krpan in druščina postani član

Naslov teme: delo od doma - inšpektorat

2758  15.05.2020 - 08:11h / Ostalo / Avtor: Bojana / 127 / 6

Ob razglasitvi epidemije smo zaposlene napotili na delo od doma (pisarniška dela), o tem smo obvestili tudi inšpektorat.
Je treba zdaj ob zakljčku epidemije tudi obvestiti inšpektorat?

Nihče nima v osnovi pogodbe za delo na domu, nimamo ocene tveganja, skratka nič. V aneksu oz.začasnih pogodbah o delo na domu smo zapiosali, da delajo od doma v času epidemije, v odredbi, s katero smo jih napotili na tako delo, smo zapisali, da delajo doma do poziva delodajalca na vrnitev v službo.

Skratka, kaj zdaj?

Martin Krpan - 15.05.2020 - 08:33

Skratka, treba je ukinit polovico teh idiotskih parazitskih institucij, katere nimajo nobene veze s pravicami delavcev in so praostanek časov kamene dobe in sindikalnih dinozavrov.

Upajm, da je to sr... od epidemije dalo mislit tistim, ki pišejo zakone, da morajo biti ti življenski. Če nekdo dela od doma, pač dela od doma ... Zakaj bi to komu sploh bilo potrebno poročati?!

res presenečena - 15.05.2020 - 08:47

MK; res sem presenečena, da je za vas inšpektorat za delo idiotska parazitska institucija!
In da so sindikati dinozavri iu časov kamene dobe.

Globok poklon in večna hvala za vse znanje, ki ga z nami delite, ampak z vašo zgornjo izjavo se pa nikakor ne morem strinjati!

xx - 15.05.2020 - 09:10

MK ima popolnoma prav. V malem podjetju sta v primeru spora delavec in delodajalec pogosto v neenakopravnem položaju saj delavca ščiti delovna zakonodaja, inšpekcija, itd.
Delodajalec - kot mali podjetnik posameznik - pa nima nobene zaščite, hkrati pa še večje delovne obveznosti, stalne finančne obveznosti, stroške z odvetniki, delo z inšpekcijo in, da ne naštevamo dalje. Tako lahko nek slab ali zlonameren delavec zlahka pokoplje malo podjetje.
Povrhu pa imamo pri nas še ekstremno progresivne davke, ki podjetniku praktično onemogočajo, da bi si ustvaril potrebno rezervo za slabe čase.
Tako, da ja. Inšpekcije in sindikati so za malega podjetnika dinozavri iz kamene dobe, ki nimajo stika z realnostjo.

res presenečena - 15.05.2020 - 09:38

Torej pravite, da lahko v malem podjetju delodajalec pač počne, kar se mu zdi, krši delovnopravno zakonodajo, izrablja delavca in "ti, ti, ti nebodigatreba zaposleni zahteva celo še koriščenje dopusta in regres, le kaj si drzne".
Naj bo tiho in hvaležen, da lahko dela 10 ur na dan, plačam mu jih 8 in na kolena naj gre od hvakležnosti, ker plačam še prispevke. Od minimalca, če pa je preveč siten, pa še kak drobiž na roko.
 

Simbi - 15.05.2020 - 16:45

a o tem govorite iz lastnih izkušenj?
 

X - 16.05.2020 - 11:27

Vsi delamo za denar, zato da preživimo, zato, da lahko uživamo v luksuzu, seveda tisti ki lahko, drugi životarijo. Kakor koli, večina zaposlenih čaka na tisti plačilni dan. Zahteva vse svoje pravice. Pustili ne bi niti enega dneva neizkoriščenega dopusta. Delodajalce izsiljujejo, da jim povečajo plače. Če ne bo, bo pač šel drugam. V ozadju so lahko tudi kaksne druge groznje. In ko delodajalec prosi, ce lahko ostane v sluzbi eno uro dlje ali dve, samo za cas ko je povecan obseg dela, ti obrnejo hrbet, po vsej verjetnosti gredo se na bolnisko. Danes dobit bolniško ni problem. Sej 80% plače je tudi nekaj. Vsi delavci poznajo samo svoje pravice, kaksne so pa njihove obveznosti pa ne. Žalosti me tudi to dejstvo, da ljudje delajo k roboti. Zjutraj vstanejo, se izklopijo iz svojega zivljenja, in ko je konec šihta, se spet vklopijo. Kakršno koli delo je, treba je preziveti cas v sluzbi kar se le da, cim bolj mirno, brez zivcnosti, itd, saj veste o cem govorim, predvsem pa se razumet s svojimi sodelavci, šefi, saj preživimo tretjino in več svojega zivljenja v službi. Ljudje smo si različni, seveda, ampak večina uživa v tem, da se znašajo na nekoga, ker je treba pac o necem govorit, ne zavedajo se kaksno skodo s takim početjem delajo. Kakor koli, dalo bi se o tem še razglabljati. Moram pa tudi reči, da so tudi nekateri šefi svojega denarja vredni, predvsem mislim na tiste, ki so vzvišeni in se imajo za nekaj več, predvsem taki ki podcenjujejo svoje podrejene, ki zivijo na veliki nogi, in taki ki ne vedo, kaj pomeni biti lačen, kljub temu, da hodiš v službo in pošteno delaš. Pomembna je osnovna kultura in poštenost, motivacija, in lepe geste tako s strani delodajalcev kot tudi delojemalcev. Vsak pa naj najprej počisti pod svojim pragom, preden se loti s čiščenjem drugega.