krpan in druščina postani član

Naslov teme: Postala sem potencialni miljonar

1435  03.04.2020 - 10:37h / Ostalo / Avtor: Iza / 115 / 5

Sem zavarovalni zastopnik, zaposlena v d.o.o. Do sedaj mi je po plačilu vseh fiksnih stroškov poslovanja ostalo za plačo cca 1.600 bruto na mesec.
Zdaj pa berem v tem protikriznem zakonu ,da me obravnavajo enako kot zavarovalnico.
Do sedaj od vseh miljonov  dobičkov zavarovalnic nisem imela nič.
Ampak ,zdaj bi tudi jaz pristavila lonček. Razmišljam o možnostih. Mogoče je prva ta, da strankam za plačilo premije navedem kar naš TRR. Zakaj  bi nakazovali vmesnemu členu,če gre lahko kar direkt.

#pomagaj si in bog ti bo pomagal
 

Martin Krpan - 03.04.2020 - 11:10

Iza, v "mega shit zakonu" je precej "napak". In tudi vi ste "ena" izmed njih.
Glede samopomoči se strinjam ... In mnogi med nami se bomo pri naših naslednjih "poslovnih" odločitvah verjetno drugače odločali ...
Se bom "razkokodakal" v novem blogu ...

Iza - 03.04.2020 - 12:03

Jaz bom poslala pripombo direkt na poslansko skupino, čeprav ste vi napisali,da ni nikoli nobenega efekta od tega.
Ne gre toliko za to, da pričakujem finančno pomoč, nekaj časa bom zdržala z minulim delom,kaj bo čez nekaj mesecev pa itak
nihče od nas ne ve.   Jezi, razbesni ,žalosti me to,ker enačenje zastopniških  zavarovalniških agencij in s.p.-ejev,z zavarovalnicami
vodi k  njihovemu uničevanju. oz izgubi neodvisnosti.  Gre za to ,da se agencije in s.p-eji  ob takih ukrepih pred propadom zatečejo po pomoč k eni zavarovalnici ,ki jim poviša provizijo, da lahko preživijo. To pa ima za posledico,da  potem sklepajo prvenstveno njihove produkte. Adijo objektivnost  in neodvisnost pri svetovanju strankam. Enaka situacija je bila ob finančni krizi,ko je bil uveden davek na FS. Takrat je to spravilo na kolena ogromno zastopnikov in postali so odvisni od določene zavarovalnice.
Sumim, .da je tudi v tokratni ekipi, ki je pripravljala ta protikrizni zakon ,nekdo ali več njih iz takratne  ekipe.Gre za načrtno uničevanje ,oz." dobro"  lobiranje določenih skupin.                            

Martin Krpan - 03.04.2020 - 12:35

Osebno mislim, da so "prebutasti", da bi v tem trenutku hoteli vašo "branžo" (t.j. "samostojne zavarovalne zastopnike") uničit, saj bi lahko takšen potencialni interes lahko imele le zavarovalnice, če bi se hotele "znebiti" posrednikov. Moje mnenje je, da ste vi za njih "kokoši, ki nesejo zlata jajca", zato dvomim, da bi šlo za kaj takšnega. Ne morem pa z gotovostjo kaj takšnega trditi.

V mega "shit" paketu bi moralo biti samo gospodarstvo. Da noter mečejo penzioniste, študente, policiske ukrepe itd. - skregano s pametjo in logiko, ker so vsi predvsem "nabijali" in politizirali čisto druge stvari, kot pa to, kar gospodarstvo rabi. In ker smo imeli bluzatorje, ki so dva dni brez veze nabijali nekaj na odboru za finance, se je med drugim zgodilo tudi to ... (berite naslednji odstavek).

Da samo nekaj navržem - "opustili" bodo npr. plačilo akontacije DDPO (davka od dohodka iz dejavnosti ...) v aprilu in maju za leto 2020. April je že "adijo", mega shit zakon ne bo začel veljati do 10.04.2020 (če znam jaz preštevati datume). Objavljen bo verjetno v Ur.listu 10.04., začel bo veljati 11.4. In potem nekdo mogoče slučajno ne bo tega plačal in bo "adijo" glede potencialnih subvencij ter vsega ostalega ... Zelo dober ukrep za gospodarstvo!

Za ostalo pa pripravljam blog. Moram dat to ven iz sebe :).

Joc - 03.04.2020 - 21:10

Še na tole je potrebno biti pozoren

Naslednji petek, 10. aprila 2020 in v ponedeljek, 13. aprila 2020, evropski plačilni sistem TARGET2 zaradi velikonočnih praznikov ne bo posloval, zato banke in hranilnice v državah Evroobmočja ne bomo izvajale medbančnega plačilnega prometa.

 

Iza - 03.04.2020 - 13:11

Kar se tiče prvega,ja,smo zlate kokoši in nas rabijo,samo ne marajo nas ,ki imamo več jajc v košari. :)  To je izključno interes zavarovalnic,z zelo redko izjemo.

O ostalem pa ,se STRINJAM! . Ste napisali točno to ,kar sem tudi sama pred TV komentirala. Kaj rešujemo ? Gospodarstvo,zato ,da bomo potem lahko sploh še  kaj  reševali. Ti ukrep bi bili lahko napisani na  dveh straneh in takoj sprejeti. Potem pa naj politizirajo in nabijajo o drugih stvareh. Sem zaradi komentarjev non stop skregana z možem ,ki bo dobil dodatek kot upokojenec in se strinjava  saj o tem, da ga nima za kaj dobit.