krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pogrešam družino…

2028  16.04.2020 - 19:29h / Ostalo / Avtor: dado / 87 / 9

...kdo lahko reče to danes? Pa da ne bom koga užalil, verjetno kar precej ljudi v določenih poklicih, vsekakor pa smo med njimi tudi vsi, ki delamo v RAČUNOVODSTVU. Če nič ne delam od doma, kjer naj bi bila sedaj družina? Seveda delam še kakšne 4 do 5 ure, potem ko pridem domov iz pisarne. Ampak resnično delam (za razliko od ….), tako da imam od družine bore malo, pa oni od mene tudi.
Kaj delam danes? Popravke včerajšnjih REK-ov. Kako to? Sem mislil, tudi ob pomoči KORONA INFO, ter seveda od pritiskov naročnikov, da plača ja mora biti, tako ali drugače na ta dan, da sem kolikor toliko strokovno podkovan za obračun KRIZNIH plač. In kaj se zgodi? Zagode mi program (le zakaj nimam Simičevega??), priznam v ihti nisem vsega preveril. No in tako že danes vlagam popravke, pa sem mislil, da jih bom komaj čez kakšno leto, seveda na opozorilo FURS-ovcev.
Ja od doma delam ob tem času, pa moji me sprašujejo zakaj te toliko RES DELAM, če pa sosede, ki tudi delajo od doma, ne delajo toliko? In kaj naj rečem?
 
P.s.: Za lažje razumevanje: sosede so resnično zaposlene v javnem sektorju.

poletje - 16.04.2020 - 19:35

Sosede imajo dvojno prednost: so zaposlene v javnem sektorju in tudi ne v računodskem servisu :-)  Mi ostali pa....še vedno delamo...

Ena iz JU - 16.04.2020 - 20:15

Delam v JS, delam od doma vsak dan 10-11 ur, računovodja.
Priznam pa, ds smo imeli plače enako komplicirane kot ostale mesece, nobeni krizni dodatki nam niso pripadali, rubriko za delo na domu pa so nam programerji hitro rešili za naše evidence, v REKih pa ni bilo sprememb. Le evidenc za delo in poročil imam precej več.
​​​​

Martin Krpan - 18.04.2020 - 16:24

Iskeno povedano - ker se vi (iz javnega sekotrja) oglašate pri tej temi, kaže tudi na to, da je zadnji čas, da greste nazaj delat (no, greste nazaj v službo), ker že po nekaj tednih "blodite".

Sem mislil, da ne morete globje past, pa očitno za vas glede "podna" ni meja ... (pa šolniki, pa zdravstveno osebje iz 27. bojne vrste, pa ...). Čakam le, da se še tista oglasi, ki klofa v tej klepetalnici 100 na uro, pa pravi, da je na bolniški že 3. mesece :). 
 

šeena - 17.04.2020 - 07:34

Ja se strinjam. Tudi jaz delam po cele dneve. Otroci prepuščeni sami sebi... Pa naj kdo reče, da se računovodje le praskamo po riti in služimo mastne denarce. Jaz kot zaposlena samo jeb... ježa. Od tega ne bom dobila pa nič, morda le še manjšo plačo, je pa le kriza... :(

Malinca - 17.04.2020 - 07:43

...  jaz tudi, včeraj zvečer sem se dobesedno zjokala.
Polna glava vsega, na koncu moči. Otroka prepuščena samemu sebi, v hišo je padla bomba, sadike čakajo da se čudežno same posadijo, ...  Še dobro da sem optimistka, da me to drži po konci.

Bi še kaj napisla, pa sem preveč zmozgana, čeprav še 8 ni ura.  :(

 

šeena - 17.04.2020 - 08:32

Malinca. 
Tudi jaz sem se včeraj, danes sem pa čisto brez moči. :(

TG - 17.04.2020 - 08:40

še ena, ki cvili že nekaj dni. priznam, ne zmorem več. sem na robu psihične in telesne izčrpanosti. In težava je da sploh ne vdim konca temu. Miljon popravkov, vračil nas čaka. Pozabimo na praznike za prvi maj . sem prav žalostna in ne em koliko časa bom še to zmogla

LEVKO - 17.04.2020 - 15:19

Ivo je dejal, da ni to nič res. Ko pa nekdo tako prepričjivo pove, potem mora to držati.Punce, ne jamrat, saj samo kljukice delamo, eno minuto, pa je. Kdo je promet iskla in preračunaval in kdo bo še do konca leta stokrat vse preračunaval, in kdo bo zdaj dodake k vlogi na Zavodu delal, ker smo jih pa prej na hitro oddali, da ja kaj ne zamudimo .. ha ,,, in ha... 
Vse gre v enih, dveh, treh minutah, če tega ne delaš , a ne ?

Martin Krpan - 18.04.2020 - 16:37

Dado in vsi ostali.

Nobenega dvoma ni (več), da smo padli v KORONA kaos v gospodarstvu tudi zaradi tega "mega paketa", predvsem in tudi zato, ker:
- so v en zakon strpali tudi ostale, ki nikakor ne pašejo noter, kaj šele, da bi dobivali "pomoč" (penzionisti, študentje itd.) - to bi moral biti paket samo za gospodarstvo, ne pa da gre za "blentavo" kupovanje volilnih glasov;
- bi lahko operativno to zadevo speljali dosti manj administrativno.

In ta zakon je glede na nekatere zapisane pogoje daleč, daleč vstran od pomoči gospodarstvu, da ne govorim o kazenskih določbah in vračanju pomoči, manjka pa absolutno zmanjšanje plač VSEM v javnem sektorju.

Zato lahko rečem le to, ne glede na enormne napore, katere vlagate v vaše delo in hude psihološke pritiske, katere doživljate (zelo povečan obseg dela ob preteči nelikvidnosti vaših strank/izgubi strank, da ne govorim o "cenjenosti" vašega dela), da držim pesti, da tole vzdržite. Predvsem zaradi vas samih in zaradi vaših družin, vaših bližnjih.

In vsak dan tudi pomislite na vaše (predvsem mentalno) zdravje, postanite že enkrat vsaj malo egoisti. Kdor nima sebe rad, ne more imeti rad tudi drugih. 

En res takšen (vsebinski in operativni) "bulšit" zakon ni vreden tega, da vam vzame voljo do vas samih in vaših bližnjih.   Ne glede na to, da se v vašem (našem) poklicu večkrat na leto dogodi kakšen "bulšit".