krpan in druščina postani član

Naslov teme: Simič

2179  22.04.2020 - 11:58h / Ostalo / Avtor: prekurjena / 105 / 12

Menda je bil zadnje čase največji prijatelj računovodij Simič zdaj na tiskovki. Grem gledat za nazaj;)

Martin Krpan - 22.04.2020 - 12:41

Prekurjena, vi morate priti k nam jeseni na "timbilding" ... da se "skupaj" ohladimo (zunaj in znotraj :)).

P.S. Zdravniki pred gledanjem "za nazaj" odsvetujejo, da koristite zdravstvene storitve bolnišnice na Ptuju, če ste slučajno zboleli za aktualnim virusom ali ste alergični na .... :).

Neža - 22.04.2020 - 13:02

Ah ta Ptuj, je zdaj na tapeti :) Ne bom se spuščala v razloge zakaj 
Sem mariborčanka, preseljena blizu Ptuja in doma vsi vedo, da če se mi kaj zgodi, me niti slučajno ne smejo poslati v bolnico na Ptuju... Ne vem zakaj, ampak odkar pomnim, je na slabem glasu.... Kar neka fobija je pred tem, da pristaneš v bolnici na Ptuju.
Zdaj pa so še bolj na tapeti :) 
Sicer to ne spada v ta klepet, pač tako mimogrede, ker je aktualno  .. :) 

Martin Krpan - 22.04.2020 - 14:41

Ne poznam razmer na Ptuju, ampak je bila javna reakcija zdravnikov pod intelektualnim nivojem paramecija. Ne sodim, ali je bilo prav ali ne, ampak ... podn.

Da ne govorim o "hipokratovi prisegi" itd. Ali nekako takole - jaz sem gasilc, se pa požarov bojim, zato prosim ne kurit ognja zunaj v mojem rajonu. In mi to zdravstvo plačujemo (preplačujemo oh in ah). Paradoks je, da je zdravstveni sektor v zadnjih 20 letih največji slovenski bordel razsipavanja davkoplačevalskega denarja, zdaj pa bodo postali "heroji". Zakaj? Ker opravljajo svoje delo? Adijo pamet.

In brez panike - to je samo moje mnenje, sem eden zelo redkih, ki tako razmišljam in si to upam zapisati. Sem pač ... "drugačen" :), pa ne samo takrat, ko sem lačen :).

Kratek komentar - 22.04.2020 - 19:00

Ne razumem, zakaj v Ptuj v bolnišnico, kjer nimajo se nobenega okuženega, ne pa v MB, kjer že imajo oddelke zanje.

MIK - 22.04.2020 - 13:04

Zanimivo o plačah je vse tiho.
Nekaj dni sem porabil da sem jih peš izračunal
včeraj pa testiral na beta edavkih in ne dobim, nič skupaj.

- rek vd 1004 računa neke rezlike do najnižje osnove,
ki jih je po "njihovem potrebno plačati" čeprav smo za
čakanje oproščeni vseh prispevkov
- ko seštejem vse prispevke po obeh rekih,
mi eDavki  izračunajo za cca 10 € več prispevkov,
kot je potrebno.

Verjetno bo spet povedal, da po nepotrebnem
kompliciramo in da ima OPAL to že vse rešeno,



 

dado - 22.04.2020 - 18:39

Se že prijavljam na jesenski "tembilding", ter se se ga veselim neglede na temo, saj bo moral trajati najmanj 14 dni, seveda, če bo v "koči" ob "našem" morju. (O.p: država pod katero jurisdikcijo spada ta "koča", trenutno predvideca 14 dnevno karanteno ob vstopu na njeno ozemlje)

Simbi - 22.04.2020 - 19:51

Izjava dneva:
Delavci lahko delajo poljubnih sedem dni, ne zaporednih, a morajo delodajalci voditi evidenco o tem. To je pravica delavca, da pride na delo, če ga delodajalec pokliče. Če ne bo želel priti, ne bo prišel."

IN DEJANSKO JE TO NAPISANO V PREDLOGU: kar naenkrat je dolžnost postala pravica.
Si že predstavljam tiste zaposlene, ki so plačani po učinku....

Krena - 22.04.2020 - 20:09

Tako je verjetno tako v javnem sektorju, da imaš izbiro, če ti ni, pač ne prideš.

LEVKO - 23.04.2020 - 14:48

Jaz nisem gasilec,sem  samo  b...... računovodja, ampak občudujem  ptujski upor iz razloga oz. dokaza   solidarnosti  in skupne vstaje zaposlenih tam.
. Mi pa še kar ponižno čakamo, kaj bomo drug teden spet lahko računali.Ali prihodke včeraj, ali lani, ali letos, ali ne vem več katere.
Ali bo jutri kak nov datum za že nekaj oddat, kar pojutrišnjem pa  ni  še treba, ali smo vse plačali zdajle, ne čez eno uro ?
Ali pa bomo oddajali rek-1 marec in april kar hkrati, saj zdaj ni važno, kdaj ga oddaš ? (ker seveda vemo, programi za plače so že vsi, razen tam kjer bi morali biti jih ni.
In lep sončen dan vsem

mojca - 23.04.2020 - 16:56

Samo dodam, kdor ni delal izračunov plač za vse mogoče možnosti, ki jih je zelo enostaven zakon zajel, se ne bo nikoli naučil izračunati plače. Izračunaš ročno izpišeš in čakaš programerja, da pripravi program.Poženeš obračun po dosegljivi verziji, ki ima cele strani navodil z opombo, da naj ne kličemo prej, kot 29.4. Seveda so v navodilih tudi postavke, ki jih absolutno moraš vnesti sam   itd. Potem greš poskusno na fursov program...dobiš nekaj devetega. To sploh ni več smešno.Ali je oddaja ddv- o tudi podaljšaana?  Ker ne vem kako bomo v servisih to naredili vse do 30.4.    In seveda to je navaden MOBING  nad nami računov.delavci od DRŽAVE potem pa kar v vrsti od:strank. .zrsz..ki je najprej želel datoteko za čakajoče delavce, potem je to bilo dobro samo pri večjem številu zaposlenih, zdaj imajo razno razne pripombe...na odredbe s členi itd.  Samo čakamo lahko, kaj bomo vse risali za banke?

Neža - 24.04.2020 - 07:59

Napisala mojca :  Samo čakamo lahko, kaj bomo vse risali za banke?

O le počakajte, sem že imela priložnost delat... Nove tabele, preden sem skužila, kaj hočejo, sem rabila dva dni.. Znanstvena fantastika in popolna bedarija vam povem... Za eno tabelo, kjer celaš scenarij, kaj pa če bo trajalo 3 mesece, sem porabila 6 ur...Imaš pa seveda več scenarijev... Vedno znova se sprašujem, ZAKAJ banka dela takšne tabele, ki vsak laik ve, da so podatki čista izmišljotina.... NIHČE ne ve, kaki bo scenarij, in tudi mi računovodje nismo jasnovidci...

Iza - 24.04.2020 - 00:06

O, ne MK niste edini ,ki obsojate zaposlene v ptujski bolnici. Ko sem poslušala njihovega direktorja,sem se spraševala ,a je  to res,ali sem še vedno  v Sloveniji ali kje. Jaz bi vsem vzela licence, Pa naj gredo pobirat jagode, pa hmelj itd. baje jih bodo ful rabili in rastline
tudi baje zaenkrat še niso okužene. Sploh mi ni jasno kaj se  gremo. oz. gredo. A, je to privat bolnišnica ali kaj in da se jih  sploh sprašuje,če oni bi.Ne vem , a bo ta  virus   še tistih nekaj % normalnih Slovencev  pobebil ?