krpan in druščina postani član

Naslov teme: kakšne vrste S.P. so sedaj vključeni v 2.korona paket?

2174  22.04.2020 - 10:38h / Ostalo / Avtor: s.p. / 149 / 2

V prvem korona paketu so bili nekateri samostojni podjetniki spregledano. Ali se kaj ve, če so v drugem korona paketu vključeni tudi delni S.P. (se pravi tisti, ki so preostanek časa zaposleni pri drugem delodajalcu)?

Martin Krpan - 22.04.2020 - 10:44

To trenutno ve le Baba Vanga in 40 razbojnikov :).

P.S. Vedeževanje mi ne leži, dokler zadeva ne bo sprejeta v DZ, so takšna vprašanja "brezpredmetna" in predlagam, da tega do takrat ne sprašujete, ker se potem reproducira nepotrebno število tem v tej klepetalnici. In ne tega jemat kot kritiko - gre le za nasvet ter "zaprosilo" z naše strani :).

škorpijonka - 23.04.2020 - 10:51

 





(4) Če upravičenci iz prvega in drugega odstavka tega člena v zavarovanje na podlagah 15., 16., 17. člena in petega odstavka 25. člena ZPIZ-2 ter šestega odstavka 19. člena ZPIZ-2 za posamezni mesec niso vključeni za celotni mesec ali za polni zavarovalni čas, so upravičeni do sorazmernega dela izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka po prejšnjem odstavku glede na delež vključitve v zavarovanje za posamezni mesec oziroma do polnega zavarovalnega časa po teh podlagah. Delež vključitve v zavarovanje za posamezni mesec oziroma do polnega zavarovalnega časa po teh podlagah se za posamezni mesec določi upoštevaje povprečno dnevno število ur vključitve v zavarovanje v posameznem mesecu.«.

tole je kopirano iz predloga korona zakona 2....mogoče bo kaj pomagalo.