krpan in druščina postani član

Naslov teme: še ena aktualna

2472  05.05.2020 - 11:57h / Ostalo / Avtor: prekurjena / 78 / 4

No, zdaj se dogaja, da delodajalci množično pozivajo zaposlene nazaj na delovna mesta (tiste, ki so do zdaj delali od doma). predvsem zasebnike pa pri tem en drek briga za vsa priporočila, pravila, maske, razkužila, varnostne razdalje...In, zdaj me zaposleni pri strankah sprašujejo kako je s tem, jaz pa ne vem odgovora. Meni se je zdelo nekako normalno, da se po podjetjih za take stvari poskrbi, ampak saj veste kako je pri nas z raznimi dooojčki in spejčki. Kaj lahko stori delavec, poklican nazaj na delovno mesto, kjer so vsi natlačeni v eni pisarni? Razen, da uporablja svojo masko in razkužilo kar mu pa pravzaprav kaj dosti ne pomega.

Neža - 05.05.2020 - 12:27

Ne vem, kaj naj rečem na to... Ali pustijo službo, pa sedijo doma, se zaprejo v neprepustno komoro nimajo straha, da se okužijo... Ali pa enostavno sprejmejo in gredo delat in pač ostanejo zdravi naprej ... Poskrbijo vsak zase, razkužujejo in to je to... Ne vem, zakaj jim preventivni ukrepi ne bi pomagali ?? Morda pa jim je samo doma postalo tak fajn, da se jim ne da več delat kot včasih :) 
Ne vem no, nas je 40 zaposlenih, nekaj v prozvodnji in nekaj tudi v pisarnah. Smo skupaj in delamo od začetka vsega tega zloglasnega virusa, pa še nihče od zaposlenih ni zbolel ali se okužil. Nihče ne nosi mask, je pa res, da si pridno umivamo in razkužujemo roke. 
Samo brez panike :) 
Se opravičujem, če sem zadirčna, ampak mi že gre malo vse skupaj preseda... Ali kaj naj rečem.. Neumno vprašanje, pač dobiš še bolj butast odgovor :)

Morag - 05.05.2020 - 15:34

No, Neža rekla bi, da sinekoliko nesramna. Neumnih vprašanj ni. Pa, če je že pri vas tako, ni rečeno, da je to prav, da je ok. Ste imeli pač srečo z virusom. Če bi imeli enega okuženega, bi lahko za kar nekaj časa zadevo zaprli. Ali pa za zmeraj. Če pa gledaš še s človeškega vidika....je pa še en kup razlogov, da je treba biti maximalno previden in odovoren. Pri vas ni niti vaše vodstvo, niti vi sami.

Neža - 06.05.2020 - 06:57

Moraq, ne bi rekla, da sem nesramna.. Ja kaj pa naj odgovoriš na takšno vprašanje ( kaj lahko stori delavec, poklican nazaj na delovno mesto, kjer so vsi natlačeni v eni pisarni? Razen, da uporablja svojo masko in razkužilo kar mu pa pravzaprav kaj dosti ne pomaga.). Le zakaj mu maska in razkužilo ne bi pomagala ?? Zakaj pa jih cel čas uporabljamo ? In je ta ukrep baje uspešen?? Torej...
Ta virus je bil že prisoten januarja in februarja.. Prebolelo ga je veliko ljudi, med drugim tudi moj sin in to v kar težji obliki, pa nikoli v zadnjih 10 letih ni bil niti prehlajen. Zbolelo je  njegovega tričetrt razreda in pa  skoraj cela nogometna ekipa.. pa so takrat rekli pri zdravniku, da je gripa...Tudi jaz sem v tistem času zbolela. Vrtci so bili prazni in tako dalje....  Pa nismo razkuževali pa nosili mask, pač smo se sprijaznili, hja gripa me je dobla.. Tako, da neko sprenevedanje, da je virus komaj zdaj med nami, je nesmiselno. 
Zato sem se oglasila na vprašanje, kaj lahko delavci naredijo, če jih pokličejo delat... In kot pravi X, brez dela ni jela. 

X - 06.05.2020 - 00:18

Dejstvo je, da bo treba delat. Brez dela ni jela. Je pa treba poskrbet za zascito, varnost.