krpan in druščina postani član

Naslov teme: Višja sila - varstvo otroka

2099  20.04.2020 - 07:20h / Ostalo / Avtor: cecika / 74 / 2

Vem, že veliko napisanega, pa vendarle:
Postopek z delavcem, ki bi po pokoriščenem možnem dopustu, ki še vedno mora ostati doma zaradi varstva otroka, za katerega nima varstva. Babice so še zaposlene, vrtce pa še ne odprejo.
Kakšno je plačilo in pa morebitne ugodnosti pri njegovi plači? REK,  IREK?
Prosim.

otroci - 20.04.2020 - 11:59

bom kar tukaj vprašala.... ali je obvezno, da podjetje uporablja interventni zakon, glede na to da normalno poslujejo, ni nobenega upada in manjkajo samo delavci kateri koristijo varstvo otrok? namreč nekaj od je sedaj na minimalcu in še vedno ne razumem točno ali lahko dobijo manj ali ne (višja sila je plačan 50% oz 70% po ZDR)

cecika - 20.04.2020 - 12:28

Tudi mene zanima, z mesecem majem bi delavka uveljavljala to pravico biti doma zaradi varstva otroka, dosedaj je bila nekaj v bolniški, nekaj še bo dopusta, potem pa ....
Mislim pa, da je bilo nazadnje sprejeto 80 % njene povprečne plače zadnjih treh mesecev vendar ne manj od minimalne plače. In ker delavka že tako dobiva minimalno plačo, je potem praktično na istem.
Torej, z delavko moramo podpisati izjavo, a je treba potem kam poročati, .....? In pa morebitna kake oprostitve prispevkov? Povračilo nadomestila verjetno ne, ker mislim da ne bomo izpolnjevali pogoja 20% manj prihodka...