krpan in druščina postani član

Naslov teme: TOLE OBVEZNO PREBERITE - PREDEN ODPRETE NOVO TEMO - ŠESTIČ :)

1627  08.04.2020 - 17:26h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 92 / 3

Spoštovane davčne klepetulje, klepetalci, vsi obiskovalci teh spletnih strani!

Toplo priporočam, da ne postavljate vprašanj za zakone, ki še NE veljajo!!! Tudi država (institucije - FURS, ZRSZZ, ZPIS itd.) se "lovijo" in pripravljajo pojasnila.

Trenutni kaos se kaže tudi glede oddaje REK obrazcev  za plače, sprejeti "mega paket" bo veljal tudi pri obračunu plač od13.03.2020 naprej - mi bomo oddali plače raje po praznikih! (glejte 33. člen ZIUZEOP - zakon sprejet v DZ 02.04.2020 bi naj - "predvidoma" - začel veljati tam nekje okoli 11.04.2020), čeprav bodo menda novi REK obrazci šele 23.03.2020!

Preden postavite vprašanje v tej klepetalnici predlagamo, da najprej "stopite" na povezavo http://www.superdavki.com/category/337
 kjer se trudimo ažurno zagotoviti čim več koristnih informacij v povezavi s "KORONA" ukrepi za gospodarstvo. Bodite pozorni in glejte večkrat - določena že objavljena pojasnila (tudi pojasnila FURS) se "spreminjajo", skušamo prikazati posebej objavljene spremembe (rdeče obarvani teksti, opozorila itd.).

Če niste naš aktivni član za dostop do navedene povezave, si predhodno preberite, kar smo zapisali tukaj - v teh izrednih razmerah omogočamo začasni dostop vsem - https://www.davkoplacevalci.com/novice/2020/vedno-z-vami-in-vedno-na-vasi-strani . Tam navajamo že tudi nekatere povezave na najbolj "zanimive" dokumente v povezavi s problematiko glede ukrepov za gospodarstvo.

Ne postavljajte vprašanj (naše priporočilo) v povezavi s predlogi zakonov itd., ki še niso stopili v veljavo - ker nanje večinoma ne boste dobili nobenega odgovora, saj klepetalnica že postaja nepregledna in manj uporabna ZA VAS.

Strpnost, toleranca, ohranitev samonadzora in predvsem - pomagaj si sam in ... ti bo pomagal :) - naj vas vodita v teh časih. Mi vam bomo stali ob strani po naših najboljših močeh.

Vedno vaš
Martin Krpan

P.S. Če bo treba, bomo tole vsak dan zapisali v klepetalnici, da skušate upoštevati te nasvete, ki bodo koristili predvsem in samo vam. Hvala za razumevanje.

virineja - 08.04.2020 - 21:07

v vašem obvestilu ste zapisali, da bodo obrazci na razpolago šele !23.03.2020!. Očitno so bili prsti prehitri, saj je Furs obvestil, da bodo na razpolago šele 23.04.2020!!!! Pa lep pozdrav

Martin Krpan - 09.04.2020 - 11:49

Ja, hvala, hitri prsti :) - 23.04.2020 je "prav"  - bom sedaj ponovno odprl novo temo - "POD SEDMIČ" :) - očitno ne gre drugače.

arčid - 09.04.2020 - 10:29

Vsak dan novo navodila, nova priporočila, nova pojasnila in to na Zakon, ki naj bi rešil gospodarstvo pred propadom  zaradi KORONA VIRUSA ( baje beseda Korona - pomeni KRONA in ve se kdo jih je in jih še nosi-  ime pa je dobila po  mladi italijanki,ki uradno velja  za  zaščitnico pred kužnimi boleznimi.- parodija ???') 
Še sprejeti predpis  niti ni prav  vstopil v veljavo, pa ima že vse mogoče dopolnitve in dopolnitve dopolnitev, navodila , priporočila smernice, . in gore raznih obrazce, ki so na določenih portalih, kjer bi naj Vloge oddajali, potem izginejo in jih ni več, ker bodo bojda nekega dne....... novi, obrazci za plače 23.04.2020... haloooo
Sedaj sledi  še novi paket rešitev z veljavnostjo 11.04.2020???  in seveda  SLEDIJO ŠE NOVI IZVEDBENI PREDPISI, in sicer kdo bo upravičen, koliko, s kakšno vlogo....kakšna dokazila... ....
To da ga  ne najdem v UR je še najmanj problematično. Vsak dan nova navodila FURS-a Zavoda za zaposlovanje, Zavoda za zdravstvo ... vsak svoje mnenje. Oobičajno v zakonih preberem prehodne in kazenske določbe in resnično se sprašujem, kaj se dogaja  v tej mali podalpski deželi  in koga rešujemo. Gospodarstvo PROSIM LEPO.!!!  Mogoče ampak imam občutek da ne tisto, ki ustvarja dodano vrednost, ampak tisto kjer so ljudje z določenimi interesi.

Moram pa priznati, da so me  uradniki vseh vrst ponovno " prijetno" presenetili in ponovno   pokazali mero (ne) kreativnosti    ter dokazali, da jim niti kriza ne more do živega  in da bo birokratska miselnost naredila več škode, kot sam virus. ALI res nihče več ne promore trohice zdravega človeškega razuma????
Večni optimist in upam, da se bo korona umaknil še pravi čas. in upam da pregovor " Vsako slabo je za nekaj dobro" resnično velja. 
Me pa radosti, da lahko sedaj spremljam nove serije in nadaljevanke  brez podanpisov 
LOV ZA MASKAMI  -  brez  Harissona Forda
MASKA 3  v glavnih vlogah  Jim  samo ne Carey, 
DEŽELA  NIJE  .... mogoče bo še kakšna.