krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prodaja vozila in prepis lastništva

2050  17.04.2020 - 09:38h / Ostalo / Avtor: Beti / 91 / 2

En problem imamo: kupili smo tovorno vozilo za razvoz blaga od druge pravne osebe. Sedaj ne moremo urediti prenosa lastništva, ker so tehnični pregledi kjer bi opravili prepis, zaprti.  Glede na to, da ne moremo opraviti prepisa, ali je 

Beti - 17.04.2020 - 09:57

Glede na to, da delo delo, kupoprodajna pogodba je, ali lahko na osnovi kupoprodajne pogodbe že lahko vozimo sedaj, ker nimamo druge variante? kako je z računi z gorivo? ali so sploh priznani, dokler ni prepisa? Je imel že kdo tak problem v zadnjem mesecu?

neza - 17.04.2020 - 12:29

Imamo problem, ker smo tik pred zaprtjem uredili praktično vse za novo nabavljeno vozilo ( tehnični, tahograf, zavarovanje, tablice so bile že deponirane), naslednji dan bi morali samo še na šalter, zvečer pa so objavili, da do nadaljnega nič. Tako imamo vozilo, imamo delo, pa delati ne moremo. Skratka za nas gospodarska škoda, nekateri se pa praskajo na stroške davkoplačevalcev. In zakaj bi bilo bolj nevarno za delavce na šalterjih kot je npr. za prodajalce? Upam, da razmišljajo, da bi začeli delat vsaj za gospodarski sektor.