krpan in druščina postani član

Naslov teme: Seznam delavcev

1455  03.04.2020 - 14:46h / Ostalo / Avtor: Urssska / 79 / 1

Pozdravljeni, ker ne dobim nobenega na zavodu za zaposlovanje, se obračam se tu, v upanju, da mi pomagate. Torej, ali lahko v seznam za delavce na čakanju vpišem tudi tiste, ki imajo po pogodbi skrajšan delovni čas? Če oddam danes, je vprašanje v vlogi koliko je na ta dan zaposlenih. Nas je 12, ampak od jutri naprej 11, ker poteče eni zaposleni zaposlitev za določen čas, pogodbe ji ne bomo podaljšali. In ali lahko napišem tudi sebe, direktor, zaposlena po 001. Tudi na čakanju--gostinstvo? In, če prav razumem, za mesec marec ne dobim povračila plač nič s strani države, ampak jaz nam vsem zaradi čakanja na delo nakažem 80% plače. Hvala
​​​​​​

happy - 03.04.2020 - 15:31

03.04.2020
Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo in zaradi odsotnosti iz razloga višje sile
Državni zbor je včeraj, v četrtek, 2. aprila, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

Omogočal bo povračilo nadomestila plače vašim zaposlenim, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020.

Tudi vloge, ki jih boste oddali za zaposlene, napotene na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020, bodo pravočasne, če jih boste predložili v 8 dneh od uveljavitve ZIUZEOP. Prosimo, da spremljate dejanski datum uveljavitve zakona. 

Vse vloge za povračilo nadomestila plače zaposlenim, napotenim na začasno čakanje na delo, ki bodo oddane po sedanjem Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP, Uradni list RS, 36/2020) do uveljavitve novega zakona, bomo obravnavali po tem novem Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 (ZIUZEOP).

Po uveljavitvi ZIUZEOP bomo na Portalu za delodajalce omogočili oddajo vlog za povračilo nadomestila plače zaposlenim, ki zaradi višje sile ne morejo opravljati dela