni sektor ne dobi plač. ... Velja opozoriti na to. Preprosto, gremo vsi za 1 mesec na dopust, tako kot so šli vsi ostali (velika večina) na Corona dopust.

Koki - 01.06.2020 - 14:44

Po drugi strani pa smo zadnji, ki zapustimo firmo ko se delijo odpovedi.

Kako boste računovodki servisi zvozili, sedaj ko je likvidnost gospodarstva na nuli. Boste igrali na karto zaupanja in delali dalje, čeprav ni plačila na obzorju?