krpan in druščina postani član

Naslov teme: PODPORA ZDRUŽENJ IN PLAČLJIVE STRANI

1725  11.04.2020 - 08:31h / Ostalo / Avtor: MIMA / 110 / 11

Dobro jutro,

v našem podjetju smo člani oz. imamo zakupljene spletne strani od Zveze računovodij, Super davki, DIZI, GZS, Združenje delodajalcev, Zbornica rač. servisev, tax-fin, Find info,....in konec leta bomo močno premislili kje bomo še v letun 2021. Zveza, katastrofa, GZS zadnja osvežitev vprašanj 6.4., vsi nam samo posredujejo objave zakonov, mnenj FURS-a in drugih državnih organov-COPY PASTE. Rčunovodje  znamo to  poiskati sami. Kar pogrešam v teh dneh in bi človek tudi pričakoval, glede na to, da smo računovodje v večini ekonomisti, da nam postrežejo z navodili, priporočili, napotki, razlagami, ... ki nam bodo v pomoč pri našem delu. Kakor koli, vsaka stvar je za nekaj dobra in tudi tale kriza nam bo prinesla določena spoznanja, kot naprimer, kaj bomo drugo leto zakupili.
lepe praznike in mirne živce

mima

Martin Krpan - 11.04.2020 - 08:47

A ste mogoče želeli tudi nam kaj sporočiti? :)

Lepe in mirne praznike vsem ... naj bo vsaj danes malo bolj sproščeno :)
https://www.davkoplacevalci.com/nekaj-soli-zastonj/sala/28-dan-karantene

mima - 11.04.2020 - 09:13

tudi

Martin Krpan - 11.04.2020 - 18:16

Da ste mnogi jezni na ves svet, je meni jasno. Če FURS 4x v treh dneh dopolni - spremeni eno in isto pojasnilo, nismo ne mi ne vi krivi. Da je ta mega paket z mojega strokovnega zornega kota le en velik mega shit paket, sem eden redkih v Sloveniji, ki sem upal o tem javno pisat - pa ne bom linkal na bloge na tej spletni strani. Da so institucije, ki zastopajo gospodarstvo le odraz tega anemičnega gospodarstva,, pa je razkrila tudi tale kriza. 

Sam ne jamram, ker za to nimam časa in delam po 12 ur na vsak dan, da skupaj spravljamo koliko toliko prebavljive informacije zaradi kaosa ki je nastal zaradi zakona, kateri je bil komaj danes uveljavljen!!! Kaj šele bo. Vendar mi se bomo borili tako za nas in s tem tudi za vas. Sprejmemo pa vsako kritiko, ki je rezultat konstruktivnosti, ne pa vaše nemoči ali jeze. Čeprav sploh niste zapisali, kaj bi naj bilo narobe pri nas. 

Skratka zaradi kaosa, ki je nastal, bomo pri nas prvič po dolgih letih izplačali plače. v ,,zakonitem roku,, in ne že v prvem tednu po preteku meseca. In če bo treba, jih bomo popravljali - kot tudi vi. Če pa tega vaši zaposleni ali vaše stranke ne razumejo, pa je to problem, ki ga prinašate iz preteklosti in ne sedanji problem. In problem, da se računovodski servisi premalo postavite zase - tako napram vašim strankam kot napram požrešni državi ter njenim institucijam - tudi FURSU. Da ne govorim o povampirjenemu javnem sektorju, kar je problem celotnega gospodarstva in vseh nas, ki držimo tole štalo pokonci, 

Iskanje krivcev za naše težave nam v teh dneh ne bo nič pomagalo. Sami jih moramo rešiti, kot vedno.

Držim pesti za vse vas v gospodarstvu in vzdržite. Mi bomo - zaradi nas in zaradi vas. 

Joc - 11.04.2020 - 10:25

Tole obdobje bo na vseh področjih  posledično prineslo, da bomo ločili "zrnje od plev" potrudimo se, da bomo pri našem poslu zrnje in bo tudi prihodnost za nas boljša in uspešnejša.

 

p.s. žal bomo tudi na naslednjih volitvah imeli v košari pleve in pleve. Le kako bomo ločili zrnje od njega? Ni čudno, da je vsaka nova opcija, ki nam da le malo upanja, da bo kaj drugače izvoljena. Čakam 1x neko stranko ZKP (zdrave kmečke pameti). Itak jo bojo na volitvah spljuvali da "ta frišni" ne bodo naredili nič, potem bodo izvoljeni, Čez 2 leti se bodo pa vdali ker bodo ugotovili, da se v Sloveniji ni vredno iti politike.
No sicer smo pa slovenci že neštetokrat pokazali, da nas pred volitvami vedno obiščeta "man in black" s tistim memory eraser-jem.

Cenka - 11.04.2020 - 12:23

Se strinjam.

Vendar, bi tu izvzela Superdavke (pa ne zato, ker smo na njihovi spletni strani). Njihova KORONA v Superdavkih je odločen pripomoček. Pa tudi davkoplačevalci (vprašanja, linki, pojasnila...) so tudi v veliko pomoč. Vem, da tu pojasnila niso "zakonsko zavezujoča",  ampak pri tem "mega spekedralu" še kako velja, več glav, več ve.

Se pa strinjam glede Zveze računovodij... tumb down.

Lepe praznike vsem. 

Simona - 11.04.2020 - 12:52

Ja se kar strinjam. Drugo leto bo nekaj izdatkov za članarine manj. 

Bi pa pohvalila to stran oz. stran Superdavki. Pa ne ker bi našla vse odgovore na vsa vprašanja ampak, ker imam občutek, da se trudijo nam pomagat. V vsej zmedi je jasno, da se lovijo tudi oni, vendar so ažurni in razmišljajo z nami. 

Sara - 11.04.2020 - 20:26

Ja, res je, tudi mi bomo razmislili, koga bomo še podpirali. Zveza RFR je pa "total" odpovedala. 

ani - 11.04.2020 - 21:01

Se strinjam, da so najrazličnejša združenja na, bolj ali manj, copy-paste avtopilotu. Njihovo primarno poslanstvo, ne vidim v tem, da nas servisirajo z navodili, ampak, da gredo na okope že pri snovanju zakona (ne samo zadnjega) oz. so konstruktiven suport zakonodajalcu. Konfuzen zakon s 1001 izjemo ne more omogočati hitre rešitve na enostaven način. Je pa odličen poligon za bohotenje birokracije in izigravanje. 
To, da moramo za eno plačo kreirati štiri REK obrazce + prijavo na ZRSZ + zahtevek za ZRSZ+…, je zadnji dokaz, kako zbirokratiziran sistem brez vsebine in dolgoročnih rešitev imamo. Koliko neproduktivnih ur smo in še bomo porabili za obračun in reprogramiranje obračuna plače ter 'branje misli' zakona. Ne gre pozabiti, da famoznih štirih REK-ov še nismo oddali. Bogsigavedi, kaj vse bo motilo eDavke, ki bo oddaja omogočena. 
Na tej točki bolj kot 'jamranje', kako nam nihče ne da navodil, napotkov in usmeritev, vidim 'upor'. Odpoved naročnin/članarin inštitucijam, ki paktirajo z obstoječim sistemom, je lahko začetek...

jure - 12.04.2020 - 08:57

strinjam z napisanim, tudi pri nas bomo močno razmislili v prihodnje komu še lahko zaupamo. Res RFR, KAJ SE PA GREJO??? Pa zbornica računovodskih servisov, ki spada pod GZS. Prejeli smo PISMO ČLANOM...ne prevzemajte odgovornosti za tolmačenje zakona. To naj bi bil odgovor stanovske organizacije, ki NAJ bi nam nudila podporo pri našem delu???, ja in res je, sem preveril, zadnja posodobitev odgovorov na GZS 6.4.. Že nad kongresom sem bil razočaran, 70% sponzorskih predavanj, a zato smo prišli? Davkoplačevalci, le tako naprej...
Ja, tudi jaz sem jezen.

Lepo velikonočno nedeljo, moja je delovna.

mira - 13.04.2020 - 08:38

no,no saj ni tako hudo, zbornica rač. servisev ima pa res dobre žurke na kongresu, trajajo do jutra, pa tudi dobro se je, pa veliko pije.

dado - 12.04.2020 - 22:52

Že nekaj let s članarinami stavim na dva "konja" Superdavki in Zveza RFR, (na GZS sem nehal staviti že pred leti) oba imata svoje prednosti in svoje slabosti, za vložen denar sta do sedaj vsako leto dobro "odgalopirala" Na četrtini krize (pol krize bo konec ko se rešimo virusa, na tričetrt bomo ko bo FURS in ostali oznanil kaj smo vse narobe počeli, konec krize bo.....no vmes bo še apokalipsa...ko se najavi inšpektor....) prepričljivo vodijo Superdavki, no ko pa bomo proti koncu krize bom pa verjetno ob vlaganju samoprijav, popravkih s povečanjem... žulil IKS-e in upal če je tu noter tako napisano potem je že tako, saj je natisnjeno in čez noč, kot na spletu, se pa je ne more nič spremeniti.