krpan in druščina postani član

Naslov teme: corona zakoni odloki usmeritev..

1232  26.03.2020 - 08:53h / Ostalo / Avtor: mojca / 113 / 13

Čakam  ČISTOPIS " corona predpisov"  ker tudi razmišljat ne morem Corone sicer še nimam , vem pa da imam čisto blokado od stresa - delo v računovodskem servisu . Rešitev na katero računam na Super davkih! V nobenum ukrepu stranke ne vidijo nič: kličejo in pričakujejo, da smo bogovje...da bi komu to lahko kaj zaračunal si nekorekten...torej, kje je kakšna subvencija za naše delo za plače naših zaposlenih, za vse obrazce, ki jih bomo morali izpolniti...hočes nočes moraš Smo  na delu in ob takšnem negativnem pritisku..." ZA TO VAS PA IMAMO"  žal s tem ne bomo zaslužili za plače, pa delamo več in večina poenostavitev države pade na rač.servise .Še nikoli pa ni bilo rečeno, da je to DODATNO DELO, ki se tudi dodatno plača. 

marta - 26.03.2020 - 09:23

in zakaj se to dodatno delo ne bo zaračunalo? 

Mihaela - 26.03.2020 - 09:56

Papirologija je delo delodajalcev oz lastnikov podjetij ne računovodstva.Saj niste lastniki  njihovih podjetij, ja svetovanje izračuni ne pisanje obrazcev ki se ne tičejo računovodstvo

kali - 26.03.2020 - 09:56

zakaj se ne zaračuna - KER veliko zadev vsaj pri nas naredimo PROBONO. Žal tako pač je. Konkurenca je velika, četudi slaba, pa vendar. Pri nas razmišlajamo, da bomo marčevske račune že prilagodili situaciji (gostinci, frizerji, oz.vsem, ki imajo delavce doma), da bodo manjši. Kdo bo pa nam kaj pomagal. Delo je, na čakanje ne moremo, plačila se bodo zavlekla. Vsi pa pričakujemo, da imamo že vse informacije o vseh ukrepih, pa čeprav so šele bili na TV. Telefon zvoni v eno, vsi imajo kupe vprašanj, telefon polnim 2x dnevno. Živci me že pošteno izdajajo, zaradi vsega tega pritiska. Naše stanovsko združenje pa lepo molči in od njih kot ponavadi ni nič. Mogoče sem bila ostra, ampak pač je.   

aar - 26.03.2020 - 10:13

Žal je vse napisano res. Delamo, delamo in dvigujemo telefone. Pričakovanja strank so v smeri, da smo v računovodskih servisih vsaj en korak pred vlado. Pri plačilu se pa zatakne, saj so vsi ostali brez dela in sredstev, mi imamo pa vsega dovolj, pa še davčne napovedi bomo zaračunali v teh hudih časih. A je kdo pomislil, kako bomo delali plače za marec, če vsa pisarna zboli. Niti ne smem pomislit na ta scenarij.Ostanite zdravi in imejte v rokah čarobno palčko, morda pa bo kaj pomagala.

ikra - 26.03.2020 - 13:23

se strinjam, vsi se srečujemo s takšnim in podobnimi težavami, žal je pri nas miselnost naših strank zgrešena. Saj ti kdo reče, reši se takšnih strank, a kaj to pomaga, če pa dobiš drugo, ki morda prve račune plača na rok, potem pa se začne. Ko stranko opozoriš na neplačila, se kar naprej opravičujejo, ja saj vas imamo v mislih, saj bomo in spet nič...Nihče ne pomisli, da tudi mi lahko zbolimo in kakšne bodo posledice.... Torej, ostanite zdravi ( doma tako ne moremo ostati) in naj pomaga čarobna palčka!!

petra - 26.03.2020 - 14:59

Odnos naročnik in izvajalec se gradi od dneva prvega informativnega sestanka. V kolikor ste si pridobili v tem času ugled zanesljivega sodelavca, se bo dalo vse rešiti. Kdaj je pa potrebno tudi potegniti črto pod dosedanje delo...in delo v naprej..povejte mu-direktorju, ali koga imate na drugi strani-da niste vsevedi, da ste človek prav tako kot on...ustavil se bo...sedaj je čas, da naredite čistko tudi v poslovnih odnosih...ne jemati vsega na svoja pleča in dihati s svojimi pljuči še za druge.
Pa srečno.

Liza - 26.03.2020 - 15:47

Zelo dobro napisano!

mimica - 26.03.2020 - 17:00

petra, preveč idealistično povedano. Resnica je žal, drugačna. 

sonce - 26.03.2020 - 19:10

Petra, upam, da imate same takšne stranke kot ste napisali. Kot je napisala mimica. Resnica je žal drugačna.Telefon in mail mi bo pregorel. Kaj naj računaš frizerjem, maserjem, gostincem in vsem ostalim,  kateri res nimajo  pojma o papirjih, se res trudijo in nimajo denarja, da plačajo. Ne govorim, o tistih, ki imajo na dvorišču sparkirane BMW-je, pa vikende na morju. Naj  te reveže kar pustimo ?  Kaj boste naredili drugi ?  O naših stanovskih organizacijah, pa ne bi izgubljala besed. 
Lp,

PC - 27.03.2020 - 10:06

Dragi stanovski kolegi, morala sem se oglasiti. Stroka nas ni pustila samih, odvisno član katerega združenja ste. GZS se je zelo angažirala in tudi takoj odgovorijo na pošto v zvezi z vplivi na sprejetje zakona o novih ukrepih, ki bi naj bili objavljeni 29.03.2020. G Štefanec je lepo rekel, poglobite se, naštudirajte zadeve in pomagajte svojim strankam v teh težkih časih, da bodo vedeli, zakaj so izbrali vas. Pišem skupinske mejle z vsemi informacijami, ki jih nalovim. Ker sem stranke zasula z informacijami, sem se bala, da jih že po nepotrebnem preveč bombardiram in sem to v pošti tudi omenila. Ves dan so leteli majli nazaj z odzivi, hvala za informacije, beremo... Ali nismo z svojimi strankami ena velika družina in sedaj v istem zosu.
Mene bolj mori mobing države na računovodje. Vedo, da brez nas sploh ne bi mogli funkcionirati. Vso korespondenco do zavezancev peljejo preko nas. Oni nas zalagajo z potrebnim in nepotrebnim delom.
Ostanite zdravi in pozitivni, v teh težkih časih bodo prišle na površje prave vrednote, čutite jih in prečistite svoje partnerje, ker garanje brez denarja nima smisla.

ALJA - 27.03.2020 - 10:37

PC - imate več tisoč procentov prav - in ja, verjetno se bo res nekaj stvari prevetrilo

PB - 27.03.2020 - 13:37

Malo tole berem in razmišljam...zakaj se od nas računovodje vse pričakuje, da se opravi napol zastonj?! Seveda, da je potrebno pomagati, zato smo tukaj, ampak dejstvo je, da se čedalje več stvari in zadev prenaša na nas, s tem se seveda na nas prenaša čedalje več odgovorni in potem se seveda tudi od nas pričakuje, da se to opravi v danem pavšalu. 
Od ukrepa naprej mi dnevno telefoni zvonijo in dobivam vprašanja, ki nimajo veze z računovodstvom. Seveda se od mene pričakuje, da pa vse to vem..
Če pogledate ukrepe, samo poglejte katera ministrstva so vključena: 
- ministrstvo za finance
- ministrstvo za gospodarstvo
- ministstvo za delo
- ministrstvo za okolje
- ministrstvo za javno upravo
- ministstvo za zdravje, 
in najbrž sem še kakšnega pozabila.
Potem pa naj jim jaz svetujem kaj naj naredim - seveda sploh ne govorim  o paniki, ki je vsepovsod - kot da vse obvladam! Potem pa ne vem zakaj imamo toliko ministrstev in ljudi zaposlenih, ki jih seveda plačujemo mi, če je pa dovolj en računovodja!!
In potem berem koliko imate dela in da vas zasujejo z vprašanji in da delate neplačano delo. ja, seveda, če ste pa multipraktik!! Jaz jih obveščam sproti po mailu glede vsega dogajanja in na novo sprejetih ukrepov. Ko se obrnejo na mene, jim seveda pomagam tam kjer znam in če bo potrebno, jim bom tudi zaračunala. Kar pa ne vem oz ne znam, ker ni moje področje, jih napotim naprej. Lahko se zgodi, da zaradi mojega neznanja (ker npr. vprašanje ne spada v moje strokovno področje), jim dam napačen nasvet. 
Tako, da dragi računovodje, prosim, vzmemite se v roke, povejte, da to ni vaše področje, da naj se obrnejo na nekoga drugega (npr. strokovnjaka za delovno-pravno področje, če je nrp. vprašanje kaj narediti z delavci) in verjemite mi, da boste bolj mirni in da boste imeli več denarja, čas, ki bi vam pa vzel zato, da naštudirate zadevo, pa preživite raje v krogu svojih najdražjih.
Malo več hrbtenice in ponosa si  moramo priznati, dragi moje računovodje, že tako smo preveč podcenjeni! 

Tanha - 27.03.2020 - 14:57

Drage dame in gospodje. 

Korona virus je prišel z namenom, da nekaj naredimo. Zdaj je čas, da naredimo spremembe.  
Najprej pri sebi, potem pa se bo vse to odražalo tudi v naši okolici.
Koliko časa boste še sprejemali nase bremena drugih?
Preverjeno na lastni koži in zagotovo deluje. 

Pa srečno 
Vse dobro vam želim