krpan in druščina postani član

Naslov teme: Preživeti CV-19 je treba znati

2446  04.05.2020 - 21:39h / Ostalo / Avtor: mimica / 88 / 5


Ojla,
no, pa smo se karantensko prebili najprej so sedmega, nato do osmega tedna. Tako nekako sem seštevala oziroma odštevala, ko sem pričakovala svojega prvenca, pri drugem pa je bilo veliko lažje, bolj rutinirano bi rekla. Zato dragi moji, naslednja CV-20 ali CV- 21 nas ne bo presenetila. REK obrazce bomo zagotovo znali izpolniti, tudi izjave če bo bognedaj treba. Tudi zakon, ukrepi, vse je že napisano, le potegniti jih bo treba iz zgodovine in uporabiti na novonastalo CV situacijo.
Sicer pa, sem o vsem obveščena. Tinček? Njega je bilo treba vprašati kako na enostaven način dati zaposlenega na zavod ter kako enostavno priti do ostalih corona pravic kot so temeljni dohodek, oproščeni prispevki… Vse lepo in prav Tinček, mi posodiš tvoja očala, da bom še jaz videla zadeve kot jih ti vidiš? Ti si že dobil svoj sendvič z elementarcem (kot znaš povedati) , jaz pa še ne upam poslati račune strankam. Koliko ur dela naj zaračunam? Delo od doma…obžalujem, ker me niso poslali na zavod…
Morate vedeti, da poleg čistilke Fani, imam še en (zanesljiv) vir informacij, čeprav Fani na tem področju res blesti in je nepremagljiva! Ona je vedela za informacijo, še preden se je ta zgodila :=) Tudi v času corone in karantene. Če ne bi bilo naše Fanike, bi svet bil prikrajšan za najnovejša dogajanja. Ker je ključ od pisarne po nerodnosti zaklenila, si je prišla izposoditi moj ključ, ker mora po komandi tastarga vse spucat u nulo, pripraviti maske in razkužila za obiskovalce, nalimati pri vhodu pravila obnašanja v času epidemije… veliko preveč dela za tako majhno plačo… Uboga Fani, kaj vse mora narediti za ubogega minimalca… Naša Fani priseže na Domestos. V razredčeni količini bi čistila vse, dobesedno vse (ideje nekega predsednika so pravzaprav njene, se zna pohvaliti). Fani zna dvigniti prah in ga obrisati.  Fani ve, da bo še en hud virus na pohodu (mislim da je rekla neki  IR virus). IR zveni kot izginotje računovodij, ampak to niti teoretično ni možno, računovodje smo trdoživa bilka in nas noben virus ne bo uničil.
No, naj ne pozabim na zgoraj omenjeni drugi vir informacij, ki jih dobim v vsakodnevnem odmerku. Imenuje se Anamarija Elizabeta ali po domače teta Liza (op: samo reka Ljubljanica ima več (7) imen od nje). Teta Liza, nekoč bankirka, izobražena sto na uro, uglajena, redkobesedna (čisto nasprotje od moje tašče) me pokliče in v eni sapi mi pove vse kar je slišala ali prebrala danes. Vsak dan znova me njena videnja na situacijo presenetijo. Od » boš ti videla, kako drago nas bo stala kitajska netopirjeva juha«, do tega, da »corona-19 v resnici ni virus, to 5G se poigrava z našo imuniteto« in podobne fore. Danes je komaj dočakala obisk k frizerki, ki ji je uštimala frizuro, teta Liza,  pa ji je rekla »hvala gospa dohtarca« (kako se ne bi zmotila, če je frizerka imela na sebi skafander) :=)  Teta Liza je med prvimi, ki je dobila prospekt poletje/jesen od Turistične agencije Corona Travel in sedaj izbira destinacije z največjim popustom.
Današnjega odprtja lokalov sem se zelo razveselila. Ne zaradi sebe, ampak zaradi moje tečnobe, moža Janeza, ki zadnje čase ima pripombe na vsako mojo potezo. Poslala ga bom na eno doooooolgo kavo in čim kasneje naj se vrne, lahko gre še k frizerju, da lahko v miru popravim vse Rek-e in pregledam lanske prihodke od vseh strank  v stilu #pregledati#pogoje#ukrepe#primerjava 10% #upada 2020/2019. Če bom še kaj morala narediti, bi ga bilo smiselno poslati še na ribarjenje?
   
Lp, mimica
 

Borci - 05.05.2020 - 08:16

Bogat in duhovit zapis, lepo !!
 

Ema - 05.05.2020 - 13:45

Odlično....sem se nasmejala za en mesec naprej in en za nazaj :-)))): Še več takšnih čtiv in bomo CV-19 komot preživeli :-).

Neža - 05.05.2020 - 13:58

Odlično branje, hvala za popestritev tega foruma :)

adriana - 05.05.2020 - 14:43

odlično napisano in resnično

nja - 05.05.2020 - 14:51

Obvezno na ribarjenje! In brez ulova naj ne hodi domov. :)