krpan in druščina postani član

Naslov teme: Arbeit, arbeit ...

2366  29.04.2020 - 14:30h / Ostalo / Avtor: Brigitte / 123 / 12

Že teden dni me muči to vprašanje, in ker je jutri zadnji dan v mesecu, ko ponavadi pišem mesečne račune, bi vas dragi sotlačani, prosila za vaše mnenje. Kako bodo izgledali vaši računi za mesec april? Kako boste zaračunali svojim strankam dodatno delo? Nekateri poslujejo v isti meri, vendar smo za nekatere morali delati po tri, štiri obrazce obračuna plače, nekateri imajo dejansko upad za skoraj 100%, ampak tudi njim smo morali marsikaj izpolnjevati, vlagati, razlagati, ... 
Prosim za vaša mnenja, pripombe, nasvete, .... Hvala. 

F.r.a.n.j.a. - 29.04.2020 - 17:50

Ja, to pa tudi mene zanima. V času izdelave in vložitvi vseh mogočih korona  obrazcev, smo nase pozabili. Delavcem bo plačo potrebno izplačati, kje bomo dobili sredstva, če bodo vsi rekli, da niso mogli delati in da je toliko in toliko manj papirjev,knjiženj...itd.
Boste mesečne zneske zmanjševali, ali ne? Kaj pa cena dodatnega dela...itd.?
Lp

Lara - 29.04.2020 - 19:02

To tudi mene zanima. Kljub temu, da so nekateri zaprli  sem imela  3 x več dela. Vse prijave delavcev na zavod, sestava odločb, obveščanje zavoda kdo in kdaj dela, da se o obračunih plač itak ne pogovarjam, ker bi bila prej gotova, če mi jih delala peš. Vso svetovanje delodajalcem, 100 vprašanj na dan, mailov, pisno seznanjanje s novostmi, vlaganje vlog za s.p.-je, nekaj dnevno kljukanje stanja kartic na e-davkih, da so ja vsi plačali obveznosti in na prave sklice. In ker seveda niso, potem vlaganje za pobote. Vloge za odlog DDV-ja in ostalih obveznosti. Delamo skoraj 24 ur na dan od ponedeljka do nedelje.  In še in še in še. Pa še ni konca. Če bi bili odvetniki in notarji se sedaj ne bi veliko pogovarajli o tem, ker oni bolj ali manj upoštevajo svojo predpisano tarifo. 

 

Simbi - 29.04.2020 - 20:36

"Če bi bili odvetniki in notarji se sedaj ne bi veliko pogovarajli o tem, ker oni bolj ali manj upoštevajo svojo predpisano tarifo"
pa še vlogo za mesečni temeljni dohodek bi oddali (samo z nazivom pod O-odvetnik jih je za marec kar nekaj, verjetno je pa še kdo, ki ima drugačen naziv)

vlaganje prijav na zavod in izjav, vlog za odlog/obročno na FURS bomo pri nas računali (še ne vem koliko), bo pa račun z daljšim rokom plačila za tiste, za katere vem, da upravičeno - zastonj ne delam več, tale april me je izučil....

:)... - 29.04.2020 - 23:16

Se popolnoma strinjam. Tale april je marsikoga izučil in še hvala lepa ne bo, če se ne bomo postavili zase.

Lara - 29.04.2020 - 20:41

Se strinjam s vami Simbi.
 

PLANIKA - 30.04.2020 - 08:23

Odločila sem se, da strankam tega dodatnega dela ne bom zaračunala, bom pa vložila izjavo za temeljni dohodek in oprostitev prispevkov za mesec april in maj. Prihodki se bodo v letu 2020 glede na nastalo situacijo zmanjšali za več kot 10%. Vse dodatno, kar smo delali, smo delali, ker je država tako zahtevala. Stranke, ki že tako nimajo prihodkov, ker so zaprle, ne bodo uspele še našega dodatnega dela plačevat.

aar - 30.04.2020 - 08:32

Planika, kako boste pa plačali svoje delavce? A se strinjajo, da ne bodo dobili plačanih nadur? Tudi po ZDR morate zaposlenim plačati nadure..

PLANIKA - 30.04.2020 - 08:38

Sem sama, nimam zaposlenih.
 

Morag - 30.04.2020 - 09:03

Mene pa pri vsem tem takole nekaj zanima: zakaj moramo računovodje pisati sklepe za čakanje, vlagati dokumente na Zavod za zaposlovanje itd....Jaz celo pišem pogodbe za zaposlitev, jih prijavljam, odjavljam, to vse (pa še kaj) ljudje kar smatrajo, da paše pod računovodstvo. Mislim, da se bom uprla....enkrat:).

Lara - 30.04.2020 - 11:45

Planika, super za vaše stranek, če jim boste delali zastonj. Vendar, ne glede na to, da so npr. nekatere moje stranke zaprle trgovine sem imela vseeno več kot 3 x več dela kot, če bi delale. In kot je napisala aar  zaposlenim moram plačat nadure, saj mi država za to ne bo nič  plačala,  kar je dodatno predpisala. Lahko jim samo dam  daljši valutni rok, saj to stanje ne bo trajalo v nedogled.

PLANIKA - 30.04.2020 - 12:42

Ja, mislila sem dat vlogo na FURS za temeljni dohodek in  za oprostitev prispevkov namesto, da bi strankam računala. Vendar glede na vse polemike, verjetno iz tega ne bo nič in bo treba le strankam zaračunat. Tudi sama sem imela več kot 3 x več dela, kot vsi v računovodstvu, povišan obseg dela se bo nadaljeval, saj moramo na FURS že pošiljat razno razne dopolnitve pri vlogah, rekih, obračunu za leto 2019 itd.... Se bojim, da bo to stanje kar trajalo še dolgo. 

Lara - 30.04.2020 - 13:10

In ne pozabite, kako bodo vsi zahtevali mesečna poročanja o prihodkih in še kaj.  Joj, bo še veselje.