krpan in druščina postani član

Naslov teme: Čakanje na delo ziuppp/3 korona zakon

2965  26.05.2020 - 20:23h / Ostalo / Avtor: Ana / 99 / 2

Ali lahko delodajalec napoti na čakanje na delo po prvem zakonu ZIUPPP ki velja do konec septembra , kjer je čakanje na delo povrnjeno v višini 40 procentov, ali bo čakanje na delo z 3 korona zakonom razveljavljeno po ZIUPPP in bo veljalo samo za gostince in soferje ter to samo do konec junija? Kako si tolmačite 3 korona zakon, kjer sta čakanje in subvencija izključena - na ravni delodajalca? Torej v smislu gostinstvo in 2 zaposlena , da bi delodajalec imel enega delavca na čakanju ( prejel povračilo plač ), za drugega bo pa koristil subvencijo za skrajšan delovni čas? Je mišljeno da bo to izključeno in bo ali za oba koristil subvencijo ali pa za oba čakanje? Hvala za morebitne komentarje. Ni se konec tolmačenja zakonodaje, ki se sploh ni sprejeta :)) 

pika2 - 27.05.2020 - 08:21

To zanima  tudi nas.   Prvi korona zakon, namreč še velja.. Nekje je bila objavljena ena tabela s primerjavami prvega in drugega korona zakona. glede čakanja na delo. Mogoče  na Obrtno podjetniški zbornici?

Ana - 27.05.2020 - 14:08

Tako na obrtni je bila objavljena tabela za primerjavo. No, ko kličeš na zavod te kar odslovijo, da zakon se ni sprejet. Tako, da se še nič kaj točno ne ve. Mi moramo pa strankam vse že prej znati povedati. Upam, da ne bo sprejet ker imam počasi že dovolj korona zakonov :))))