krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kako mimica preživlja CV-19

2295  26.04.2020 - 14:03h / Ostalo / Avtor: mimica / 173 / 4


Ojla,

»mimica, kje si, zakaj te ni, kaj dogaja s tabo? Zakaj si se potuhnila in kdaj se boš oglasila«? To so nekatera vprašanja, s katerimi ste me «bombardirali« v času CV-19. Bom povedala na kratko : sem bila v izolaciji in delala sto na uro. Časa za študirat zakone mini, mega, ukrepe in pojasnil, je bilo zelo malo. V službi sem ostala sama (deklica za vse) in vnašala dokumente zaradi DDV, pa zaradi bank sem morala pohiteti z nekaterimi bilancami…Ampak mi nič ni ušlo, z vsem sem na tekočem, toliko da veste. Sem napisala kar nekaj pesmi kot so: Adijo CV-19, Corona, ti si ena mona, CV-19 v 39 kvadratih, Odidi iz mojega življenja, hvala za vsa trpljenja… Pišem tudi računovodski priročnik »Izgorelost v času epidemije« ter sodelujem na razne video konference. Ni, da ni, pri mimici se vse dobi! Tudi maske šivam! Prve prototipe in vzorce, ki nimajo filtra sem podarila tašči (njej sem dala simbolično, naj utihne enkrat za božjo voljo!) , ostale maske pa sem naredila za svoje prijateljice, in za mojo družino.

Pri šefu po podpis

Nujno sem morala k šefu po podpis. Prosila sem moža naj me odpelje, pa ni bil najboljše volje, zato se odločim, da grem sama s kolesom. Zmenili smo se, da pridem s papirji do njega, brez zadrževanja in diskusij,  podpiše in grem nazaj. Jasno, na distanci dveh metrov, sem ga prej opozorila, da naj ima rokavice in naj počaka pri vratih. In res, s kolesom se odpeljem, parkiram kolo in  potrebujem skoraj pol ure, da najdem stanovanje v bloku. Skozi nešteto prehodov pridem do vrat na katerih piše »ne zvoniti«, potrkam in, glej ON pridejo v šlafroku, čez bele nogavice japonke, brada urejena kot pri Savdskem princu… (no, tukaj se vsaka podobnost s princem konča)…  Podpišemo, letim nazaj in, glej ga zlomka, nekdo mi je kolo ukradel! Sledi klicanje domov, naj Janez pride po mene, prepričevanje, slabe volje in veliko nepotrebnih besed, kaj, zakaj, »a nisi mogla, majkamu mila itd…«, «kaj a nisem mogla, ali naj kolo nesem na peti štuk ali kaj« počasi me izda potrpljenje.

Home sweet home

Izolacijo kar dobro prenašam. Moja tašča je začela brati ruske klasike (o.p. gospa bere Idiota).  Ker pa je malo pozabljiva, mi eno in isto zgodbo pove večkrat in komaj čaka, da se dobimo » v živo« , da mi pove kako se je končala zgodba o Miškinu in Nastje. Odkar sem v izolaciji, sem malo bolj spoznala tudi svoje sosede. Tisti na levi so glasbena familija brez posluha. Prepevajo, kričijo eni na druge, tolčejo po stenah, mečejo žoge in skačejo, ter žurajo na balkonu, pečejo čevapčiče, mladina pa se naliva s pivom in drugimi pijačami. Sosedje na desni so tiho kot miške. Ne vem, kaj naj si mislim o njih. Če ne bi videla prižgane luči, bi mislila da jih ni.  

CV-19 vprašajte Tinčka

Pri vsem hitenju in delu, sem morala odgovarjati na klice. Bilo jih je nešteto. Čisto vsaka stranka je iskala najboljšo možno varianto zase. Večkrat sem morala filati mobitel, baterije so mi crkavale eni pa so vztrajali in vztrajali kljub temu, da sem jim pošiljala pojasnila naj sami preučijo ukrepe. Zaradi tega, sem tudi potožila, pa mi je mož rekel kaj »šizim«, če pa so zadeve simpl. Prve informacije o korona ukrepih je dobil od raznašalca pizz, ki je bil strokovnjak za izjave. Po njegovih trditvah ne smemo marec primerjati 25% s februarjem ampak poklikati vse izjave. Trditve so bile seveda «preverjene« saj žena od kolega od raznašalca pizz dela na FURSu…  Druga informacije o ukrepih prihaja od Tinčka! Ta mu je mimogrede pojasnil vse o ukrepih, ko je prinesel dokumente. Tako med vrati mu je prepričljivo povedal, da je vse zrihtal ena dva tri, da je ženo in svakinjo dal na zavod, da bo dobil temeljni dohodek, oproščen prispevkov, da kaj neki računovodje (» tudi vaša je med njimi » mu je zaupno povedal) ful komplicirajo. Tresla se je gora, rodila se je miš! Zato dragi računovodje, zadeve so zelo enostavne, kar vprašajte Tinčka. Njemu samo lani Singerca ni delala ( možno, da se je samo izgovarjal)  se je šlepal pri nas in igral na čustveno noto, ter nas »podkupoval« s sladkarijami, ki jim je rok pretekel. Poznamo mi take cvetke…

Cvetka

Ojoj, ko sem izgovorila besedo cvetka, sem se spomnila na našo Cvetko (saj veste zgodbo o Cvetki). Se je že oglasila iz Grčije, kjer uživa s svojim novim izbrancem. Preko sms pošilja slike, enkrat je na jahti, drugič v luksuzni vili… tudi v času korone ni pozabila na nas, bivše sotrpine. Cvetka, kako lepo od tebe. Tudi naš šef je pred kratkim vprašal » a se je una kaj oglasila«. Da, da šef, srečno zaročena je naša Cvetka.

Dopust

Kakor kaže bom dopust preživela na Terasos. Levo čevapčiči in hrup, desno tišina. Moja najstnika itak ne premaknem iz sobe. Janez mi je zagrozil, če bom še cele dneve visela na računalniku, da bo šel sam ribariti. Tole je izjavil in ostal živ, kajti nisem niti muksnila.

CV-19 moje razmišljanje

Korona, zakoni, ukrepi, REK-i, še enkrat REK-i, razčiščevanje kartic, obračuni, stornacije, zahtevki, vračila, dokazila,… vse to se bo vleklo dolgo v jesen… potem, bo prišla kakšna nova zgodba, lahko boljša, lahko enaka kot je sedaj doživljamo, lahko slabša. Ne se prepustiti malodušju. Brez panike. Zadeve so zelo enostavne, tudi tiste, ki se vam zdijo na prvi pogled zelo komplicirane. Vse to je del življenja. Uživajte!  Naredite vse kar lahko naredite danes, naredite z ljubeznijo, osrečite svoje najbližje, osrečite sebe!  
 
PS: Ali veste, da so naše življenje in okolica in mi sami obnašamo kot kontni načrt in SRS? Ne veste? Evo nekaj direktno iz mojega življenja :

klet ( v času korone) – SRS 4,
nepremičnina – sin Nejc, ki ves dan brenka na kitari in se ne premakne iz fotelja,
AČR – naša tamala, ki nikoli ne reče NE, ampak je vedno za » počakaj malo, bom, kasneje »,
tašča - vlaganje  v tuja opredmetena opredmetena sredstva,
moj oče – dolgoročni dolgovi,                                                                           
mož Janez – SRS 13                                                                                                             
 
lp, mimica
 

Martin Krpan - 26.04.2020 - 16:08

Mimica, pozdravljeni! Mislim, da nam boste dali dovoljenje, da vašo "grško tragedijo" objavimo na povezavi, kjer imamo med drugim tudi tole :) - https://www.davkoplacevalci.com/nekaj-soli-zastonj/sala/42-dan-karantene

mimica - 26.04.2020 - 16:16

Seveda MK, dovoljeno. 
lp.m

F.r.a.n.j.a. - 27.04.2020 - 22:59

Mimica, pri prebiranju tvojih zanimivih pripetljajev in dogodivščin sem vsaj malo izklopila in se nasmejala. Res se ti dogaja! 

Lp

nekdo - 28.04.2020 - 21:11

hahahahha FACA :-)