krpan in druščina postani član

Naslov teme: Edavki/ Edosje

2797  18.05.2020 - 09:43h / Ostalo / Avtor: Anja / 122 / 2

1. primer
dobim potrdilo o plačanih davkih in prispevkih na nek datum, ker se podjetje prijavlja na razpis. Potrdilo imam na datum, ko se razpis vlaga. Vsi davki in prispevki so ziher plačani na rok. Potem pa podjetje dobi razpis zavrnjen, ker nima plačanih vseh davkov in prispevkov. Saj ti, ki razpis odpirajo, gledajo preko programa edosjeji in tam naj nebi bilo vse plačano, kljub temu da imam potrdilo da je plačano. Oba programa naj bi izhajala iz istega sistema. Kako rešujete v takem primeru?


2. primer
delavci na čakanju.... podjetje je odprto 6 mesecev, na dan, ko sem vlagala delavce na čakanje sem pridobila oba potrdila- plačilo in oddani obračuni, sem jim tudi pri oddaji delavca na čakanje na portal to priložila. In dobim zavnjeno, ker na dan odločanja v zadnjih 5let niso imeli predložene vse obračune. Isti dan, ko dobim zavrnjeno čakanje, spet zahtevam potrdilo o predloženih obračunih in dobim potrdilo, da je vse predloženo. Nevem, ali sem jaz kaj narobe razumela, ampak ali ni bil pogoj za delavce na čakanju, da je na dan oddaje vloge vse plačano in da so predloženi vsi obračuni? Tukaj sem šla prov gledati, eden ddv obrazec je bil oddan dan po roku.

Za primer 2 sem napisala pritožbo, za primer 1 pa nimam pojma kako rešavati. In tudi na fursu ne vedo, kako to rešiti, odvetnik pa pravi, da se gre v pritožbo in po njegovih izkušnjah včasih dobijo, drugič pa spet ne. če ima kdo kontakt kakšnega fajn odvetnika, pa tudi dobrodošlo:)  

Anja - 20.05.2020 - 08:45

mogoče komu kdaj pride prav, povem kako smo tole rešili oz nismo rešili:)

Za oba primera na fursu trdijo da potrdilo ki ga dobimo ima veljavo in največjo težo. In v obeh primerih na drugi strani trdijo da podatki, ki jih pridobijo na svoji strani so podatki ki imajo večjo težo od fursa. 

v prvem primeru je zadevo prevzela odvetnica.

v drugem primeru pa še nevem kako bom rešila, na fursu trdijo da morajo na zavodu upoštevati potrdilo izdano od fursa, ampak pisno mi pa nočejo napisati, na zavodu pa je rekla, da ji kaže da niso vsi obračuni predloženi. Z referentko sva vse pogledali za vseh 6 mesecev poslovanja in je vse oddano in vse v roku. Edino kar bi lahko bil problem je davčni obračun, ki je bil oddan v maju, kar spet ni problem:)

 

Simbi - 20.05.2020 - 17:42

1. v razpisni dokumentaciji bi moralo biti napisano na kateri dan gledajo plačane dajatve (ni nujno, da je to datum oddaje prijave, včasih je zadnji dan meseca pred rokom za oddajo, včasih na dan objave razpisa...), mogoče pa ravno na tisti dan kaj ni bilo plačano

2. samo razmišljam in verjetno nima vpliva, ker bi praviloma morali gledati samo (ne)predložene REK-1: imate kaj "aktivnih" M12, za katere ne veste?